eliska2126 eliska2126 komentáře u knih

Koruna nenávisti Koruna nenávisti Amo Jones

Vždycky u čtení si říkám WTF a co se to sakra právě stalo? A přesně proto její knihy ráda čtu. Amo po vás hází jeden zvrat za druhým a popasujte se s tím jak chcete. Kolikrát si říkám, že jak se tohle mohlo stát a na dalších stránkách mi autorka naservíruje řešení všeho a dává to ve finále dokonale propracovaný děj.

V knize sledujeme příběh prezidentovy problémové dcery Isy, která dostává nabídku k sňatku od tajemného a temně vypadajícího milionáře Bryanta Royala. Isa si pokládá otázku, proč zrovna ona se má stát jeho manželkou? Ukáže se, že za nabídkou k sňatku stojí mnohem víc a my máme odhalit, co se za tím skrývá.

Isa je opravdu zajímavá hlavní hrdinka. Má opravdu hodně problémů a rozhodně to není taková ta typická hodná holčička, dcera prezidenta, která se chová ukázkově a reprezentativně. Isa je pravý opak a přesně to mě bavilo. Autorka tyhle hrdinky prostě umí. Další věc, kterou Amo Jones umí, jsou tajemní muži. A Bryant byl přesně takoví, jaký jsem očekávala, že bude - náladový, záhadný, pán situace. Právě poslední vlastnost mě dost bavila, protože ve spojení s Isou, která se věčně vzpírala, vznikaly vtipné situace.

O tajemné a temně části tohoto příběhu nebudu prozrazovat nic. Jen si to všichni hezky přečtěte. Autorka píše opravdu skvěle. Kolikrát si říkám, že tohle duševně zdravý člověk vymyslet nemohl a teď to myslím opravdu v dobrém slova smyslu!

Takže za mě další skvělá autorčina kniha do sbírky, i když jsem byla varována, že je tahle duologie nejslabší, i tak stojí za to a ten konec mě opravdu dostal! Přesto zůstává mou nejoblíbenější sérii stále Elitní klub králů.

11.12.2022 4 z 5

Iba desať dní Iba desať dní Michaela Brnková

Na začátku tohoto roku jsem četla prvotinu této autorky Konflikt a naprosto jsem tomu propadla. Proto, když vyšla druhá kniha, tak jsem si ji okamžitě přidala na svůj TBR.

Iba desať dní se prezentuje jako hezká romantika ze slovenského prostředí. Je to docela rozdíl oproti Konfliktu, který obsahuje mafiánské prostředí, nebezpečné situace apod. A s tím jsem do toho taky šla. Že to bude něžnější než Konflikt. Proto jsem pak byla tak překvapená! ️

V knize sledujeme Veroniku, kterou na začátku příběhu poznáváme jako neposednou divokou zrzku, která dřív mluví než myslí. A druhou hlavní postavou je Richard a tady přišlo mé překvapení. Představovala jsem si ho spíš jako takového toho něžného nesmělého ňuňana. Ale Riško teda překvapil.

Prostředí slovenské přírody je příjemná změna, protože většina knih, které čtu, jsou z Ameriky apod. Autorka má opravdu dar psát, protože stačilo pár vět a já už stála vedle Veroniky na všech těch krásných místech. Je to čtivé jak blázen a příběh je plný tak krásných myšlenek o přírodě a životě.

11.12.2022 5 z 5

Hitlerův otec Hitlerův otec Roman Sandgruber

Ať si každý říká, co chce, Hitler patří k osobnostem, které opravdu změnily naše dějiny. Bohužel všichni víme, jaká zvěrstva tenhle člověk napáchal a kolik nevinných lidí kvůli němu zemřelo. Ale schválně, kolik z vás se opravdu zajímalo o to, jaký doopravdy byl? Jakou měl rodinu? Jaký byl jeho život před válkou?

To vše se dozvíte z této publikace, která nám přiblíží nejen malého a mladého Adolfa Hitlera, ale hlavně jeho otce a dětství.

První zhruba polovina knihy je zaměřena na Aloise, což byl úředník, který se pořád za něčím hnal. Chtěl víc peněz, další manželku, hospodářství a mnoho dalšího. V knize je několikrát zmíněno, že to asi nebyl úplně nejlepší otec, který by se svými dětmi trávil čas. V Hitlerově rodině to fungovalo spíše tak, že otec byl přísný pedant a tou láskyplnou byla matka.

