ElenaM komentáře u knih
Skvělá knížka, nechápu, že mi doma ležela tak dlouho. Velice neotřelým způsobem napsaná. Krátké kapitoly dávají knize zběsilé tempo. Pořád chcete číst dál. Zajímavý námět a skvěle vystavěné příběhy jednotlivých postav... Nevím, čí příběh mě bavil nejvíc. Některé příběhy se mi zdály slabší, ale pak přišel obrat. Knížka je plná nečekaných zvratů a odhalení. Určitě se nudit nebudete. Dlouho jsem takto zajímavou knihu neměla v ruce. Určitě všem doporučuji.
Moje první setkání s autorkou. Nemám slov. Je to možná jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Je to velice silný příběh. Knížka je plná zamyšlení, myšlenek, citů... Moc se mi líbila a hodně mě dojala. Sebrala mě ta neuvěřitelná síla, kterou v sobě Lily měla stejně jako ji v sobě měla její matka.
"Až budu velká, chci být jako Ty."
Děkuju ti, Colleen, za tuhle knihu. ♥
Sama sebou je přesně ten typ knížky při jejímž čtení se ve vás vystřídají snad všechny pocity - budete se přitrouble usmívat, budete zuřit, budete znechucení a především budete DOJATÍ! Lou se vydává do NY, aby našla sama sebe... Jak se jí bude dařit? Zažije toho opravdu hodně, bude nahoře a zase dole. Ale rozhodně se bude snažit žít naplno a vyždímat z toho co nejvíc. "Žij naplno, Clarková!" Nepřišli jsme ani o příběhy její rodiny a přátel z Anglie.
Autorka skutečně umí psát. Zprvu mi přišlo, že 450 stran je zbytečně moc. Říkala jsem si, co se tam jako bude dít, tolik stránek. Nakonec ale musím uznat, že tento rozsah je akorát, aby příběh byl ucelený. A vůbec by mi nevadilo, kdyby byl ještě jeden díl.
Knížka se mi velmi líbila a musím přiznat, že nejedna slza ukápla. Skvelé čtení!
Moje první odeonka a kniha, kterou budu asi dlouho vstřebávat. Musím hodnotit kladně, protože splnila moje očekávání. Je to sonda do lidské duše, psychologie až na dřeň. Je těžké vystihnout pocity, které mám po jejím dočtení. Je to silný příběh, tragický příběh. Není to jednobubka na jeden večer, místy náročné čtení, přesto se čte velmi dobře. Příběh, který odhaluje to, jak nás ovlivňuje naše dětství a jak spolu nemluvíme. Silný příběh... nějak mi došla slova. A taky nechci prozradit nic, co by ostatním zkazilo dojem z knihy, který je VELMI SILNÝ...
Těším se na knihu Ohníčky všude kolem od této autorky.
Moje první kniha od této autorky a prostě bomba! Výborně vystavěný příběh a skvělá psychologie postav. Zápletka je skvěle vymyšlená, i když místy mi přijde lehce překombinovaná. Kniha mě chytla hned od začátku a bavila mě až do samotného konce, který mě šokoval, ale zároveň docela naštval. Po skončení děje tu zůstává i pár nezodpovězených otázek, což mi nevadí, mám ráda, když si jako čtenář mohu něco domyslet. Autorce se hlavně povedlo vykreslit postavy, jejich charaktery, touhy, smutky, hříchy... zkrátka skvělé. Pár věcí jsem uhodla dopředu, ale myslím, že to nebylo nic proti ničemu a knize to na kvalitě určitě neubralo.
Co bych ráda podotkla na závěr - tato kniha by si určitě zasloužila větší propagaci a taky nějakou výraznější obálku, která by více zaujala návštěvníky knihkupectví.
To byl teda nářez! Další famózní dílo od krále severské krimi. Já toho chlapa prostě miluju. Na knihu jsem se těšila asi jako všichni fanoušci. Už když jsem dočetla Policii a ta měla víc než otevřený konec a spoustu nedořešených dějových linek... byla jsem naštvaná, že to Nesbo neuzavřel, ale zároveň jsem si říkala "jupíí, Harry se vrátí". A Harry se vrátil.... a to mnohem lidštější než kdy dřív. Chuť na panáka má pořád, ale uvědomuje si, co je mu v životě drahé.
