Domanovak

Zajímavý námět ale zpracování velmi špatně stravitelné, až jsem se občas musel nutit k tomu abych knihu neodložil. Určitě si další knihy tohoto autora hodně rozmyslím.

Kniha je nejméně 2x delší než aby byla opravdu čtivá. Zvládl jsem to nakonec celé, ale na další díla tohoto autora si už asi netroufnu.

Po přečtení senzačního hodnocení na přebalu jsem očekával opravdu zajímavou knihu. Dočetl jsem ji do konce proto, že knihy se snažím přečíst vždy celé. Na začátku zmatené, nepřehledné, postupně se sice zápletka vyjasní, ale děj se neposouvá dopředu, spíš jen tak klopýtá. Nora hledá vraha jsem nečetl a nevím zda seberu odvahu to zkusit.

Není vlastně doslova pravá detektivka, i když nakonec tam kriminální zápletka je. Ale čte se dobře, uvádí spoustu dobových reálií z doby okupace i pozdější. ( Netroufám si hodnotit nakolik přesně)

Ze začátku tak trochu rozpaky, ale nakonec se to rozjelo. Myslím že kdyby kniha měla tak o 100stránek méně, určitě by jí to neublížilo.

Zajímavý humor, čtivé, nechybí ani lidský rozměr postav, možná by bez vazby na Švejka a jeho příběhy nakonec vyznělo lépe?

Občas trochu křečovitá snaha o humor, ale dá se to zvládnout

Souhlasím s Lucie3944, absolutně dokonalá "soukromá vyšetřovatelka" , totálně hloupí policisté, říznuto červenou knihovnou i když ji tam zdánlivě kritizuje.

Žádný zázrak, ale klidné pohodové čtení, které nakonec má hlavu i patu.

Tak trochu zklamání, veškeré popisy rozvláčné a stále se opakující. Rozhodně mi to nepřipomíná styl reportáže, a už vůbec se to nemůže rovnat Dni Trifidů. Podel mě nejslabší Wyndhamovka.

Detektivka spíš jen dokresluje dobové reálie z míst o kterých toho obecně moc nevíme, pokud jsme laici v oblasti Anglosaské historie. Občas trochu zdlouhavě ale přesto jsou knihy s této řady zajímavé a stojí za přečtení.

Žádný zázrak, ale přečíst se to dá. Občas pokus o humor více či méně povedený. Reálie ze staré Prahy samozřejmě neumím zhodnotit, ale určitě se alespoň trochu skutečnosti přibližují.

Člověk žasne jaké zvraty děje autor dokáže vymyslet, přitom vše na sebe navazuje a je dokonale konzistentní. Úžasná zábava.

Všechny knihy o vlašťovkách a Amazonkách jsem hltal jako malý, a teď si je občas s nostalgiíí přečtu znova. Krásný oddech.

Nejen jako detektivka, ale i zajímavý obraz irska v době IRA, která zase není tak hluboko v minulosti.

S detektivkou to nemá vůbec nic společného. Psychologický román, kde se čistě náhodou občas objeví kriminální prvek. Moje první kniha od těchto autorek a budu hodně dlouho přemýšlet než si troufnu zkusit další.

Typická kniha autora, lehce se čte, děj běží a občas se člověk i poučí o historických souvislostech.