V dalších částech knihy, po Aloisově smrti, se kniha více věnuje dětství a mládí samotného Adolfa.

Kniha je také doplněna zajímavými obrázky, dopisy apod. Je dobré graficky zpracovaná, nicméně jazykově je to trošku náročnější čtení, protože životy celé rodiny jsou zde zpracovaný opravdu podrobně, takže já osobně jsem u toho nevydržela delší dobu a musela jsem to prokládat i jinou knihou.
I tak ale musím říct, že koho zajímá persona Adolfa Hitlera, tak s touhle knihou určitě nešlápne vedle a dozví se určitě mnoho zajímavých informací.

31.08.2022 3 z 5

Kolotoč Kolotoč Paulina Świst

Knihy z právnického prostředí vlastně moc nečtu, proto je Kolotoč svým způsobem unikátní. Prostředí se mi líbilo. I dějově to bylo zajímavé. Co mi ale bohužel vadilo bylo to, že jsem se vlastně do knihy pořádně nezačetla. Přišlo mi to jen takové povrchové. Možná to bylo i tím, jak rychle se střídal pohled Olky a Piotra. Kolikrát to bylo totiž už po půl stránce.

Postavy mi celkem sedly, ale není to ten typ postav, za které bych dýchala a četla rychle dál a dál, abych věděla, že vše bude ok.

Co se ovšem nedá upřít, tak je čtivý styl psaní. Ono se to u těchto žánru vlastně i celkem očekává. Četli se to dobře, jen jak už jsem zmínila výš, bylo to takové povrchní. Jen tak jako zmínka sem, zmínka tam.

I tak ale v rámci žánru povedená kniha a pokud vás baví právnické prostředí, nebo jen chcete zkusit něco zajímavého, tak je Kolotoč přesně pro vás.

28.08.2022 4 z 5

Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Na půl cesty do hrobu vypráví o poloviční upírce Cat Crawfieldové, která nesnáší všechny upíry tak, že každý večer vyráží do temné noci pár těchhle pijavic pozabíjet. Jednoho večera se pokusí zabít i Bonese, upíra, který svůj druh také loví.

Přiznám se, že já knihy s upíry moc nečtu, ale tohle! Tohle je prostě skvěle napsané a dobře vymyšlené.

Cat jako hlavní hrdinku jsem si opravdu oblíbila. Je svéhlavá, tvrdohlavá, ale opravdu odhodlaná dosáhnout svého. A Bones ji dokáže hezky zklidnit. Měla jsem na něj crush už tehdy a přiznávám, že to se nezměnilo . Líbilo se mi, že je jak otevřená kniha, opravdu co si myslí, to také řekne. Chemie mezi Cat a Bonesem je opravdu silná a tvoří skvělý tým zabijáků.

Autorka má opravdu dar psát. Příběh mě pohltil od první stránky. Oceňuju i to, že kniha zabírá delší časový úsek (v řádu měsíců), takže vztah, který se mezi nimi vytvořil, byl opravdu věrohodný. Není to takové to zamilování během týdne.

Tahle série opravdu stojí za to a doufám, že ji všichni dáte šanci!

06.07.2022 5 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Na knihy této autorky jsem narazila asi před dvěma lety jen tak náhodou. Nikdy jsem o ní neslyšela, ale zkusila jsem a díky tomu mám autorku teď mezi svými knižními stálicemi. Po jejích knihách sahám vždy, když si chci odpočinout a nic jiného než krásný romantický příběh od toho nečekám. A ani Já a ty, navždy mě nezklamalo. ️
Tentokrát sledujeme spisovatelku Beccu, která po úspěšném bestselleru neví, co by napsala. Jak je u Jo zvykem, i Becca je strašný poděs. Je šílená a je ochotna pro novou knihu udělat cokoliv, díky čemuž se dostává kolikrát do vtipných situací.
No a pak tu máme Mikea. Už od začátku je jasné, že ti dva skončí spolu. Mike je přesně prototyp chlapa, kterého si každá žena přeje mít. Je starostlivý, hodný, čestný a dobře vypadá. Taky je to policista, takže kdo má slabost i pro uniformy, tak tady je to jasný .

