Elena_Dark Elena_Dark komentáře u knih

14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Tak tohle byla opravdu zajímavá cesta napříč staletími. Kniha o poutavém přátelství dvou chlapců v nelehké době dokáže zaujmout asi každého. Řekněme to takhle, myslím, že by se v té knize spoustu lidí našlo.. někdy nejsme dostatečně vděční za to, co máme, stěžujeme si, nadáváme..ale tahle kniha přesně ukazuje, jak se lidé měli dříve, jak byla doba krutá a nemilosrdná a jak srážela vše, co jí přišlo do cesty. Nad tím jsem přemýšlela celou tu dobu čtení. Jinak příběh je vymyšlený velice hezky, oceňuji kreativní nápad autorů.

13.09.2022 5 z 5

Titáni Titáni Kate O'Hearn

Knihu mohu hodnotit také kladně, byla velice čtivá. Postupem příběhu se ze dne stávala noc, postavy se začínali měnit a uvědomovat si, jak je těžké někomu věřit. Líbila se mi promyšlenost děje a také promítání lidského světa s fantastickými prvky. Krásná kniha.

06.09.2022 4 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Tahle kniha je krásná a zároveň krutá. V knihkupectví mě též zaujala obálka, a musím říct, že kniha neměla chybu. Po celou dobu jsem sledovala děj po boku Kivy až do konce, kdy přišla obrovská rána, která byla jako když vám někdo píchne nůž do žaludku. Ale i v té ráně, se nakonec najde něco dobrého..

06.09.2022 5 z 5

Z kostí a inkoustu Z kostí a inkoustu Rachel Caine (p)

S takhle moc autenticky promyšlenou knihou jsem se snad ještě nesetkala. Kniha byla skvělá, krutá, chladná a opravdu místy rvala mé srdce na kusy. Musím tedy podotknout, že na začátku knihy jsem si vůbec nebyla jistá, do čeho jdu, a i když jsem se do toho vrhla bezhlavě přímo po hlavě, kniha mě nezklamala. Určitě se chystám na další díl, jediné, co mě mrzí, a co jsem se bohužel dozvěděla až dnes, že před dvěma lety autorka zemřela. Když jsem se to dozvěděla, bolelo to. Jediné, co po ní zůstalo, je tenhle nádherný příběh s hlubokým poselstvím.

27.08.2022 5 z 5

Jmenuji se Alice: Jsem narkomanka Jmenuji se Alice: Jsem narkomanka Ivona Březinová

Alice byla druhá, kterou jsem četla. Moc se mi líbila promyšlenost děje, jak byla popsána Bezděkovská léčebna, i samotná Alice, která se potácela ve svém světě za zrcadlem.

19.08.2022 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Kniha byla poutavě temná, i když měla trošku pomalejší rozjezd. Tahle kniha mi připomněla zrcadlo. Obyčejné zrcadlo, které vám ukazuje kým jste. Během čtení se tříštilo, po kousíčkách dávalo dohromady a zrcadlilo nám celý příběh. Velká poklona autorce, její svět je očividně nekonečné fantastický a bohatý.

10.08.2022 5 z 5

Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Světla na obloze je jedna z knih, které vám vezmou dech. Poutavé, dech beroucí fantasy s hlubokým poselstvím. Kniha je velmi procítěná a skvěle promyšlená. Vztah, mezi Ósou a otcem, je něco, s čím se někdy setkáváme každý. Někdy je třeba jen počkat, až si najdeme společnou cestu a budeme bojovat na stejné straně..

03.08.2022 4 z 5

Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Jmenuji se Martina: Jsem bulimička Ivona Březinová

,, Máme tu bulimičku, narkomanku a gamblerku. Vyber si kterou chceš." Na tuhle sérii jsem se chystala strašně dlouho a až tenhle rok jsem se i ní dostala. Příběh Martiny byl hodně smutný a bohužel u spousty lidí pravdivý. Chování matky v příběhu by mělo být příkladné, zde to však byl plný důvod začátku Martiny bulimie. Kniha byla krásná, poutavá a napsaná s citem. Občas je dobré se nad těmito tématy zamýšlet..

02.08.2022 5 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Tohle byl strašně strhující příběh. Vzal mě za srdce. Společně s hlavními hrdiny jsem po celou dobu sledovala děj z velice nepříjemné doby. Je někdy neuvěřitelné, že musíme trpět za něco, za co nemůžeme.

01.08.2022 5 z 5

Deník Dory Grayové Deník Dory Grayové Naďa Reviláková

Tuto knihu jsem dostala dárkem a musím uznat, že byla opravdu úžasná. Líbila se mi promyšlenost děje. Střípky Hančina vyšetřování se pomalu skládaly do jasného obrázku a odhalovaly nám dech beroucí tajemství historie. Dokonalá kniha.