Celá kniha se vyznačuje tím, v čem je Nesbo opravdový Mistr a to je psychologie postav. Když jsem to četla, měla jsem pocit, že tam jsem s nimi. Že je vidím, cítím a že se umím do postav vžít. Zase mě postihlo to, co pokaždé, že jsem o ději přemýšlela, i když jsem knihu zrovna nečetla. Pořád jsem přemýšlela, jak to vlastně je a jak to bude. Samozřejmě jsem měla svoje tipy na pachatele a to mi vždy Nesbo smetl ze stolu. Ke konci už jsem si byla fakt jistá, co za tím stojí, ale Nesbo přišel a řekl "nene, jsi vedle jak ta jedle". A to na něm miluju nejvíc, člověk do samého konce nemůže vědět, jak to dopadne. I když důkazy mluvily jasně - zase mě dostal!!!! Po dočtení zavládla opět paranoia, protože je tu spousta otazníků a opět otevřený konec.... No, snad nebudeme na další díl čekat takovou dobu!!
Abych to shrnula na závěr - dokonale propracované dílo se skvělou psychologií postav a zápletkou, která nám jako vždy zamotá hlavy. V knize nechybí i celkem dost nechutností, kterými je Nesbo pověstný. Harry je prostě Harry, jen trochu méně Bůh a trochu více člověk. Bellman je pořád vypočítavý hajzlík. Aurora je chudák. Truls je pořád práskač, ale taky hrdina. Ráchel je stále trpělivá žena a Oleg je přímý syn, který se nebojí říct, co si myslí... No a Katrine.... to si přečtěte sami!!! :-)
Během čtení první poloviny knihy jsem si říkala, co všichni na té knize mají, že má tak super hodnocení. Vždyť je to jen obyčejné vyprávění. Druhá polovina mě však zcela pohltila a došlo mi, že každý detail v příběhu má svůj hlubší smysl a význam v životě hlavního hrdiny. Je to skutečně strhující příběh (nejen) o tom, že třeba jedna chvíle v životě, jedno špatné rozhodnutí vám může ovlivnit zbytek života. Příběh přátelství a oddanosti, ale také zrady. Pro mě nebylo vyprávění předvídatelné, ale bylo plné zvratů a překvapení. Doporučuji! A chystám se na další knihu od tohoto autora - TISÍCE PLANOUCÍCH SLUNCÍ.
Kniha se mi moc líbila. Už jen námět mě zaujal. Pátrání v minulosti a objevování příběhů lidí, se kterými nás něco spojuje, je vždy zajímavé. Jak může jeden obraz ovlivnit hned několik životů napříč staletím. Prolínání minulosti s přítomností tomu dodalo napětí a očekávání, co bude dál. Kniha se velmi dobře četla a do poslední chvíle jsem netušila, jak to dopadne. Měla jsem svou představu, ale nakonec bylo vše jinak. Krásný příběh o naději a lásce, která neumírá. Co všechno je člověk ochoten obětovat pro toho, koho miluje. Postavy byly sympatické. Nejvíce se mi líbilo přátelství kamarádek Liv a Mo. Které jsou natolik odlišné až jsou si blízké.
Doporučuji všem a nesrovnávám s knihou NĚŽ JSEM TĚ POZNALA, protože si myslím, že zde jde o zcela odlišný námět. Už mám doma další knihu od této autorky a těším se na další čtení. :-)
Jedna z mých nejoblíbenějších knih, která mi dá se říct změnila život. Při jejím čtení si člověk velice reálně uvědomí a představí, jak to chodí v Somálsku, co je tam pro ně normální a jaké mají oproti nám jiné problémy. Knížka se čte velmi dobře, je napsaná lidsky a je v ní opravdu znát vlastní zkušenost Waris. Člověk si uvědomí, že denně dělá věci, které by tam někdo považoval za mrhání - puštěná voda, spousta šatů ve skříni.. apod. Mám ráda knížky s tématikou Afriky, můžu ji doporučit všem.
Největším problém, který je v knížce nastíněn a táhne se dějem je problematika ženské obřízky, proti které Waris bojuje i nadále...
Už bylo asi vše řečeno. Skvělá kniha, plná inspirace, krásných fotek a jedinečných příběhů. Jsem ráda, že ji mám doma. :-)
Pro mě to byla dlouho očekávaná kniha a věříla jsem, že mě Neal Shusterman nezklame. A nezklamal! Nejdříve jsem byla trochu na rozpacích, protože Nimbus mi oproti Smrtce připadal o dost pomalejší s dlouhým úvodem. Byl tajemný a pořád jsem nevěděla, co si myslet. Konec mi ale vše vynahradil, ten byl epický a dost překvapivý, jen jsem zírala s otevřenou pusou. Pořád si myslím, že tato YA série má obrovský přesah. Je v ní hloubka, spousta myšlenek a nebo podnětů k zamyšlení nad dnešní dobou a nad dnešním světem. Nebude takto jednou vypadat i náš svět? Už teď chceme všechno řídit, cpeme se přírodě do cesty a nechceme odpovídat za svoje činy. Ráda bych napsala více, ale nechci nikomu nic prozradit, proto přeji - užijte si tuhle knihu... A před autorem smekám klobouk... vytvořil zcela nový svět, který jsem si velmi oblíbila stejně jako hrdiny v něm. ♥
Jodi Picoult, autorka, od které jsem si chtěla strašně dlouho něco přečíst a tohle je moje první kniha od ní. Fuu, jak tu knihu hodnotit, co napsat... dá se shrnout asi takto - prvních 200 stran jsem se vyloženě trápila...nemohla jsem se začíst a možná to budete mít stejně a já vám radím - vydržte!! Dalších 200 stran jsem zhltla v podstatě za jeden den a posledních 50 stran? Koukala jsem s otevřenou pusou a nevěřila jsem! Rozhodně nebudu nic prozrazovat, protože bych vám zkazila ten čtenářský zážitek. Tak do toho!!!