Kniha se čte opravdu dobře, autorka dokáže každé postavě vdechnout život a to samé městečku, ve kterém se děj odehrává. Všechna místa mají takovou zvláštní hezkou a útulnou atmosféru. Nápad mi přijde originální. Vepsat příběh do příběhu pomocí dopisů bylo zajímavé. Užívala jsem si jak příběh Becci a Mikea, tak E a A z dopisů.

Za mě krásný romantický příběh, u kterého si nejen odpočinete, ale i se zasmějete. A kdo ještě nečetla Jo Watson, tak to koukejte honem rychle napravit!

08.03.2022 5 z 5

Láska po mexicku Láska po mexicku Ivana Ondriová

V knize sledujeme Karolínu, která utekla před dnem svého otce - medicínou - do Ameriky. Pracuje v bistru, kde se seznamuje s Miguelem, o kterém nám nezapomene desetkrát říct, jak moc je mexický. Jenže z původní lásky se stane kniha plná násilí.

Karolína mě vytáčela už od první stránky. Tohle je snad kniha s nejhorší hlavní hrdinkou, kterou jsem kdy četla. Byla naivní, dětinská a řešila blbosti. Nedala si poradit o kamarádů a pak se hrozně divila, co se dělo.
Miguel byl kretén už od začátku. V životě bych si s takovým chlapem nezačala. Tam bylo tolik varovných signálu, že se divím, že na to Karolína vůbec skočila.
Dalšími postavami byly Karolíniny rodiče. Nastává tady takové to typické klišé. Matka hodná, otec nasupený, protože ho dcera zklamala a nesplnila jeho sen.
A poslední postavou je tu Kristián. Doktor, kterého jsem snad jediného v knize měla ráda a nechtěla ho něčím přetáhnout po hlavě.

Děj je velice primitivní, přišlo mi, že cokoliv špatného by vás napadlo, že se může stát, tak se prostě stalo. Autorka píše dost jednoduše, občas mi přišlo, že jsou věty poskládané jak od nějakého dítěte. Ano, četlo se to rychle, což bych připsala jednoduchosti vět.

Takže za mě jedno velké NE. Byla jsem ráda, že to skončilo a kdyby to byla moje kniha, tak by pěkně letěla z okna. Obálka je mimochodem taky hrozná. Jediné, co oceňuji, je postava Kristiána.

08.03.2022 2 z 5

Vášeň Vášeň Geneva Lee

Tak jo, u téhle knížky půjdu asi proto proudu, protože já se zařadím do skupiny, která není knihou nijak pohoršena nebo by ji nazývala odpad. Sice to neznamená ani, že je to na 5⭐, ale co se dá dělat.

Když jsem tuhle knihu pořizovala v předobjednávce, ani by mě nenapadlo, že to hned na začátku schytá takové recenze. Proto jsem do toho šla s nulovým očekáváním, prodat se to dá přece vždycky. Hodně lidí psalo, že Vášeň je vlastně takový vykrádačka 50 odstínů šedi a právě proto se jim to nelíbilo. Víte, já Odstíny nečetla, ani to nemám v plánu, takže tohle přirovnání nemůžu úplně potvrdit ani vyvrátit. Ale já vám nevím, nic jsem od toho neočekávala a mně to prostě asi nějak sedlo na aktuální nálady.

Když se mrkneme na postavy, tak tu máme Claru, mladou dívku bohatých rodičů, která právě dodělala vysokou a chystá se do nové práce. A jako druhý charakter tu máme Alexandra, zpočátku tajemného chlápka, který stojí na párty kdesi na balkoně a přemýšlí, jak by odtama co nejrychleji zmizel. No jenže voilá, z Alexandra se nakonec vyklube rovnou britský princ a máme tu příběh. Uznávám, že postavy nemají nijakou hloubku, ale máme tu aspoň nějaká ta tajemství, která odhalujeme. S těmi se autorka vypořádala dobře.

Prostředí se mi taky líbilo. Sice autorka nemusela hned brát královského prince, stačil by i nějaký vévoda nebo prostě jen bohatý týpek, ale aspoň to bylo docela zajímavé.

