Doomiiniikaa Doomiiniikaa komentáře u knih

Světlo a stíny Světlo a stíny Leigh Bardugo

Čtivý příběh, který je zasazen do zajímavého prostředí plného postav s potenciálem. Hodnotím jako jedno z lepších fantasy a rozhodně doporučuji. Postavy mají už v prvním díle zajímavý charakterový vývoj a tak jsem zvědavá na další dva díly. Často jsem si při čtení vzpomněla na Sarah J. Mass a její Skleněný trůn a přišly mi některé prvky velice podobné.

30.06.2022 5 z 5

Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Kdyby šlo dát více jak 5* tak bych neváhala. Příběh sice až tak originální není, ale to jak
mi dokázala autorka zamotat hlavu s tím, kdo je zabiják a kdo princ, úplně zastínilo klišé příběhu. Oceňuji i to,jak vkusně a uvěřitelně je popsán milostný trojúhelník. K tomu všemu hlavní hrdinka není žádná naivní postava, jak v takovýchto příbězích bývá zvykem. Takže jediný negativum, které kniha měla byly překlepy ve slovech, ale to už se jedná jen o chybu překladu, u kterých jsem se spíše nasmála, jako např. místo prázdný žaludek měla Lia prázdný žalud apod. :D

Jsem zvědavá,jestli mě takto mile překvapí i další díl.

25.06.2022 5 z 5

Než vystydne káva Než vystydne káva Tošikazu Kawaguči

Tuto knihu jsem začala číst bez jakéhokoliv očekávání a teda .. opravdu příjemně mě překvapila. Přečtou jsem ji měla za večer a všechny příběhy byly v tak malém počtu stránek přesvědčivé a výstižné.

Jediné mínus měla kniha v tom, že při každém příběhu opakovali pravidla cestování a předešlé příběhy, což mi přišlo zbytečné.

23.06.2022 4 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Tato série nebyla úplně to pravé pro mě.. samé drogy,sex,alkohol ... nic jiného se tam víceméně neřešilo. Trošku jsem čekala, že se to autorka v tomto dílu pokusí zachránit prvky detektivky, ale k tomu ne nemělo ani náznakem blízko. Kdo je vrah je jasné už od začátku, takže tento díl jsem dočetla jen abych neměla nedočtenou sérii. Celkově mi tato série nic nedala a ani se neplánuji k ní vracet.

17.06.2022 3 z 5

Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Příběh je hezký, všechno ohledně děje oceňuji a hodnotím 5*, akorát mi už hodně vadilo,jak si Poppy neustále něco nalhávala,to bylo po pár stránkách už otravné, stejně tak hádky a románky, které vedli s Casteelem, a bylo to už ohrané a stále dokola to samé. Škoda, že se autorka nevěnovala více příběhu jako takovému.

13.06.2022 4 z 5

Prokletý princ Prokletý princ Erin Watt

Líbil se mi pohled na věc i od Reeda, to bych klidně uvítala už od prvního dílu,a doufam, že v tom autorka bude pokračovat v dalším díle. Spousta scén je hodně nereálných a často nechápu chování postav,ale ve výsledku je to hezké čtení, sérii mám v plánu dočíst,ale nepředpokládám, že se k ní vrátím

11.06.2022 3 z 5

Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Když jsem knihu začala číst, tak s očekáváním, že se jedná o historický příběh, takže hned ze začátku jsem byla překvapená. Ikdyž byl děj moc hezký, některé části nedávaly moc smysl a neshodovalo se to se začátkem knihy. Každopádně kniha se četla hezky, hlavní postavy jsem si oblíbila a jsem zvědavá na další díly.

09.06.2022 3 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Začala bych tím, že se jedná o oddechové čtení, hned od začátku se dá předpokládat konec,ale i tak jsem sem tam byla překvapená. Děj krásně plynul a hlavní hrdiny jsem si ihned oblíbila. Takže ikdyž se jednalo docela o klišé,tak musím hodnotit 5*.

05.06.2022 5 z 5

P.S. Stále Tě miluju P.S. Stále Tě miluju Jenny Han

Milé čtení, není nijak náročné ale hezké

22.05.2022 5 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Velmi milé čtení, nejdříve jsem viděla film a byla jsem ráda, že kniha a film nejsou tak totožné:)

22.05.2022 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

Příběh byl sice předvídatelný, ale i tak jsem si ho užila. Sympatické postavy, které se nechovali nijak přiblble a měli celkem racionální myšlení i chování, což u spousty milostných příběhů nebývá. Kniha se četla lehce a za dva dny jsem měla dočteno.

19.05.2022 5 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Příběh krásný a hlavně originální, bez váhání bych dala 5* ,ale poslední 3 stránky mě naštvaly a celý příběh mě tím lehce zklamal

16.05.2022 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Autorka mi opět potvrdila proč její knihy tak zbožňuji. Krásné a originální.

07.05.2022 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Knihu jsem začínala číst s očekáváním, že už předem vím, kam se děj bude odehrávat. Nakonec jsem,ale byla mile překvapena, protože ikdyž byl konec jasně předvídatelný, tak každou novou kapitolou jsem byla překvapená,jak je autorka nápaditá a děj byl nakonec velice originální. Kniha se četla lehce a děj krásně plynul aniž bych se začínala u četby nudit. Dokonce máme možnost se dozvědět zajímavosti o době viktoriánské. Musím knihu hodnotit velice kladně, protože dle mého splňovala dokonale všechny kritéria, které od románů vyžaduji.

05.05.2022 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Samozřejmě i tento díl je naprosto skvělý, ale někdy mi přišlo, že už je toho moc, takové přehlcené vším

20.12.2020 5 z 5

Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Skvělá kniha, krásná oddechovka

18.11.2020 5 z 5

Patologie Patologie Jirka Mačák

Skvělá kniha pro základní znalosti patologie

14.09.2020 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Ikdyž mi první díl přišel skvělý, tak tenhle je ještě lepší!

23.05.2020 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Jsem nadšená, jak se jednotlivé příběhy začínají proplétat!! fakt pecka

23.05.2020 5 z 5

Z vůle Luny Z vůle Luny P. C. Cast (p)

Do knihy jsem se dlouho nutila i když jsem za sebou měla už pár kapitol a dlouho jsem se v ní ztrácela. Líbil se mi nápad s novým světem, ale to je asi všechno.

23.05.2020 2 z 5