DK_Ronie | Komentáře u knih | Databáze knih

DK_Ronie DK_Ronie komentáře u knih

Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Nikdy nedělej kompromis aneb Vyjednávej tak, jako by ti šlo o život Christopher Voss

Kniha je velmi čtivá / dobře psaná.

Někdo tu psal, že z autora stříká jeho ego. To je možná pravda (a může tomu nasvědčovat i to, že na knihu použil fotku, kde musí být tak o 30 let mladší, než kolik mu v té době bylo :) ). Na druhou stranu, nijak mě to nerušilo a ani bych to nenazýval tak tvrdě. Ano, dovede se pochlubit vlastním úspěchem. A evidentně asi má čím. A navíc stejně tak nemá problém se podělit o svůj neúspěch či chybu a vzít si z toho ponaučení.

Líbí se mi, že kniha je psána velmi prakticky, řada techniky je velmi zajímavých a intuitivních / využitelných v praxi. Ale pochybuju, že to někdy začnu užívat ve velkém, zejména pokud jde o nějaká vyjednávání o ceně v obchodě apod. Na to prostě nemám náturu :)

11.01.2022 5 z 5

Zlatý boss, který chodil bos Zlatý boss, který chodil bos Jan Müller

Kniha se nečetla špatně. Pan Ryba je určitě zajímavý chlapík, který to má v hlavě srovnané. Chvílema jsem asi už měl pocit, jestli se tam to PR netlačí až moc na sílu, ale i tak se člověk v knize dojít pár zajímavých věcí (ať už osobních či investičních), příp. tipů na další literaturu.

18.11.2021 3 z 5

Trénink vězně - Jak se osvobodit od slabosti - využití ztraceného tajemství síly nutné k přežití Trénink vězně - Jak se osvobodit od slabosti - využití ztraceného tajemství síly nutné k přežití Paul Wade

Skvela kniha. Ta filozofie me hodne oslovila, forma je vyborna a cvicici programy extremne uzitecne. Uz zacinam cvicit :o)

11.02.2020 5 z 5

Myšlením k bohatství Myšlením k bohatství Napoleon Hill

Některé myšlenky dobré, ale na mě se to už moc opakovalo.

05.01.2020 2 z 5

Den draka Den draka Richard A. Knaak

Nemuzu si pomoct, ale pribehy Ronina a Korialstrasze me proste bavi.

02.01.2020 5 z 5

Studna věčnosti Studna věčnosti Richard A. Knaak

Cela tahle trilogie je zrejme to nejlepsi, co muzou knihy z prostredi Warcraft nabidnout. Velmi ctive, spousta akce, zadna nuda, pribeh Valky Prastarych - super.

02.01.2020 5 z 5

Kruh nenávisti Kruh nenávisti Keith R. A. DeCandido

Rozhodne jedna z nejslabsich knih z Warcraft univerza. Precist ano, ale nic to ve mne nezanechalo.

02.01.2020 3 z 5

Quo vadis Quo vadis Henryk Sienkiewicz

Kvalitni kniha. Hodne odpovida historicke realite. Nektere dobre myslenky. Nicmene se nemohu ubranit pocitu, ze kdyz jsem to cetl na stredni, nejakych 14 let zpatky, libilo se mi to vic. Ted mi prvni pulka knihy hrozne pomalu utikala, strasne zdlouhave vylevy.

02.01.2020 3 z 5

To To Stephen King

Dobra kniha. Jen je to hrozne dlouhe :o) Obcas zbytecne zdlouhave popusy o tom, jak nekdo nekam jede na kole apod. Ted ctu Rbitov a libi se mi to vice.

02.01.2020 4 z 5

Vědecká vysvětlení nejbizarnějších způsobů smrti Vědecká vysvětlení nejbizarnějších způsobů smrti Cody Cassidy

Velmi se mi libil cynicky a nekorektni styl psani. Mnohdy zabava. A pritom hodne zajimavych informaci, nektere smrti byly zajimave.

