dubakm komentáře u knih
Životní příběh Waris, příběh, který i dnes prožíva spousta dívek a žen ve jménu kultúrni primitívnosti. Viděla jsem i film, ale kniha mi dala mnohem víc. Tady jsem tu její životní pouť prožívala intenzivněji.
Přečíst tuhle knihu mi trvalo déle, než obvykle. Psaná je hezky, čtivě, ale celý děj se nese na hodně smutné vlně. A s komentářem Weil si dovolím nesouhlasit, každý kdo knihu přečetl určitě ví proč, tahle kniha byla smutná, smutnější i nejsmutnější, ale určitě ne klišoidní.Hvězdičku dolu jsem dala za (pro mne) hodně rychlý a obrovský zvrat v charakterech osob.
Tohle byla od Kelly třetí kniha, kterou jsem četla a určitě ji radím mezi její top knihy. Příběh tří žen, tří generací a jejich né zrovna moc šťastná cesta za láskou.Osud si nevybírame, ale je jen na nás, jak se k němu postavíme.Rozhodně nečekejte červenou knihovnu, spíše rozvahu o tom, co je v lásce ještě dovolené a co už překračuje nastavené hranice společenské etiky.Můžu jen doporučit:-)
Co pořád psát o knihách, které vás tak pohltí, že je přečtete během dne? Katko, piš ty knihy delšíííí :-)) Další hezký příběh, okořeněný humorem, romantikou i správnou dávkou napětí. Tyrkysová a lososová barva se i u nás doma mění na zelenou a růžovou, holt většina chlapů má nízké spektrum barevnosti. A ještě musím vyzvednout fakt, že v knize se nezapomína ani na aktéry předchozích dílů,za což autorce moc děkuji. Budu se těšit na další určitě skvělou knihu.
Miluji Johnyho a Theresu a nemám ráda Kobru :-))Úžasná kniha o klišoidní cestě za láskou a štěstím, ale napsaná tak úžasným stylem, že při jejím čtení jsem se opravdu skvěle pobavila. Četla jsem v některém hodnocení, že se zde dost objevují sprostá slova.Ale no tak, když čtu o mafiánech tak snád nepředpokládam mluvu jak na miminkovských serverech. A to se Katka ještě držela zkrátka. Tleskám, tleskám, tleskám. Gratuluji Katce k další úžasné knížce a děkuji manželovi, že mne zásobuje jejíma knihama.Tak a já jdu na Plyšáka :-)))
Nádherná knížka podporujíci správnym směrem fantazii dětí.Koupila jsem ji dcerce (9let) a přečetli jsme ji společně. Určitě budeme v sérii pokračovat.
Moje druhá detektívka od téhle spisovatelky. Příběh se odehráva během několika dní a pomalu, postupně odkrýva větší-menší tajemství lidí obývajícich mys až do strhujíciho rozuzlení vrážd. Kniha se četla opravdu lehce a skvěle vtáhla do děje, ale v některých částech byla kniha až moc roztahaná.
Přečtena během jedného večera, celkem se mi líbila, ale opravdu to není humor pro každého. Anglický humor je opravdu netradičný, pro našince dost často spíše nehumorný :-) a proto knihu odpůrcum ang. humoru nemůžu doporučit, nic jiného totiž v knize není. Jen a jen british humour.
Příběh židovsko-německé rodiny prchajíci před vzkvétajíci nadvládou fašistického německa do africké Keni, příběh přátelství holčičky Reginy a černošského boye Owuori a příběh o tom, že domov nemusí být jenom jeden. Kniha se četla celkem dobře, ale neuchvátila mě natolik, abych se k ní vracela.
Pěkná knížka na víkendové lenošení. Četla se lehce, děj byl síce předvídatelný, ale opisování krás Himalájí jsem si plně užívala. A happyend na závěr nesměl chybět. Doufám, že nezadané a frustrované dívky nebudou pořádat hromadné dovolené v Himalájích ve snaze nalézt volného a přítulného průvodce :-))
Hezká, čtivá a ještě od české autorky. Super. Musím se přiklonit k těm, co tady psali, že je první půlka knihy s ,, malým" Mikem bavila více. Pak se rozběhla klasická lovestory, ale musím tady zatleskat autorce, že se nesvezla na popularitě a neseběhla v kvalitě do ,, stínových" úrovní a jenom neprosexovala druhou půlku knihy :-)) Určitě budu dál sledovat tvorbu Katky a plnit knihovnu jejíma knihama.
Tak kukačka dočtena a napsano a podtrženo: líbila se mi. Opravdu nečekejte rozsáhle krvetřískajíci nesbovské detektívky, tady jde o klasické psychlologické rozuzlování kriminálniho činu. Skvěle popsané osoby, dialogy , tohle Rowlingová opravdu umí. Budu se těšit na další setkáni s Robin a Cormoranem.
Aristokratku jsem anginózně zazdila, ale tady bude mé hodnocení o něco lepší. Samozřejmě jsem si byla vědoma toho, že tahle jednohubka bude typická epic lovestory, ale možná i proto jsem se u ní pobavila. Nečekala jsem totiž žádne složité dějové výstupy, příběh začal i skončil v podstatě na stejné lince, ale obsahoval vše co bylo třeba a dokonce i v správnem poměru. Tleskám autorce a určitě si přečtu další její tvorbu.
Takže asi takhle: četla se celkem rychle, dokonce jsem se u ní i zasmála, ale nějaký veliký WOW efekt se nekonal. Nevím, možná až budu mít tu,,bitch" angínu za sebou, tak změním názor ( ale pravděpodobně ne). Vadil mi celkem drsný slovník, který se táhl celou knihou, opakujíci se vtipy (někdy je méně opravdu více) a prostě něco mi tam hodně chybělo (nebo přebývalo?) Ale své nadšené diváky si určitě najde.
Po přečtení několika částí jiných upířich ság jsem si říkala: Dubáku, chráň tě ruka páně, ještě jednou sáhnout na upíry. No a teď, po nějakém čase jsem nahlédla pod pokličku Bratrstva černé dýky a musím říct, že tohle můžu. Kniha se četla sama, žádne extra zbytečnosti jsem v ději nenašla. Upíři jsou prostě upíři a bezduchý tak nějak bezduchý :-)))Takže si dám pokračování a uvidím, jak se brotherbandě povede dál.
PS: jen ty názvy knih nedávají nějak manželovi spát :-)))
Hezké oddychové čtení, povídky jsou krátke, takže nemají šanci začít nudit:-) Některé byly povedenější, jiné méně, ale vcelku na odreagování je to super.
,,Kde je světlo je i stín", jeden z citátů v knize, který dokonale zhrňuje téma příběhu. Ano, to že je člověk navenek uznávaná autorita neznamená, že nemá kolem sebe několik temných stínů. Kniha se četla opravdu lehce, vtáhla do děje a vlastně i pod kůži ,,Kondora".A proto nás ani konec šestidenného příběhu nemohl překvapit. Ještě že se nechystám pracovat pro zpravodajské služby :-))
Lepší než knižní Upíří deníky, ale seriál je pořád o třídu výš :-)
Zvláštní Bruenovský styl psaní, ale četlo se to dobře. Samozřejmě že i tady se překročili kvality filmu.
Opět hodně čtivé, možná o chlup lepší než první díl, ale kvalitativní hloubku tady taky nečekejte.