Nezapomenutelná kniha!
"Ačkoli - co člověk potřebuje?
Trochu jídla a v zimě teplé oblečení.
A důvod žít."
Hana, hlavní postava, která ovlivnila osud mnoha lidí kolem sebe. Během čtení mě napadala jen jedna myšlenka - kolik toho Hana ještě může únést... A vlastně ještě další myšlenka - tuhle knihu by si měl přečíst každý! Četla jsem ji velice dlouho, ale proto neříkám, že není čtivá - protože JE. Není to můj žánr a knížku jsem musela často rozdýchávat neboť příběh je opravdu silný. Kniha HANA se mi dostala do ruky zcela náhodou, všichni ji chválili a já si všimla, že z pultů mizí závratnou rychlostí a tak jsem po ní sáhla, anotaci jsem si nepřečetla a začala jsem se čtením... a bylo to, nepopsatelné. Tomuto tématu se zcela záměrně vyhýbám, ale jak jsem četla HANU, musela jsem to dočíst a dozvěděla jsem se mnoho věcí, které jsem netušila. Ta doba musela být strašná a nejen pro Židy, i když pro ně asi nejvíc.
První část knihy se mi zdála slabší, ale je nutné ji přečíst, aby člověk vše pochopil a dal si dohromady souvislosti. Dál mě kniha zcela pohltila a často jsem četla s otevřenou pusou a nevěřila vlastním očím. Alena Mornštajnová má opravdu talent na vyprávění příběhů a poskládání děje.... jsem moc ráda, že jsem na její knihy narazila... a dojem z HANY? Nepopsatelný a rozhodně je to kniha, na kterou budu ještě hodně dlouho myslet!!
Musím se přiznat, že první polovina knížky pro mě byla složitá. Vadilo mi, jak Nesbo neustále skáče z jednoho místa na druhé a z jednoho děje do druhého. Bylo místy složité se v tom orientovat, ovšem to je Nesbo, předloží vám střípky skládačky a na konci to do sebe dokonale zapadne. Posledních asi 200 stran knížky jsem přečetla jedním dechem. Samozřejmě se tam našlo několik šokujících momentů, které čtenáře překvapí. Vždycky se mu podaří mě něčím šokovat!Shrnula bych to asi touto větou: Sněhulák se vám dostane pod kůži a donutí vás přemýšlet o ději, i když zrovna knihu nečtete!
Colleen mě nezklamala. Knížka se mi moc líbila a zařadila se mezi moje nejoblíbenější od autorky. Četla se sama a zanechala ve mě dojem. Smála jsem se, plakala, byla jsem naštvaná i smutná. Knížka má všechno. Postavy mi byly sympatické. Colleen umí dobře popsat pocity postav, tak procítěně, že to sami cítíte stejně jako postavy.
Moc se těším na její další knížky, ať bude žánr jakýkoliv.
TO BYLA JÍZDA!! SKVĚLÉ!!!!
Autorka se stává mou oblíbenou. I když jsem pomalý čtenář, tuhle knížku jsem zhltla za dva dny stejně jako knihu Někdo blízký. Zápletka se nejprve zdá zcela jasná, podezřelý taky. Ale to by nebyla Cara Hunter, aby to nezamotala. V této knize dává více prostoru i osobním životům vyšetřovatelů, což oceňuji. Celý tým jsem si oblíbila, nejen Adama, sympatičtí jsou mi všichni. Knížka má rozhodně nápaditou zápletku a je napsaná velice čtivě a konstruktivně. Napětí se stupňuje a když už si myslíte "je vyřešeno" vždycky přijde další zvrat. Paráda! Co mě ale nejvíc rozsekalo je konec! Stejně jako u knihy NĚKDO BLÍZKÝ si ho budu muset přečíst několikrát a budu nad ním dlouho přemýšlet....!!!
