Elize Elize komentáře u knih

Sexy srážka Sexy srážka Helena Hunting

Pěkné oddechové čtivo, dostalo se mi přesně to, co jsem očekávala. Hezký příběh o tom, jak se každý vyrovnává se ztrátou blízkého, líbilo se mi, jak se Kailyn a Dax postupně znovu sbližovali, je zde i pěkně vylíčený vztah Daxe a Emme, kteří se navzájem snaží pochopit a vžít do nových životních rolí. Moc hezké, romantické čtivo, doporučuji a prosím víc takových knížek :)

15.04.2021 5 z 5

Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Za mě tenhle díl určitě lepší než jednička a dvojka. Pandora byla zajímavá osobnost, bylo osvěžující, že je trochu jiná a svobodomyslná a její slovní přestřelky s Gabrielem mě často rozesmály. Trochu mi v tom chybělo víc prostoru pro samotného Gabriela, protože jako muž byl celkem zajímavá postava co se charakteru týče a nepřipadalo mi to zcela využité, škoda. Žádná velká zápletka a pěkná romantika.

31.12.2020 3 z 5

Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Jsem nadšená! Tenhle díl se mi líbil zatím z celé série nejvíc - nejspíš proto, že mi postavy byly zatím nejbližší. Everly silná, ale zároveň křehká dívka a Nolan byl směsicí vášnivého učitele a zároveň knihomola. Moc hezky napsané a po dlouhé době se mi stalo, že jsem u knihy skutečně něco cítila... vzrušení a nervy, jak se to s nimi vyvrbí. Bylo znát, že příběh jim chtěla autorka věnovat už dávno, protože čtení hezky odsýpalo, možná až moc rychle :) Nějakou velkou zápletku jsem neočekávala, nakonec není ani v předchozích dílech - všechny jsou založeny na tom, že si hlavní protagonisté musí srovnat svůj osobní život a především svou minulost, aby mohli znovu doufat, věřit a cítit... Doporučuji.

02.10.2020 5 z 5

Rudá galerie Rudá galerie Tiffany Reisz

Uf...! No teda během čtení jsem si celou dobu říkala, zda by se ten, kdo tohle napsal, neměl někde léčit...? Naprosto se mi příčilo pojetí, že žena je dobrá jen jako díra, do které je potřeba nekompromisně zasunout a je čest být k****.... zkrátka velmi dehonestující a urážlivé vůči ženám všeobecně. Když autorka popisuje, jak je vlastně vášnivý pohled na šestnáctiletou dívku v řetězech, kterou právě prodávají do otroctví... no nevím, jestli jsou autorčiny představy o středověkém otroctví správné, ale rozhodně bych neřekla, že to bylo vášnivé. Ve fázi, kdy se hrdinka nechá prakticky o*íchat zvířetem jsem fakt litovala, že to vůbec čtu... Nemluvě o tom, že veškerý sex v knize je jak fyziologicky, tak anatomicky nemožný, opravdu neznám muže, který by byl schopný jet celou noc v kuse bez přestávky jeden orgasmus za druhým (jako to bych fakt chtěla doma) a pak si hlavní hrdinka nechá vyplatit 100 ran bičem, nechá se natřít olejem a bolest je pryč... (jako whaaat?) nemyslím si, že je to vůbec přibližný počet možných ran v BDSM... no když se z toho vyklubalo paranormální porno, tak jsem usoudila, že ta kniha je fakt dobrá jen na podpal... nicméně dávám jednu hvězdu za překvapivý konec, kterému bych teda věnovala víc stran než sexu se zvířetem na kameni.

28.08.2020 1 z 5

Bouře a vzdor Bouře a vzdor Leigh Bardugo

Ouuu! Tak ráda bych dala víc hvězd! Miluju svět Leigh Bardugo, miluji jejích Šest vran a Prohnilé město, a když jsem přečetla první díl Griši, myslela jsem, že je to celkem dobře rozjetý příběh s velkým potenciálem. Bohužel v tomhle druhém díle to trochu dřelo a musím se přiznat, že jsem to občas překusovala, abych to dočetla do konce. Hromada odstavců, kde byly rozporuplné myšlenky hlavní hrdinky Aliny, které nám jako čtenáři měly nejspíš říct, jak se změnila její povaha, což bych dost zkrátila, především proto, že jsme se dobrali ke stejnému závěru - Alina vůbec neví, co chce. Mal se celou dobu choval jako zhrzený tupý milenec. Popravdě jediný, kdo byl super, zajímavý charakter a někam posouval děj, byl Nikolaj, kterého jsem si hned zamilovala a popravdě, všechny mé hvězdy patří jemu.