Autorce se také určitě nedá upřít čtivost, s jakou je příběh psaný. Neměla jsem problém se začíst. Co mi ale opravdu vadilo a teď nevím, jestli to je chyba autorky (originál jsem nečetla) nebo překladatele, bylo časté opakování slov. Slovo číča (které jsem mimochodem měla zafixované jako označení kočky - zvířete) se tam objevilo tolikrát, že to pak už docela rušilo. Takových slov tam bylo víc, bohužel to kolikrát zkazilo celou scénu.

19.02.2022 4 z 5

Být s tebou Být s tebou Antonie Nováková

Po knihách na pointě pokukuju už docela dlouho, ale teprve tuto jsem se rozhodla opravdu podpořit a přispět na její vydání. Být s tebou vypráví příběh dvou mladých lidí - Vaji a Maddena. Sledujeme to, jak se sbližují a také odhalujeme jejich tajemství, protože oba mají pár velkých kostlivců ve skříni.

Přesně z anotace jsem čekala nějaký hezký romantický příběh, něco na způsob Mony Kasten nebo Laury Kneidl. Musím říct, že příběh by měl j potenciál, ale jejím největším problémem je rozsah. Knížka, nebo spíš knížečka, má pouhých 144 stránek. Během těchto 144 stran jsem si absolutně nestihla vytvořit k postavám jakýkoliv vztah. Madden mi byl sympatický, to ano, ale Vaja mě štvala a kolikrát jsem ji nechápala. Možná, kdyby autorka více rozpracovala Vajinu osobnost a dostal by se jí větší prostor, bylo by to lepší. Co se mi taky nezdálo, tak byla Maddenova skoro až posedlost Vajou. Jako opravdu pochybuju, že by se někdo chtěl potkat s někým, kdo mu nastříká do očí pepřák. Dalším problémem toho, že je kniha tak krátká, bylo to, že jsem vztahu mezi hlavními hrdiny prostě nevěřila, moc jsem nepobírala časově skoky, takže vůbec netuším, jak dlouho se hrdinové vlastně znali. V jednu chvíli jsme byli na stadionu, kde má Vaja s Maddenem rande a o řádek dál jsme se posunuli už po zápase někde na piknik.

Ocenila jsem ale vedlejší linky, které oba hrdinové řešili. Bylo zajímavé, jak autorka vtáhla do děje i trochu psychologické téma.

A mrzela mě ještě jedna věc, která s knihou nemá nic společného, ale přece jen ji zmíním (v hodnocení není zahrnuta). Chápu, že autorka pořádala soutěž, aby "natáhla" víc lidí, aby ji podpořilo. Co ale nechápu je, že když jsem se chtěla zapojit, autorka mi odepsala, že to je jen pro lidi, co si knihu koupí ten den. Sice šlo jen o blbou svíčku, ale vůči všem, kteří autorku podpořili už dříve, mi to přišlo nefér.

16.01.2022 3 z 5

Láska a jiná vykolejení Láska a jiná vykolejení Leah Konen

Tak tohle byla roztomilost milost! Tento příběh jsem si šetřila na Vánoce, přestože se příběh odehrává jen v zimě. Příběh se mi líbil.
Ale mám dvě výtky. Občas mě vytáčela hlavní hrdinka, jako vážně dost. To jak se k Noahovi chovala občas bylo pěkné na kopačku. Hlavně teda v třetí třetině knihy. A druhá věc, kterou jsem moc nepobrala byla nelogičnost vzdálenosti, kterou řešili ke konci knihy. Napřed autorka píše, že do Hudsonu je to přes 100 kilometrů. O pár stránek dál už jen kolem 90, přestože jsou hrdinové na stejném místě. Na dalších stránkách už jen 80, páč zas přes 100. Nevim, jestli jsem si toho všimla jen já nebo co, ale tohle mě docela překvapilo.
Je to psané čtivě. Chtěla bych vyzdvihnout hlavně krátké kapitoly. První polovina byla pomalejší, ale druhou půlku jsem opravdu slupla jako malinu.
Takže za mě fajn zimní příběh, jen pár výtek.