Pokud se na knihu chystáte, doporučuji přečíst si nejprve Někdo blízký, protože knížky na sebe volně navazují.
Wow, nemám slov. Nemůžu uvěřit tomu, že tohle je prvotina autorky. Musím jedině smeknout. Knihu jsem zhltla za dva dny. Je to skvěle vystavěný příběh, kde se pořád něco děje. Jeden zvrat za druhým. Knížka není členěná do kapitol, takže zapomeňte na "dočtu kapitolu a půjdu spát", tato knížka vás nenechá vydechnout dokud ji nedočtete. Postavy z vyšetřovacího týmu jsem si velmi oblíbila.
Pane jo, to byla jízda od začátku do konce. Nemám slov. Spadla mi brada. Budu se těšit na další dílo od této autorky!!!
Takhle dobrou knihou jsem si přála zakončit rok 2018. Prostě SKVĚLÉ!!!!!
Mnoho povyku pro nic. Víc jak tři hvězdy dát nemohu. Není to vyložený propadák, ale je to zklamání. Knížka má naprosto skvělý námět a to téma jednovaječných dvojčat z nichž jedno zemře a druhé tvrdí, že jeho identita je opačná než si rodiče myslí. Ovšem autor to totálně zabil utahaností příběhu a neustálým popisováním prostředí. V této knize moc děje nečekejte, je to spíš o psychologii a o pocitech postav. Všechno je to takové zmatené, neučesané a hlavně pomalé a utahané. Vždy, když se konečně něco začne dít, tak je konec kapitoly a neděje se zase dlouho nic. Konec byl dle mě uspěchaný a takový "hm, nevím, jak to zakončit, tak udělám ...." (nebudu prozrazovat).
Jediné, co ta kniha podle mě má je ATMOSFÉRA... Bohužel mě jako čtenáře strašně rušilo, jak pořád dokola autor popisuje to samé prostředí, pokaždé malinko jinak, ale vlastně stejně... kdyby se toto vyškrtalo, z knihy by byl 150 stran dlouhý příběh.... dokonce jsem se přistihla, že některé odstavce s popisem moře, nebe, kamenů a vln přeskakuji....
Za mě, bohužel - průměr!! :(
WOW, to byla jízda. Robert Bryndza opět nezklamal a je znát, že je knihu od knihy lepší a lepší. Temné hlubiny jsou pro mě zatím nejlepší knihou ze série a těším se na další případy Eriky Foster.
Kniha je čtivá od samého začátku. Autorův styl psaní mi přesně sedí, s ničím se nepáře a jde rovnou k věci - žádné dlouhé popisy prostředí nebo postav. A vy čtete a čtete a najednou zjistíte, že jste v půlce knihy... Druhá půlka knížky mě doslova pohltila a posledních 120 stran jsem četla na jeden zátah.
Příběh je čtivý, zamotaný a závěr je překvapivý!!! Těším se na další díly s Erikou!!
Woow! Jak už bylo řečeno v komentářích, je to jedna velká psychojízda. První kniha, ze které mi bylo opravdu zle, na zvracení a velice úzko. Po celou dobu čtení mě přepadala velká úzkost a frustrující pocit bezmoci, že nemám jak bych Grace pomohla z té bezvýchodné situace. A to zřejmě má psychothriller splňovat - a to splnil na 110 %.
Příběh je velmi dobře vystavěn na detailech, kterých si čtenář všímá ač si to sám neuvědomuje. Na konci to zapadne do sebe. Prolínání přítomnosti a minulosti udržuje čtenáře v napětí. Jak jsem už psala, z knihy mi bylo zle a uvažovala jsem dokonce, že ji odložím, ale to se NEDALO... člověk prostě MUSÍ číst dál, aby věděl, jak to dopadne. Přiznání Jacka mě utvrdilo v tom, že je to naprosto chorý člověk a psychopat, který je navíc velice chytrý a že to Grace bude mít hodně těžké, protože takový člověk se nezastaví před ničím. Líbila se mi postava Milie, která uvažovala jasněji než Grace i přes svoje postižení a jen to dokuzuje, že lidi s nějakým postižením nežijí mimo náš svět a je potřeba je brát jako uvažující bytosti, které vnímají, co se kolem nich děje. Grace mi byla sympatická... velice chytrá mladá žena, která udělala jen tu chybu, že se zamilovala do nesprávného muže a ještě si ho velmi brzy vzala. Fandila jsem ji po celou dobu...! Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají! Na dokonalost už nějakou dobu nevěřím a nechápu, že to nebylo podezřelé jejím přátelům.
Nevím... ať napíšu cokoli, nedokážu vyjádřit svoje pocity k této knize. Každý si to musí přečíst a udělat si svůj názor sám. Těžko se to popisuje.