02.01.2020 3.5 z 5

Roboti nastupují Roboti nastupují Martyn Alexander Ford

Souhrn spousty informaci vc odkazu na zdroje. Myslenka na zamysleni. Obcas moc zdlouhave.

Emoční inteligence Emoční inteligence Daniel Goleman

Dobra kniha, spousty zajimavych info. Obcas mozna narocnejsi cteni. Vice praktickych rad a prikladu by asi taky pomohlo.

Ekonomické bubliny Ekonomické bubliny Dominik Stroukal

Dobre psane, hezky historicky prehled. Tech spousty chyb je opravdu skoda, kazi to dojem.

02.01.2020 4 z 5

Poslušnost vůči autoritě: Experiment, který zpochybnil lidskou přirozenost Poslušnost vůči autoritě: Experiment, který zpochybnil lidskou přirozenost Stanley Milgram

Velmi poutava a zajimava kniha o jednom z nejznamejsich experimentu. Samozrejme, popisne casti o metodologii nejsou tak zajimave, ale z hlediska objektivity a uplnosti nezbytne. Take doplni obrazek o tom, jak zmena nekterych parametru muze ovlivnit vysledky experimentu. Zavery / hlavni narativ experimentu jsou samozrejme desive a do budoucna nepriznive.

24.12.2024 5 z 5

Člověk hledá smysl: Úvod do logoterapie Člověk hledá smysl: Úvod do logoterapie Viktor Emil Frankl

Určitě poutavá kniha. Na jednu stranu obsahuje popis hrůz koncentračního tábora, které by měl navnímat každý. Zejména ti, co pochybují. Na druhou stranu obsahuje myšlenku, jak by člověk měl k životu přistupovat, aby ho prožil dobře a v duševním zdraví. Půl hvězda dolu za to, že 1) se do značné míry hlavně v první části překrývá s A přesto říct životu ano, kterou jsem četl dřív a 2) občas se to hůř čte.

09.12.2024 4.5 z 5

Rubínový klenot Rubínový klenot Robert Anthony Salvatore

Souhlas s EmanuelBremi.

Za me osobne asi nejlepsi dil teto trilogie, fakt jsem si to uzil. Dobre nove postavy, spousta akce, melo to spad i napeti a nektere interakce byly zabavne. Tesim se na dalsi dily.

26.11.2024 5 z 5

Stříbrné prameny Stříbrné prameny Robert Anthony Salvatore

Svizne, zabavne a akcni. Super nove postavy vcetne zabijaka. A jasna inspirace v jinem dile ;-)

27.10.2024 5 z 5

Magický krystal Magický krystal Robert Anthony Salvatore

EmanuelBremi to za mě vystihl. První díl Domovina pro mě zůstává pořád favorit. Nicméně tento jsem si opravdu užil. Odsýpalo to, hodně akce, super postavy, výborné interakce Drizzta s Wulfgarem a Bruenorem. Jediné, co mě fakt rozčiluje, je kvalita (českého) tisku. Tolik chyb a překlepů jsem snad nikdy neviděl.

03.10.2024 5 z 5

Útočiště Útočiště Robert Anthony Salvatore

Ja bych asi potreboval, aby slo dat ctyri a pul hvezdy. Par prvnich stran jsem byl trochu skepticky, ale pak me to zacalo zase hodne bavit a hlavne jsem byl napjaty, jak to dopadne. A i ke konci to zase trochu opadlo, kniha sama o sobe by si pet hvezd mozna vyslouzila. Ale hodnotim v kontextu cele prvni trilogie, a proste se mi tahle libila o neco mene. Nejvic me nadchl asi prvni dil a az depresivni popis dungovani Menzoberanzanu a kednotlive postavy zejmena z rodu Do Urden.

07.09.2024 4 z 5

Vyhnanství Vyhnanství Robert Anthony Salvatore

Za me urcite slabsi nez prvni dil. Tam me nadchl Drizztuv vyvoj a zamereni na pletichy v Menzoberranzanu. Porad ale u me poctive ctyri hvezdy, navzdory par slabsim pasazim. Jen jsem zvedav na dalsi dily, jak se to bude vyvijet.

24.04.2024 4 z 5