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Tak tohle byla Vánoční roztomilost. Dostala jsem ji jako dárek na Štědrý den, takže jsem nemohla číst podle dat, která jsou na začátku každé kapitoly, ale jakmile jsem začala, nemohla jsem přestat a brzy jsem ten skluz dohnala. Bylo to čtivé jak blázen a strašně dobré napsané. Sophie jako hrdinka byla skvělá. Chce to odvahu jít na 10 rande a vlastně nevíte kam a s kým. Hrozně se mi líbila i její obrovská rodina. Já sama takhle velikánskou rodinu nemám, ale strašně ráda s ní trávím čas. Také se mi líbil vztah, který měla Sophie se svojí sestrou Margot, to jsem jim záviděla.
A teď už k samotným rande. Byly tam fakt krásné momenty, ale myslím, že ty vtipnější rozhodně převyšovaly. Třeba rande od tety Patrice? To jsem se nasmála dost a dost.
Takže pokud chcete oddechovou sváteční knížku se sympatickou hrdinkou u které se budete usmívat, jak je to hezké, ale i se smát nahlas, když je to vtipné, tak 10 rande naslepo je přesně pro vás!

Malum – část první Malum – část první Amo Jones

Konečně jsem se pustila do Malum, kde autorka svůj příběh zaměřuje na Tillie a Natea. Konečně se dozvídáme, jak to je s Micaelou a dozvídáme se i něco z Tillieiné minulosti. Upřímně, nechápu, jak mohla Amo něco takového vymyslet, protože tam bizár střídá zvrácenost. Ale i přes to jsem neměla problém se do knihy začíst a svět králů mě úplně pohltil.

Během čtení jsem si hodně oblíbila zejména Tillie. V prvních třech dílech byla taková upozaděná a děj se soustředil výhradně na Madison. Konečně jsme poznali, jaká Tillie opravdu je a úplně jsem na ni změnila názor. No a Nate byl prostě Nate. Náladový, panovačný a občas dost hrubý. Jenže jak příběh pokračoval, začínala jsem chápat, že za tímhle jeho hrozným chováním musí být i něco víc, což se mi následně potvrdilo v dalším díle, na jehož recenzi se můžete těšit brzy.

V knize se objevuje jedna scéna, před kterou sama autorka na začátku varuje. Čekala jsem snad všechno, ale tohle opravdu ne a musím přiznat, že mě to docela sebralo.

Co se Amo musí nechat, tak je její styl psaní. Je to opravdu dobře napsané, dej plyne, kolikrát jsem skončila s otevřenou pusou nad nějakým zvratem, který jsem opravdu nečekala. Kniha obsahuje peprnější scény, které ovšem nepůsobí lacině a jsou uvěřitelné.

Takže určitě doporučuju, brzy se můžete těšit na recenzi dalšího dílu, protože ten jsem zhltla hned po tomhle a jsem nadšená.

Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

V knize Někdo nový sledujeme vznikající vztah mezi Mickey, bohatou dcerou právníků, a Julianem, číšníkem, který kvůli ní dostal padáka. Ale Julian není takový, jaký se zdá a skrývá nejedno tajemství.

Když jsem tuhle knihu rozečítala, tak jsem si říkala: "Joo, další romanťárna, bude to super, krásné, ale ničím mě to nepřekvapí." A tahle kniha mě nejen překvapila, ale také jsem byla v šoku a absolutně jsem nečekala to, co přišlo.

Postavy jsem si oblíbila už od samotného začátku. Mickey, ačkoli má rodiče jako má, tak je jejich pravý opak. Julian je tajemný už od začátku, neustále od sebe Mickey odháněl a na druhou stranu mě zaráželo to, jak za ním Mickey pořád chodila. To by mě v osobním životě asi za chvíli přestalo bavit.
Jak už jsem zmínila výš, tak rodiče v této knížce, ať už Mickey, nebo později i Juliana byly opravdu špatní. Naopak jsem si opravdu oblíbila třeba Alizu, Cassie, Auriho a Lilly.

Knížka se čte opravdu dobře, styl Laury je opravdu čtivý a příběh má spád. Opravdu jsem neměla problém přečíst dvojnásobek svého normálního denního "limitu". Laura umí udělat každou postavu unikátní a skvěle vystavět příběh, který vás pohltí. No a když do toho přidáte ještě takovou bombu, kterou tady určitě nebudu spoilerovat, protože to si musíte prostě přečíst!