19.11.2019 3 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Neskutečně čtivá fantastická jízda od začátku do konce! Strhující příběh, který vás neustále nutí otočit na další stránku, aby člověk věděl, jak to dopadlo. Zpočátku - prvních pár kapitol jsem měla fakt nahnáno, že Kaz spadne do nějaké pasti, abych se o dvě stránky dál dočetla, že se všemi komplikacemi již dávno počítá a své protivníky svým geniálním mozkem přelstil. Možná bych mu věnovala více kapitol. Skončilo to, tak jak to skončit mělo - smrti jsme se nevyhnuli, to by byl příběh až příliš pohádkový, ale ve své podstatě končí příběh dobře, tak jak lze očekávat. Rozhodně doporučuji, dle mého názoru na pultu YA Fantasy se jedná o jednu z nejlepších knih.

15.11.2019 5 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Skutečně famózní jízda! První dvě kapitoly mi trvaly, než jsem se začetla, ale pak už to šlo samo, děj napínavý, strhující, svět autorky promyšlený a dobře popsaný. Super parta zločinných dětí - kdo by si nezamiloval Kaze a Inej? Zbožňovala jsem slovní výměny Jaspera a Wylana, to mě vždycky rozesmálo. Matthiasovi bych nejradši vrazila pár facek a Niny mě bylo občas líto. Člověk se během chvilky s postavami sžije. Přestože se dalo předvídat, kdo Kaze zradí, tak děj napínavý a spousta nečekaných zvratů. Oceňuji také velmi pěkné provedení knihy - poutavá obálka, mapky a hezké grafické ztvárnění. Šest vran zkrátka patří ke knihám, se kterými večer usínáte a hned ráno po ní musíte sáhnout, abyste věděli, jak příběh pokračuje dál.

11.11.2019 5 z 5

Co skrýváme před světem Co skrýváme před světem Lucy Score

Musím říct, že se mi to líbilo ještě o něco víc než první díl. Knížka je delší, ale tak už to u Lucy Score bývá... nicméně je to čtivé, zábavné, místy i napínavé, opravdu tam nejsou hluchá místa. Perfektně napsané dialogy mezi všemi postavami, to je autorčina specialita a v tomhle díle jsem si neskutečně užila celou partičku vedlejších postav. Co se týče Nashe a Liny, tak ti bylo super, chemie mezi nimi fungovala a bylo osvěžující, že to tady bylo naopak, než to většinou bývá. Nash byl ten, kdo měl "vytetovaný zásnubní prsten na zadku", zatímco Lina měla ráda svoji svobodu... moc pěkná knížka, rozhodně doporučuji a moc se těším na třetí díl o Lucianovi a Sloan.

13.09.2024 5 z 5

Láska neumírá Láska neumírá L. J. Shen

Ani vlastně nevím, jak tuto knihu ohodnotit... není to ani romantický příběh, je to spíš o smrti, o tom, jak se hlavní hrdinka vyrovnavá se ztrátou blízké osoby, jak se marně snaží srovnat svůj rozsypaný život... a někde v tom je schovaná láska. Popravdě jsem měla problém se do hlavních postav vžít, nejvíc jsem se bála, že děj bude předvídatelný a bude to taková ta klasika o mrtvém snoubenci, u kterého je čtenář vlastně rád, že natáhl bačkory, aby se mohl na koně dostat ten správný chlap. Bohužel přesně tak to bylo, děj předvídatelný, nezáživný a do hlavní hrdinky jsem se absolutně nedokázala vcítit. Joeho mi bylo líto, zároveň mi nepřipadal v knize ničím zajímavý... nevím, zkrátka moc předvídatelné, emočně ploché a je očividné, že autorka vyšla mimo svou komfortní zónu, za mě to ale moc dobře nefungovalo.

06.08.2024 3 z 5

Dotek zmaru Dotek zmaru Scarlett St. Clair

Za mě oba dva díly představují zatím nejlepší moderně zpracovanou verzi řeckých bájí, ačkoliv se někomu nemusi líbit chování hlavních postav nebo kam se příběh zatoulal, tak vše má v knize smysl a své místo. Jak autorka sama vysvětluje na konci knihy, tak Persefona si zde musí projít několika zkouškami, aby porozumněla Hádovi, sobě a především podsvětí, aby mu pak mohla skutečně vládnout, jako Hádovi rovná královna. Podobně autorka vysvětluje i Apollonovu linku. Nejvíc se mi na knize líbí, jak autorka kombinuje předlohu a svou vlastní představivost a to především u vedlejších postav. Bylo by super, kdyby i jim některým autorka věnovala samostatnou knihu (Sibyla a Arés, Lexa a Thanatos...). Samozřejmě největší miláček je Hermes, toho bych tam mohla mít pořád... to jeho "Sefy" mě vždycky rozesměje. Paradoxně nejlíp napsaná postava byla za mě v tomto druhém díle Hekaté, která do příběhu vnáší určitou moudrost a nadhled na příběh, což vubec není jednoduché přirozeně zapracovat a dialogy jí a Persefony mě hrozně bavily. Celá kniha je čtivá a opravdu chytře napsaná. Moc se těším na další díl.

