Eleanor Eleanor komentáře u knih

Kocour Vavřinec a jeho přátelé Kocour Vavřinec a jeho přátelé Dagmar Lhotová

Tuhle knížku jsem milovala, kouzelné ilustrace a vtip. Dodnes si pamatuji některé příběhy. Tohle a Barbánek byla srdcovka, narozdíl od Čtyřlístku, který je vlastně jeho kopií a nikdy se mi nelíbil.

11.06.2023 5 z 5

Malý, velký Malý, velký John Crowley

Knížku jsem dostala od sestry k třináctým narozeninám a snažila jsem se ji přelouskat, ale tehdy mi spousta věcí unikala, nedocházely mi souvislosti, nedokázala jsem docenit autorův zvláštní styl. I přesto se mi kniha líbila, hlavně pro tu neskutečnou křehkost a poetičnost. Po třech letech jsem se k tomuto dílu vrátila a nemůžu se jí nabažit, čtu ji poněkolikáté za sebou a stále mám pocit, že je to málo. Dá hodně práce, abyste se ponořili do Příběhu, ale potom to opravdu stojí za to. Je to klenot mezi knihami, které jsem doteď přečetla.

23.06.2014 5 z 5

Tři kamarádi Tři kamarádi Erich Maria Remarque (p)

Krásná, dojemná, nezapomenutelná kniha. Konec mě rozplakal. Všechny autorovy postavy jsou skvěle vykreslené a skutečné. Všem vřele doporučuji!

27.12.2012 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Objednala jsem si tuhle knížku, protože jsem byla zvědavá na ten originální nápad s opuštěným sirotčincem a starými fotografiemi. Přečetla jsem si ji ještě ten den, co mi přišla, a od první půlky jsem se vůbec nemohla odtrhnout. Jenomže poté, co Jacob objevil podstatu sirotčince, mi to přišlo najednou takové průhledné a tuctové. Děj se mi líbil, ale už to nebylo ono-ani stvůry a netvoři už nemohli znovu vyvolat tu nádhernou, temnou a tajemnou atmosféru první poloviny. Podivné děti byly fajn, Jacob jako hrdina dost málo zajímavý, fotografie skvělé, ale to zakončení, které počítá s pokračováním, mě svým akčním laděním docela zklamalo. Připadalo mi to jako taková všehochuť a navíc jsem nemohla pochopit, co Emma vidí na Jacobovi (kromě toho, že to byl Abův vnuk-a navíc se mu vůbec nepodobal). Celkový dojem z knížky je ale dobrý. Přes pár nelogičností a překladatelské chybky dávám 3*. A těším se na filmové zpracování.

27.12.2012 3 z 5

Ranhojička Ranhojička Ricarda Jordan (p)

Knížka se mi líbila pro pestrost a docela věrné vykreslení středověku, ale ten děj mi přišel trochu překombinovaný. Nic ve zlém, ale Lucie si za život zahrála příliš mnoho rolí na to, aby se ten příběh mohl opravdu odehrát. Ale jinak to bylo pěkné, líbila se mi zvlášť ta část, kdy Lucie léčila nemocné.

14.12.2012 3 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Páni...právě jsem knihu dočetla, takže jsem pořád lehce v šoku... mikmacké pohřebiště jako děsivá předloha Řbitova zviřátek, varování Victora Pascowa, oživlý Church, zlá Zelda, Gageova smrt, Elliiny noční můry, oživlý Gage, šílený Louis, oživlá Rachel... a pak ta hybná síla všech těch událostí, děsivý Wendigo...vtáhlo mě to do děje naprosto dokonale a celý ten příběh-ať už je to horor nebo thriller, budu mít zlé sny ;)) Jen by mě trochu zajímalo, proč Wendigovi tolik záleželo na Louisově rodině, proč si nevybral někoho jiného. Čím byli oni právě tak výjimeční, když mohl mít kohokoli z celého Ludlow. To je už teď jedno...Wendigo byl dokonalá postava, fascinovalo mě, jak OVLÁDAL celý děj´, jak bylo vše jen pod jeho režií. Jo a pak ještě Zelda, ta mě dodělala ;))

12.09.2012 2 z 5

Bílá je barva kouzel Bílá je barva kouzel Laurie Faria Stolarz

Má stejný názor jako eniete. Moc pěkné, ale skoro stejné jako jednička.

07.03.2012

Sirotek lowoodský Sirotek lowoodský Charlotte Brontë

V téhle knížečce jsem se s Janou Eyrovou setkala poprvé a tak mne zaujala, že jsem si přečetla celý román-a rozhodně jsem nelitovala. Tahleta verze je opravdu kratičká, ale taky moc pěkná.

08.12.2011

Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Je to NÁDHERNÁ kniha! Četla jsem ji poprvé před několika měsíci a moc mne zaujala. Nejdřív jsem si musela zvyknout na trochu jiný sloh, než na jaký jsem byla zvyklá, ale pak už se to četlo samo.Jana Eyrová jakožto postava je nesmírně obdivuhodná a silná dívka, její samostatnost a zásadovost je vzorem pro všechny. Jak tu část o dětství v Lowoodu, tak o životě v domě pana Rochestera jsem četla jedním dechem. Ten konec byl sice trošičku příliš "happyendovský", ale hlavní hrdinka si ho po všech těch útrapách stoprocentně zasloužila. Ale nejen postava Jany mě zaujala. Pan Rochester mě až tolik nezajímal, zato Helena Burnsová ano. Ta část knihy, kde se o ní mluví, mě dohnala k slzám. Tuhle knížku můžu všem jen doporučit.

08.12.2011 5 z 5

Přebyteční Přebyteční Gemma Malley

Úžasná knížka, patří mezi mé oblíbené. Velice působivé a přesvědčivě napsané, a navíc je možné, že totéž se v budoucnosti vážně stane.

15.09.2011 4 z 5

Slepičí polévka pro duši 4.porce Slepičí polévka pro duši 4.porce Jack Canfield

Tahle knížka je úžasná, krásně uklidní a posílí.

01.03.2011

Podzemní chrám Podzemní chrám Thomas Thiemeyer

Nedavno jsem ji četla a byla vážně dobrá, i když znám lepší

Věštkyně Věštkyně Barbara Wood

Je napínavá, ale znám o dost lepší knihy.

Kameny osudu Kameny osudu Flavia Bujor

Je úžasný, že tak skvělou knížku napsala čtrnáctiletá autorka. Poprvé jsem ji četla asi před dvěma lety a je pro mě pořád stejně dobrá, a jsem moc ráda, že nechybí u mě v poličce :)