eliska2126 | Komentáře u knih | Databáze knih

eliska2126 eliska2126 komentáře u knih

Spánek Spánek Haruki Murakami

Povídka Spánek byla moji první knihou od Haruki Murakamiho. No moc mě nenadchla. Hlavní hrdinka mi byla fakt nesympatická a vše mi přišlo fakt neosobní. Poslední kapitola podle mě už ani nemusela být.
Celé to na mě působilo zvláštně. Mám fakt prostě ráda, když vím, jak se hlavní hrdina jmenuje. U téhle paní jsem nevěděla prostě nic.
Na knize se mi líbily hlavně ilustrace od Kat Menschik.

01.04.2019 2 z 5

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Námět velice zajímavý, to ano. Ale zpracování mi moc nesedlo. Nemohla jsem se prokousat přes neustálé myšlenky hlavní hrdinky. Ale když už se mi podařilo začíst, tak v pohodě. Bohužel s tím jsem měla maličko problém. Takže knihu hodnotím jako maličko lepší průměr. Seriál jsem viděla jen jeden díl, pak jsem si řekla, že si napřed přečtu knihu, tak se teďka třeba k tomu seriálu vrátím a aspoň můžu porovnat.

31.03.2019 3 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Tuto knížku jsem četla už před delší dobou. Nicméně nějak odvařená jsem z ní nebyla. Je to trochu lepší, než Papírová města od Johna Greena, ale žádný trhák. Nemám prostě ráda, když jsme v takovýhle knížkách 'pro puberťáky' tak moc filozofuje. Musím zas ocenit rozdělení knihy. Dělí se na dny předtím a dny poté. O knížce jsem si nic nezjišťovala, takže jsem nevěděla událost, do jaké ty dny odpočítávají, takže jsem pak byla celkem překvapená. I tak knihu hodnotím jako průměr.

31.03.2019 3 z 5

Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender Leslye Walton

Tak od téhle knížky jsem nevěděla, co čekat. Magický realismus jsem nikdy nečetla a jako joo, dobrý. Bylo fakt zajímavé sledovat postup generací a až pak život samotné Avy Lavender. Celou dobu se mi zdálo, že se tam nic moc neděje (myslím jako něco fakt velkého), ale bylo to psáno čtivě a knížka se četla sama. Akorát mi přišlo, že se na rodinu Avy Lavender lepí až neskutečná smůla. Všichni skoro umřeli, nikdo neměl šťastnou lásku a tak. I tak ale doporučuji!

31.03.2019 4 z 5