dubakm dubakm komentáře u knih

Púštny kvet Púštny kvet Waris Dirie

Životní příběh Waris, příběh, který i dnes prožíva spousta dívek a žen ve jménu kultúrni primitívnosti. Viděla jsem i film, ale kniha mi dala mnohem víc. Tady jsem tu její životní pouť prožívala intenzivněji.

23.04.2014 4 z 5

Květiny pro Lauru Květiny pro Lauru Táňa Keleová-Vasilková

Přečíst tuhle knihu mi trvalo déle, než obvykle. Psaná je hezky, čtivě, ale celý děj se nese na hodně smutné vlně. A s komentářem Weil si dovolím nesouhlasit, každý kdo knihu přečetl určitě ví proč, tahle kniha byla smutná, smutnější i nejsmutnější, ale určitě ne klišoidní.Hvězdičku dolu jsem dala za (pro mne) hodně rychlý a obrovský zvrat v charakterech osob.

23.04.2014 4 z 5

Klub zlomených srdcí Klub zlomených srdcí Cathy Kelly

Tohle byla od Kelly třetí kniha, kterou jsem četla a určitě ji radím mezi její top knihy. Příběh tří žen, tří generací a jejich né zrovna moc šťastná cesta za láskou.Osud si nevybírame, ale je jen na nás, jak se k němu postavíme.Rozhodně nečekejte červenou knihovnu, spíše rozvahu o tom, co je v lásce ještě dovolené a co už překračuje nastavené hranice společenské etiky.Můžu jen doporučit:-)

15.04.2014 4 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Co pořád psát o knihách, které vás tak pohltí, že je přečtete během dne? Katko, piš ty knihy delšíííí :-)) Další hezký příběh, okořeněný humorem, romantikou i správnou dávkou napětí. Tyrkysová a lososová barva se i u nás doma mění na zelenou a růžovou, holt většina chlapů má nízké spektrum barevnosti. A ještě musím vyzvednout fakt, že v knize se nezapomína ani na aktéry předchozích dílů,za což autorce moc děkuji. Budu se těšit na další určitě skvělou knihu.

11.04.2014 5 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Miluji Johnyho a Theresu a nemám ráda Kobru :-))Úžasná kniha o klišoidní cestě za láskou a štěstím, ale napsaná tak úžasným stylem, že při jejím čtení jsem se opravdu skvěle pobavila. Četla jsem v některém hodnocení, že se zde dost objevují sprostá slova.Ale no tak, když čtu o mafiánech tak snád nepředpokládam mluvu jak na miminkovských serverech. A to se Katka ještě držela zkrátka. Tleskám, tleskám, tleskám. Gratuluji Katce k další úžasné knížce a děkuji manželovi, že mne zásobuje jejíma knihama.Tak a já jdu na Plyšáka :-)))

09.04.2014 5 z 5

Ostrov zasvěcení Ostrov zasvěcení Ilka Pacovská

Nádherná knížka podporujíci správnym směrem fantazii dětí.Koupila jsem ji dcerce (9let) a přečetli jsme ji společně. Určitě budeme v sérii pokračovat.

08.04.2014 4 z 5

Z příčin nikoli přirozených Z příčin nikoli přirozených P. D. James (p)

Moje druhá detektívka od téhle spisovatelky. Příběh se odehráva během několika dní a pomalu, postupně odkrýva větší-menší tajemství lidí obývajícich mys až do strhujíciho rozuzlení vrážd. Kniha se četla opravdu lehce a skvěle vtáhla do děje, ale v některých částech byla kniha až moc roztahaná.

06.04.2014 3 z 5

Jeeves aneb anglický Saturnin / Jeeves Jeeves aneb anglický Saturnin / Jeeves Pelham Grenville Wodehouse

Přečtena během jedného večera, celkem se mi líbila, ale opravdu to není humor pro každého. Anglický humor je opravdu netradičný, pro našince dost často spíše nehumorný :-) a proto knihu odpůrcum ang. humoru nemůžu doporučit, nic jiného totiž v knize není. Jen a jen british humour.

03.04.2014 4 z 5

Nikde v Africe Nikde v Africe Stefanie Zweig

Příběh židovsko-německé rodiny prchajíci před vzkvétajíci nadvládou fašistického německa do africké Keni, příběh přátelství holčičky Reginy a černošského boye Owuori a příběh o tom, že domov nemusí být jenom jeden. Kniha se četla celkem dobře, ale neuchvátila mě natolik, abych se k ní vracela.

