Disease Disease komentáře u knih

Thor: Poslední Viking Thor: Poslední Viking Walter Simonson

Část s Billem je lepší, ale i druhá půlka (s výjimkou závěrečného boje s Fafnirem) nezaostává. Kresba příjemně mainstreamová, zrestaurování pomohlo.

23.01.2017 5 z 5

Nitro těžkne glycerínem Nitro těžkne glycerínem Štěpán Kopřiva

Příběh je na české poměry nadprůměrný a kresba výborná.

16.01.2017 4 z 5

Síň slávy mistrů fantasy II Síň slávy mistrů fantasy II Robert Silverberg

Lepší 3*, ale těch slabších a průměrných povídek tam bylo na můj vkus fakt hodně.

16.01.2017 3 z 5

Hory mají oči – Počátek Hory mají oči – Počátek Jimmy Palmiotti (p)

Kresba mě moc nenadchla, děj celkem dobře rozvíjí a vysvětluje to, co se dělo ve filmu.

16.01.2017 3 z 5

Lobo: Poslední Czarnian Lobo: Poslední Czarnian Alan Grant

Nejlepší Lobo, co tu vyšel.

16.01.2017 5 z 5

Domovina Domovina Bill Willingham

Jack v Hollywoodu pobavil a má tu své místo. Modrákova cesta za Nepřítelem zpočátku trochu vázla, ale finále bylo parádní. Docela klíčový díl.

09.01.2017 4 z 5

Kasta metabaronů Kasta metabaronů Alejandro Jodorowsky

Kresba je super, ale samotný příběh mně moc nezaujal, hlavně "vtipnost" vyprávějících robotů.

02.01.2017 2 z 5

Ukolébavka Ukolébavka Chuck Palahniuk

Slabší kousek z Palahniukova "zlatého období". Napodruhé už mě tolik nebavil, ale hodnocení nechám z prvočtení.

21.12.2016 4 z 5

The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou Joseph Michael Straczynski

Teta May a její vyrovnávání se se skutečností, že Petr je SpiderMan, je dobré, pak už je to jen obvyklý Spidey pro děti a mládež.

19.12.2016 3 z 5

Captain America: Vyvolení Captain America: Vyvolení David Morrell

Captaina Americu jsem nikdy neměl moc v lásce kvůli jeho Dušínovství. Tenhle příběh se mi ale líbil a nevím, jestli to bylo scénářem od nekomiksového autora nebo tím, že Cap umírá. Agitační finále si tvůrci mohli odpustit.

12.12.2016 5 z 5

Borgia Borgia Alejandro Jodorowsky

Za tři, ale s odřenýma ušima. Manarova kresba je sice poněkud sterilní, ale místy pěkná, i když erotiky tam zase tolik není. Na historickou věrnost se (stejně jako u Millerovy 300) klidně vykašlu, ale to, že čtvrtá část už byla poněkud fraškovitá, mi vadí.

12.12.2016 3 z 5

Politika Politika Adam Thirlwell

Příjemné a vtipné. Ale na druhé čtení mi to už tak dobré nepřišlo.

06.12.2016 3 z 5

Velká kniha komiksů z časopisů Větrník a Pionýr Velká kniha komiksů z časopisů Větrník a Pionýr Svatopluk Hrnčíř

Hlavně dokumentární význam, ale některé věci se čtou i po letech pořád dobře.

05.12.2016 4 z 5

Tajná  válka Tajná válka Brian Michael Bendis

Výborná malba, která ale nezachrání vcelku standardní superhero příběh.

01.12.2016 3 z 5

Zombie z Marvelu Zombie z Marvelu Robert Kirkman

Mohlo to být vcelku zábavné, jan to po prvním sešitě poněkud ztratilo dech.

28.11.2016 2 z 5

The Amazing Spider-Man: Kravenův poslední lov The Amazing Spider-Man: Kravenův poslední lov J.M. DeMatteis

Fakt asi nejlepší SpiderMan, a to ho nějak zvlášť nemusím.

28.11.2016 5 z 5

The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma The Amazing Spider-Man: Zrození Venoma Tom DeFalco

Jako vysvětlení originu Venoma asi v pohodě. Ale já tyhle starší superhrdinské kousky už tak nějak nedávám.

25.11.2016 2 z 5

Dobrý princ Dobrý princ Bill Willingham

Zatím nejslabší díl. Sice posouvá celkový děj, ale to, že se odehrává v drtivé většině v Domovině, mi nesedlo. Místy to sklouzlo až do obyčejnosti klasických superhrdinských komixů.

25.11.2016 4 z 5

Tommyho hrdinové Tommyho hrdinové Garth Ennis

Na Hitmana trochu neobvyklý příběh, ale parádní. Kraťas se Supermanem je vynikající.

21.11.2016 4 z 5

Zabijácké eso Zabijácké eso Garth Ennis

Kdysi při prvním čtení mi to přišlo oproti předchozím dílům slabé. Na druhé přečtení poopravuji názor na "ne tak vtipné".

18.11.2016 4 z 5