Eicherik komentáře u knih
Tahle knížka byla pro nás tehdy náctileté jako zjevení. Byli to pro nás první střípky poznání fenoménu okultismu. Tehdy tady taková literatura nebyla běžně dostupná, nebyl internet, takže každou podobnou informaci jsme hltali. Byla to pro nás doba duchovního hledání. Propadli jsme kouzlu satanismu, černých mší a primitivních magických pokusů. Nedlouho poté u nás vyšlo hodně knih zaměřených na duchovní nauky, ale tahle kniha byla první. Největší cenu má asi pro ty, kteří si prošli podobným vývojem. Knížka je psaná stylem proti okultismu, ale my ji četli tzv. "naopak".
Tuhle knížku doporučuji tomu, kdo si chce přečíst Eddu. Ten, kdo si přečte nejprve tuto knížku bude potom do Eddy snadněji pronikat.
Na týhle knížce doslova ulítávám. Četl jsem jí mnohokrát. Je mi hodně blízký styl, kterým je psaná a miluju autorův humor. Tahle knížka je podle mě geniální v tom, že v ní autor píše stylem "padni komu padni", nikomu tady nestraní. Neznám jiného autora, který by to dokázal.
Tahle knížka není úplně bez chyb, ale pro zájemce o Germánskou tradici je to studnice základních informací. Z textu je hodně poznat, že autorka pochází z Winlandu. To ale není příliš na škodu.
Tahle kniha je opravdu nepovedená. Když jsem zjistil, že existuje blackmetalový román, byl jsem nadšený, protože black metal je můj život. Ale po přečtení přišlo velké zklamání. Autor je dobrý bubeník, ale špatný spisovatel.