29.07.2022 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Slepá mapa je doslova vystihující název. Děj byl perfektní, vše bylo dokonale promyšlené až do poslední chvilky. Musím přiznat, že jsem se místy zamotala ve jménech postav. Jinak to bylo velmi příjemné čtení z velmi nepříjemné doby.

20.07.2022 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Musím říct, že jsem čekala více. Neříkám, že by kniha byla nějaká špatná, ale dost často jsem se v ději motala a pletla, místy mi i nedával smysl. Styl psaní paní Mornštajnové velmi obdivuji, i u téhle knihy se ukázal zase v plné parádě, ale tady mi prostě neseděl. Je to asi jediná kniha od ní, která se mi úplně nelíbila.

20.07.2022 3 z 5

Emma Emma Jane Austen

Kniha se ke mně dostala doporučením a já musím říct, že jsem čekala malinko více. Neříkám, že by se mi kniha nelíbila, to ne, mám ji moc ráda, ale přišlo mi, že byla taková nenucená, neutrální a nezáživná. V ději se upřímně nic moc nedělo. Na druhou stranu se mi líbilo, jak byla kniha promyšlená a ten nápad, napsat knihu z takové doby. Nakonec knihu hodnotím kladně, ale dodávám, že se Emma často chovala přihlouple.

19.07.2022 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Jsem moc ráda, že se tu objevují kladné recenze, protože spousta lidí měla na knihu špatný názor. Mě osobně kniha velmi sedla, moc se mi líbila. Dokázala jsem se s Celaenou vžít do děje a pochopit její ledové a kruté srdce. To, co se jí dělo, muselo být strašně náročné a ona to zvládla, přežila a pořád dokáže být silná. Tuhle celou sérii knih bych doplnila citátem: ,,Nezáleží na tom kým jsme, záleží na našich činech."
Velká poklona autorce.

19.07.2022 5 z 5

Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Člověk, který mi tuto knihu vybral, věděl, že se mi bude líbit. Kniha se mi velmi líbila, donutila mě se nad ní pořádně zamýšlet. Souhlasím ale s tím, že se Laurel místy pokoušela svou sestru napodobit. Často se taky nezachovala správně, místy se možná chovala i hloupě, ale to prostě k ději patří. Chápu její trápení, a kdybych v ději účinkovala, snažila bych se jí pomoci. Jinak se mi líbil styl kapitol jako "dopisů," které opravdu putovaly až na konec světa.

18.07.2022 4 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Poutavý příběh chlapce, kterému se dějí zlé věci. Kniha má v sobě opravdu hluboké poselství, poukazuje na naše emoce, chování a city. Je pravda, že nejčastěji lžeme sami sobě, ale nepřiznáme si to. Pravda je totiž někdy tou největší silou na světě. Netvor za Conorem opravdu nechodil bezdůvodně, snažil se mu pomoci, aby Conor nespadl zpátky do té propasti, která se ukrývala v jeho myšlenkách. Opravdu nádherné poselství.

18.07.2022 5 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Tahle kniha mě v knihovně lákala už nějakou dobu, ale až před pár týdny jsem jí dovolila vkročit do bran mého srdce a musím říct, že tahle kniha z nich nikdy neodejde. Krásný, ale i zároveň krutý příběh dívky, která má opravdu srdce z ledu, ale na druhou stranu je velmi laskavá. Zároveň v ději strašně trpěla a já po celou tu dobu s ní. Opravdu poutavý příběh, ke kterému se určitě ještě ráda vrátím...

18.07.2022 5 z 5

Ginny Napořád Ginny Napořád Benjamin Ludwig

"Odzbrojující román." To úplně dokonale sedí, žádná kniha mě nikdy neuvedla do takového pocitu bezmoci. Kniha sama o sobě se mi moc líbila, krásný příběh autistické holčičky. Příběh opravdu bere za srdce, možná bych nedoporučovala citlivějším typům čtenářů. Jinak za mě příběh krásně promyšlený, řekla bych, že to byla velmi psychologická próza.

07.07.2022 4 z 5

Knihomolka Knihomolka M. K. Hardy

Kniha je naprosto skvělá, moc se mi líbila. A řekněte mi, kdo z nás z čtenářů tenhle pocit nezná? Říkáte si ještě jeden odstavec, stránku, kapitolu a najednou šup! A je po knize. Soucítím s Nikol, děj se mi moc líbil a určitě jsem tuhle knihu nečetla naposledy. Opravdu si zaslouží to nejvyšší hodnocení.

04.07.2022 5 z 5

Hotel Winterhouse Hotel Winterhouse Ben Guterson

Tuhle knihu jsem si vzala jako takovou oddechovou, a ona svůj účel úplně skvěle splnila. K studeným, zimním večerům, kdy na obloze tančí ledové vločky, je kniha ideální. Příběh byl dobře promyšlený, zápletka se objevila...Jak říkám, je to takové spíše oddechové.

04.07.2022 4 z 5