Dcera Dcera Kiera Cass

Tak jsem se po dlouhé době rozhodla, že zase pohnu s jednou sérii, kterou mam už delší dobu rozečtenou. Sáhla jsem po čtvrtém díle série Selekce - Dcera. Příběh vypráví o Eadlyn, což je dcera Americi a Maxona z předchozí trilogie.

Doufala jsem, že stejně jako America bude Eadlyn "normální". Ale ona ne! Celou knihu jsem ji měla chuť pěkně profackovat. Byla nafrněná, rozmazlená a její nos je až nepřirozeně vysoko. Neustále mě vytáčely ty její promluvy typu: Jsem královna, mám a můžu všechno. No děvče, jedna z věcí, kterou postrádáš je zřejmé pokora a trocha rozumu. Naopak další postavy jsem si oblíbila. Například takový Kile, Henri nebo Eric. Ti byli vážně skvělí a nechápu, jak o někoho jako je Eadlyn můžou stát.

Moc ráda jsem se naopak vrátila do Illey a do paláce. Nicméně stále jsem si nemohla zvyknout, že je to vpodstatě moderní svět. Pořád jsem měla před očima nějaký středověk nebo něco podobného.

Knize se samozřejmě nedá upřít čtivost. Autorka má opravdu jednoduchý styl psaní a rozložení knížky je také super. Tempo je svižné a stránky mizí pod rukama.

Takže já určitě doporučuji původní trilogii Selekce, Elita, První. Za mě je tohle takové slabší pokračování s příšernou hlavní hrdinkou. Nicméně další díl zkusím, protože ho mám už doma a navíc nemám ráda nedočtené série.

Otrávená Otrávená Jennifer Donnelly

Otrávená je vlastně už druhá kniha, kterou jsem od Jennifer Donnelly četla. První byla Nevlastní sestra, která byla za mě skvělá. Proto absolutně nechápu tento počin. Jedná se o retelling na Sněhurku, z čehož jsem byla nadšená, páč jsem si říkala, že takový retelling jsem ještě nečetla.

Jako první bych chtěla zmínit obálku. Ano, ta je velmi krásná a ke knize i sedí. Nicméně obsah už není tak slavný jako její obal.

Námět byl za mě opravdu super. Ten mě vlastně na celou knihu nejvíc nalákal, protože nikde jinde jsem zatím příběh princezny s hodinovým srdcem nečetla, jen to provedení trochu pokulhávalo.

Hlavní postava princezny Sophie alias naší Sněhurky mi moc nesedla. Přišla mi naivní, místy až hloupá a přehnaně důvěřivá. Ať se tam objevila sebepodezřelejší postava, Sophie si od ní vše vzala, na nic se neptala a pak taky blbě končila a všichni ji museli zachraňovat. Mnohem více mě zaujala postava královny, 7 mužíků z Dolíku nebo Will a jeho rodina.

Nicméně se Jennifer nemůže odepřít její velmi čtivý styl psaní. Krátké kapitoly s otevřeným koncem jsou dobrá volba, protože vás neustále nutí číst dál. Tempo bylo svižné, i když bych pár míst nazvala výplňovými.

Takže za mě bohužel průměr a moc mě to nenadchlo.

Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

V knize se dostáváme do krásného městečka Fairwood. Prostředí se mi líbilo, ale nic speciálního jsem na něm neviděla. Nedýchla na mě nějaká super zapamatovatelná atmosféra, která byla například v knize Nové začátky.
Co se týká postav, tak tady jsem půl na půl. První hlavní postavou je Hailee. Ta byla na ránu od začátku až do konce a když už jsem si říkala, že to třeba nebude zas tak hrozně tak bum! Přišel další Haileein záchvat iracionálního chování. Naopak postavu Chase jsem si zamilovala. Choval se moc mile, někdy jsem se až divila, co na té Hailee vidí. Podle mě jsme každý sledovali úplně jinou Hailee. Ostatní vedlejší postavy byly fajn, ale zase: žádná mi nepřirostla k srdci tolik, abych o ní chtěla další knihu.
Autorčin styl psaní není nic náročného. Četlo se to celkem dobře a tempo bylo slušné.
Takže ta mě suma sumárum normální průměr a pokud máte rádi romantické příběhy doporučila bych vám vyzkoušet spíš sérii Znovu nebo novinku Nové začátky. Každopádně na druhý díl se asi mrknu, konec mě docela překvapil.

