effa komentáře u knih
Poslouchal jsem jako audioknihu. Vydržel jsem asi půl hodiny, pak jsem to vzdal. Kniha o ničem.
Musím přiznat, že tak blbou a nezáživnou knihu, aby pohledal. Nějaké fyzikální zákony autorovi asi nic neříkají.
Tohle vzdávám po pár stránkách. Kniha pro intelektuály libující si v nesmyslných textech, údajně skrývajících jakési hlubší poselství. Pro normálního smrtelníka nestravitelné bláboly.
Kniha, jako taková není špatná. Ovšem překlad a korekturu dělal zřejmě negramot. Čeština je otřesná a korunu tomu nasazují hrubky. Ji– jí, už přehlížím, ale napsat "vyset" a dokonce několikrát...
Mezi současnými podobnými knihami je "Město v oblacích" perla. Už dlouho jsem nepřečetl knihu na jeden zátah.
První kniha od tohoto autora a taky poslední. Nuda, nuda. Konec jsem dočítal nechutí a spíš z povinnosti. Celé je to primitivní, průhledné a vcelku nezajímavé. Hlavní padouch je jasný málem od začátku. Zlatá Agatha a podobní mistři detektivek.
Tuto knihu osobně považuji za vzácnou výjimku ze současné záplavy postapo románů, které budí dojem, že jsou vzájemně opisovány. Bez váhání hodnotím plným počtem hvězd.
Bez ohledu na momentální aktuálnost je kniha skvěle napsaná. S tématem postapo se poslední dobou roztrhl pytel. Bohužel, na úkor kvality. Mnoho knih je jak vejce vejci. Často nuda a předvídatelný děj. "Třetí vlna" však vyčnívá ze záplavy braku. Nenajdete v ní sice gigantické závěrečné bitvy, zato se můžete kochat perfektně promyšleným a logickým dějem, situovaným do neurčeného českého města. I přes ponuré téma je kniha napsaná laskavě a s optimismem.
Totální chaos v nepřehledné změti postav u mě knihu odesílá do zapomnění. Abych si maloval seznamy a pavouky, kdo ke komu vůbec patří? Ne, děkuji.
Výjimečně mně nevadilo přeskakování v čase a místech. Tahle kniha je na tom postavená. Zpočátku trochu pomalé, ovšem konec to vynahradil.
Tohle prostě nemá chybu. Úžasná přehlídka těch nejneobvyklejších sexuálních úchylek, o kterých běžný člověk nemá ani tušení. Navíc perfektně zpracované.
Je skoda, že knížka je jen útlá sbírka zdánlivě nesouvisejících povídek, ač postupně čtenář zjistí, že volně navazují a kopírují určitý vývoj. Téma by si zasloužilo ucelený román, schopnosti k tomu autor rozhodně má.
Ani v dalším díle se Correia neopakuje a přináší něco nového. Špičkové čtení, stejně, jako jeho ostatní knihy.
Celkem dobrý námět a varování, co by, kdyby. V logice příběhu masivního výpadku vidím jisté technické chyby, ale budiž.Víc mě vadilo znepřehlednění děje, rozdrobeného mezi zbytečně mnoho postav, z nichž mnohé jsou úplně zbytečné. Po pravdě řečeno, u poloviny z nich jsem v půlce knihy zapomněl kdo je kdo. Soustředit dějovou linii na méně postav by příběhu prospělo. Stejně tak přehnaná tupost policie, kdy se děj zaobíral spíše bojem hlavního hrdiny s ní, tomu moc nepomohla.
Co říct k dalším dobrodružstvím Mrakoplaše. Jméno autora je prostě vždy zárukou špičkové kvality.
Když King vezme do ruky obehranou zombie apokalypsu a ztvární ji po svém, vznikne další jeho perla.
Kniha je takovou "light" verzí postapa. Možná vhodná pro čtenáře okolo patnácti let. Děj je sešlapaný do nesmyslně krátkého časového úseku sice zahrnuje všechny klišoidní scény typické pro toto téma, ale tak nějak odfláknutě. A číst ho po Kingově "Pulsu" naplno ukáže rozdíl mezi SPISOVATELEM a spisovatelem. Knihu bych s přivřenýma očima doporučil jen dětským, nebo infatilním čtenářům, kteří odpustí spoustu logických, technických a faktografických chyb.
Můj první Prattchet. Kniha mě donutila přečíst všechny jeho knihy, hezky jednu po druhé.