03.04.2014 3 z 5

S tebou nebo bez tebe S tebou nebo bez tebe Carole Matthews

Pěkná knížka na víkendové lenošení. Četla se lehce, děj byl síce předvídatelný, ale opisování krás Himalájí jsem si plně užívala. A happyend na závěr nesměl chybět. Doufám, že nezadané a frustrované dívky nebudou pořádat hromadné dovolené v Himalájích ve snaze nalézt volného a přítulného průvodce :-))

22.03.2014 4 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Hezká, čtivá a ještě od české autorky. Super. Musím se přiklonit k těm, co tady psali, že je první půlka knihy s ,, malým" Mikem bavila více. Pak se rozběhla klasická lovestory, ale musím tady zatleskat autorce, že se nesvezla na popularitě a neseběhla v kvalitě do ,, stínových" úrovní a jenom neprosexovala druhou půlku knihy :-)) Určitě budu dál sledovat tvorbu Katky a plnit knihovnu jejíma knihama.

13.03.2014 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Tak kukačka dočtena a napsano a podtrženo: líbila se mi. Opravdu nečekejte rozsáhle krvetřískajíci nesbovské detektívky, tady jde o klasické psychlologické rozuzlování kriminálniho činu. Skvěle popsané osoby, dialogy , tohle Rowlingová opravdu umí. Budu se těšit na další setkáni s Robin a Cormoranem.

11.03.2014 4 z 5

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Aristokratku jsem anginózně zazdila, ale tady bude mé hodnocení o něco lepší. Samozřejmě jsem si byla vědoma toho, že tahle jednohubka bude typická epic lovestory, ale možná i proto jsem se u ní pobavila. Nečekala jsem totiž žádne složité dějové výstupy, příběh začal i skončil v podstatě na stejné lince, ale obsahoval vše co bylo třeba a dokonce i v správnem poměru. Tleskám autorce a určitě si přečtu další její tvorbu.

03.03.2014 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Takže asi takhle: četla se celkem rychle, dokonce jsem se u ní i zasmála, ale nějaký veliký WOW efekt se nekonal. Nevím, možná až budu mít tu,,bitch" angínu za sebou, tak změním názor ( ale pravděpodobně ne). Vadil mi celkem drsný slovník, který se táhl celou knihou, opakujíci se vtipy (někdy je méně opravdu více) a prostě něco mi tam hodně chybělo (nebo přebývalo?) Ale své nadšené diváky si určitě najde.

03.03.2014 3 z 5

Milenec z temnot Milenec z temnot J. R. Ward (p)

Po přečtení několika částí jiných upířich ság jsem si říkala: Dubáku, chráň tě ruka páně, ještě jednou sáhnout na upíry. No a teď, po nějakém čase jsem nahlédla pod pokličku Bratrstva černé dýky a musím říct, že tohle můžu. Kniha se četla sama, žádne extra zbytečnosti jsem v ději nenašla. Upíři jsou prostě upíři a bezduchý tak nějak bezduchý :-)))Takže si dám pokračování a uvidím, jak se brotherbandě povede dál.
PS: jen ty názvy knih nedávají nějak manželovi spát :-)))

27.02.2014 4 z 5

Nové povídky Nové povídky Zdeněk Svěrák

Hezké oddychové čtení, povídky jsou krátke, takže nemají šanci začít nudit:-) Některé byly povedenější, jiné méně, ale vcelku na odreagování je to super.

25.02.2014 4 z 5

Šest dnů Kondora Šest dnů Kondora James Grady

,,Kde je světlo je i stín", jeden z citátů v knize, který dokonale zhrňuje téma příběhu. Ano, to že je člověk navenek uznávaná autorita neznamená, že nemá kolem sebe několik temných stínů. Kniha se četla opravdu lehce, vtáhla do děje a vlastně i pod kůži ,,Kondora".A proto nás ani konec šestidenného příběhu nemohl překvapit. Ještě že se nechystám pracovat pro zpravodajské služby :-))

24.02.2014 4 z 5

Zrození Zrození Lisa Jane Smith

Lepší než knižní Upíří deníky, ale seriál je pořád o třídu výš :-)

20.02.2014 3 z 5

London Boulevard London Boulevard Ken Bruen

Zvláštní Bruenovský styl psaní, ale četlo se to dobře. Samozřejmě že i tady se překročili kvality filmu.

19.02.2014 3 z 5

Obnažená Obnažená Kathryn Taylor

Opět hodně čtivé, možná o chlup lepší než první díl, ale kvalitativní hloubku tady taky nečekejte.

19.02.2014 3 z 5