Tohle není žádná lovestory Tohle není žádná lovestory Mary Hargreaves

Tak tohle byla parádní oddechovka. V knížce Tohle není žádná lovestory sledujeme skvělou hrdinku Maggie Gardinerovou, typickou smolařku, která zkazí na co sáhne. Také to, že je obklopena rádoby dokonalými lidmi a jejich dokonalými životy ji moc nepomáhá. Rozhodne se proto, že překope svůj život od základů a napíše si seznam. Dokáže ale vše splnit a stát se lepší verzi sebe samé, jak si myslí?

Maggie je přesně ten typ postavy, který si zamilujete už od první stránky. Maličko jsem v ní viděla takovou Bridget Jones. Utápí se v alkoholu, o super chlapa ani nezavadí a v práci je to jedna velká katastrofa. Ale je vtipná, je sympatická, je prostě skvělá! Už během první kapitoly si mě získala a do knížky mě vtáhla. Další postavy příběhu, ať uz Maggiini sourozenci, rodiče, babička nebo tajemný chlapík z jógy mě také bavily. Každá postava měla svou osobnost a řešila jiné problémy.
Autorka sice nepíše sáhodlouhé postavy prostředí, ve kterém se zrovna nacházíte, ale i tak jsem si to dokázala skvělé představit. (Úplně jsem viděla tu plíseň na chodníku .)
Jak už z výše napsaného vyplývá, knížka se čte opravdu lehce, její tempo je rychlé, autorka hodně používá dialogy, takže mi stránky mizely pod rukama. Autorčin styl psaní mi celkově dost sedl, má takový oddechový styl u kterého nemusíte nějak extra přemýšlet.
Myslím si, že pokud jste fanoušky Bridget Jones, knížek Jo Watson nebo obecně si rádi oddychnete u vtipného čtení, tak je Tohle není žádná lovestory přesně to pravé pro vás.

Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Na psaní Katky Šardické jsem byla dost zvědavá. Když vyšlo Zmizení Sáry Lindnerové hodně jsem po něm koukala, ale nakonec to nějak nevyšlo. Teď, když vyšly Noci běsů, tak už jsem řekla a dost a to musím přečíst!
Tak jsem se k tomu konečně dostala. A byla jsem dost rozpolcená. První půlkou jsem se prokousávala horko těžko strašně dlouho. Za mě se tam toho nedělo tolik, abych měla potřebu číst dál.
ALE! Druhá půlka byla naprostá paráda. Když jsem překonala prvních pár nocí, tak pak už to jelo. Chytlo mě to a potřebovala jsem číst dál.
Co se týká prostředí, tak jestli hledáte knihu s naprosto originální a skvělou atmosférou, tak jste tu správně. Jestli jste viděli film Kletbu bratří Grimmů, tak mi přišlo, že jsem právě v jedné z takových těch nehostinných vesnic, které byly tam. Ocenila jsem i to, že autorka přizpůsobila mluvu postav jejich prostředí. Dodávalo to příběhu ti správnou energii a sedělo to tam.
Dost jsem litovala skoro všechny hlavní postavy. Přišlo mi, že jediný Tom má normální milující rodinu a hřejivý domov. Jinak se tam ke všem dětem chovali jak ke kusů hadru.
Takže za mě: originální námět, prostředí vykreslené na jedničku s hvězdičkou, sympatické postavy a dobře promyšlený svět, bohužel první půlka knihy měla pomalý rozjezd.

17.12.2020 3 z 5

Jak to začalo Jak to začalo Sophia Lowell

Tahle knížka je pro všechny fanoušky a milovníky seriálu Glee. Neměla jsem moc velká očekávání, ale knížka se mi líbila a bylo fajn si připomenout všechny postavy a situace z prostředí Glee.
Zase ale od knížky neočekávejte bůh ví co.

17.12.2020 3 z 5

Ubulená hromádka štěstí Ubulená hromádka štěstí Sarah Andersen

Já tyhle komiksy prostě miluju. Skoro ve všem se vždycky najdu a musím se smát. Pro někoho je sice tahle "knížka" zbytečnost, ale mě to prostě baví. Je to super roztomilé a vtipné a určitě jsem ocenila pár krátkých komiksových "příběhů", které byly ke konci knihy.

17.12.2020 5 z 5