elin.m elin.m komentáře u knih

Bije ve mně cizí srdce Bije ve mně cizí srdce Aline Feuvrier-Boulanger

Velmi čtivá knížka o odvážné a i přes vážný zdravotní problém neúnavně optimistické slečně. Dávám 5 a knihu doporučuji. :)

12.09.2014 5 z 5

Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

Sice příběh dopadl špatně, ale i tak knihu chválím.

01.11.2013 5 z 5

Rozlet Gemmy Hardyové Rozlet Gemmy Hardyové Margot Livesey

Příběh podle klasické předlohy, reinkarnovaný do modernější doby. Knihu jsem si z knihovny přinesla se spoustou dalších a dala jí záměrně přednost. Jeden ze dvou důvodů byla tloušťka. Ten druhý a zásadnější důvod byl fakt, že takto "oživované" příběhy mně nikdy moc nenadchly a brzy jsem je odkládala nedočtené. Rozlet Gemmy Hardyové je snad první přepracovaná klasika, kterou jsem hltala stránku po stránce.
Opravdu geniální zpracování. S osudem Jany Eyrové je příběh totožný a přece v něčem jiný.
Čtyři hvězdičky z důvodu zbytečné složitosti některých vět - autorka používá hodně pomlček k dokreslení popisovaných situací. Stávalo se mi dost často, že jsem si musela větu několikrát přečíst, abych ji pochopila. Na mém doporučení ostatním to ale nic nemění ;).

11.03.2018 4 z 5

Příběhy za plotem Příběhy za plotem Jan Cimický

Zasmála jsem se, poplakala si, soucítila...
Každý případ byl z úplně jiného soudku, přesto autor dokázal knihu napsat tak, aby děj navazoval na sebe. Tuhle knihu musíte přečíst od začátku do konce, protože to není úplně typická "příběhovka", ve které se dá přeskočit kapitola či dvě. Dílo je navíc doplněno zajímavými články z oblasti psychologie a psychiatrie. Doporučuji :).

23.01.2018 5 z 5

Žlutý svět Žlutý svět Albert Espinosa

Konec knihy byl na mně "žlutý" až moc (za což jednu hvězdu strhávám).
Myslí, že mně tato velmi optimistická kniha něco naučila. Rozhodně stojí za přečtení :).

03.01.2016 4 z 5

Radši nekoukat Radši nekoukat Ivanka Devátá

Opravdu výborná knížka. Sice jsem některé kapitoly přeskočila, ale i tak mi kniha zvedla náladu...

04.12.2015 4 z 5

Hejno bílých vran aneb Když opustíte děcák Hejno bílých vran aneb Když opustíte děcák Pavel Cechl

Některé příběhy mně moc nebavily, přesto byla kniha poučnou. Potvrdilo se mi to, co jsem si dodnes myslela - dětské domovy by měly hodně přitlačit na finanční gramotnost svých chovanců.

30.09.2015 3 z 5

Simpsonovi: Komiksové extrabuřty Simpsonovi: Komiksové extrabuřty Bill Morrison

Simpsonovi nedokážou pouze jednu jedinou věc: zklamat fanoušky...

27.04.2015 5 z 5

Jak si správně přát Jak si správně přát Pierre Franckh

Krásně napsaná kniha, která mi chvilkami připomínala Alchymistu od Paula Coelha :)

23.04.2015 5 z 5

Ještě než umřu Ještě než umřu Jenny Downham

Kniha vás naučí žít život naplno a vážit si svého zdraví! Konec jsem obrečela...

Tracyho tygr Tracyho tygr William Saroyan

Krásná, vtipná, oddychová a tenoučká. Přišla jsem na ni úplnou náhodou přes kamarádky seznam knih k maturitě.

06.04.2015 5 z 5

Jak chodit na vysokých podpatcích a poradit si absolutně se vším Jak chodit na vysokých podpatcích a poradit si absolutně se vším Camilla Morton

Dobře se tím listovalo, jinak nic...

06.04.2015 1 z 5

Se šarmem Pařížanky Se šarmem Pařížanky Ines de La Fressagne

Odhadem půlka knihy jsou reklamy na jistě předražené butiky a služby v Paříži. Co si máte vzít s sebou do letadla vám jistě v cestovce řeknou taky a co si můžete a nemůžete dovolit nosit, s tím vám ochotně poradí v první řadě zrcadlo a v té druhé pak peněženka! Hrůza a děs! Hodně mně to zklamalo!

06.04.2015 1 z 5

Mé syny zničil heroin Mé syny zničil heroin Elizabeth Burton-Phillips

Velmi silný příběh. Autorku obdivuji za to, kolik toho byla schopna pro své syny ustát a obětovat. Není co vytknout, akorát je to napsané formou rozhovorů, na který jsem si musela zvyknout.

Kuchařka pro psí miláčky Kuchařka pro psí miláčky Jan Beer

Koupila jsem ji původně jako dárek kamarádce, ale když měla jít na expedici bylo po rodinné poradě rozhodnuto, že zůstane doma :).

05.04.2015 5 z 5

Dopisy Malých žen Dopisy Malých žen Gabrielle Donnelly

Obvykle se takovým románkům pro ženské vyhýbám a raději sáhnu po něčem válečném :). Dopisy Malých žen jsem si půjčila v knihovně spíš ze zvědavosti, páč jsem viděla film Malé ženy a moc se mi líbil.
Kniha se čte velmi dobře, jako oddych od knih na vážnější téma je to četba příjemná. Co mi na ní ale vadí (a dávám proto jen 4 hvězdičky) jsou paradoxně ty dopisy! Vždy jsem je přeskočila a podle komentářů vidím, že nejsem jediná.
Děj příběhů Emmy, Lulu a Sophie se odvíjel vždy o pár stran dál zhruba tak, jak jsem očekávala.

...ale zfilmované by to coby komedie nemuselo být špatné :)

05.04.2015 4 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Tuto knihu chválím kudy chodím, dostala jsem ji od tety a přečetla jedním nádechem. Nedalo se zavřít ji a vrátit se k ní později. Doporučuji!

Záhadný Titanic Záhadný Titanic Robin Gardiner

Právě čtu. Fanoušci Titanicu se během četby neobejdou bez bloku na poznámky - spousta nových informací :).

Clařina válka Clařina válka Clara Kramer

Výborná knížka! Hlavní hrdinka přežila opravdu velkým zázrakem a lidem jako byl v knize zmiňovaný pan Beck si zaslouží veliké uznání!