11.07.2024 5 z 5

Láska na oko Láska na oko Lauren Asher

Tenhle díl se mi líbil moc, dokonce víc než první. Bylo to čtivé, dialogy hlavních postav perfektně napsané, zápletka sice klasická, už tisíckrát zpracovaná v jiných knihách, ale proč ne, když to vlastně funguje... moc se mi líbili hlavní postavy, jak byly napsané. Iris je typ hrdinky, které rozumíte a obdivujete ji, za její neskutečnou sílu. Líbilo se mi, jak měla pro Declana na všechno vždycky odpověď. Declan mi zase připomínal hlavní hrdiny z knih L. J. Shen. Mám ráda tyhle temný drsný hrdiny, který pak příběh dostane do kolen. Nic tomu nechybělo a četlo se to vlastně samo.

23.06.2024 5 z 5

Samotářka Samotářka Karen Lynch

Pro tuhle sérii budu mít asi slabost navždy. Nikdy bych si nemyslela, že u mě něco překoná knížky od Maasové, a sice těsně, ale stalo se. Jediný negativní je, že kniha má konec. Mám pocit, že bych mohla číst dál a dál... a kéž by to bylo nekonečné. Klidně bych četla jen o všedním životě hlavních hrdinů. Naprosto miluji příběh Sary a Nikolase a podle mě je jejich vztahová a romantická linka jedna z nejlepších - pokud ne vůbec nejlepší - ze všech romantických i fantasy knih. Jejich pouto, zároveň jejich postupný vztah, prostě nádhera. Co se příběhu týče, tak tam opět obrovská škoda, že to skončilo, jako čtenář mám pocit, že svět Karen Lynch má tolik co dál nabídnout - magická zvířata, Sukuby, černokněžníky, trolly, démony... no byla to jedna velká jízda s velkým překvapením na závěr. Líbil se mi i konec se vším všudy, konečně jsme se totiž dočkali toho zlomu, kdy Sara musí pro jednou zachránit Nikolase. Za mě nejlepší kniha, čtivá, nápaditá a nemám jedinou věc co bych mohla vytknout. Zkrátka dokonalé a perfektní. Hrozně se těším na čtvrtý díl - vypravění celého příběhu z pohledu Nikolase. Sice jsem to nevydržela a četla už anglický originál, ale bylo to snad ještě lepší než vyprávění Sary a ráda si počkám na český překlad a smlsnu si na tom, jak na zákusku z michelinské restaurace. Rozhodně Samotářku a celou sérii doporučuji!

17.04.2024 5 z 5

Křehké srdce Křehké srdce Mona Kasten

Tenhle díl byl pro mě jedno velké zklamání. Zkrátka vím, že to Mona umí líp... první díl se tak nějak nic moc nedělo, ale kniha byla plná emocí a velmi čtivá a najednou bum a rychlý velmi emotivní konec... to se ale rozhodně nedá říct o druhém dílu. Děj zde opět prakticky není, ale bohužel se celá kniha tak nějak táhne velmi obsáhlými odstavci o emocích, které se neustále opakují... hluboké mnohastránkové vyznání lásky tak nějak ztrácí na hloubce, když ho pak hlavní hrdinka při prvním zakolísaní doslova zmačká a vyhodí do koše... hlavní hrdinové jsou celou dobu stejní jako v prvním díle... nenastává zde žádná změna, ani žádný osobní vývoj. Závěrečná zápletka snad ani nebyla zápletka, nehledě na to, že jsem se do problémů hlavních hrdinů nedokázala vůbec vžít. Celkově zhrnuto: tomuto dílu chybí ona pověstná čtivost a hlavní emoci, kterou jsem celou dobu cítila, byla nuda a následně uspokojení, že jsem to vůbec přelouskala až do konce. Rozhodně nehodlám na knihy od Mony zanevřít - psát zkrátka umí, ale tohle se (alespoň za mě) úplně nepovedlo.

30.03.2024 3 z 5

Mizera Mizera L. J. Shen

Klasická L. J. Shen... perfektní hlášky, dokonale a velmi inteligentně psané dialogy a kniha je krásně čtivá. Jedná se o klasický příběh z pera autorky, kdy opět láska o malý krůček zvítězí nad temnotou a nenávistí. Za mě rozhodně lepší než první díl, moc jsem si to užila a rozhodně tento díl doporučuji.

28.03.2024 5 z 5

Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene Kathleen A. Tucker

Tohle se mi líbilo a určitě se moc těším na další díl. Není to takový nářez jako třeba Karen Lynch, ale příběh má svou nápaditost, i když trochu bojuje s čtivostí. Některé odstavce a vysvětlování byly až zbytečně dlouhé nebo se opakovaly. Kniha se v podstatě rozjede až za první třetinou, což nevadí, ale i později měla autorka sklon sklouzávat a některé věci opakovat. Nicméně pozornost čtenáři jistě drží hlavní linka, jak to zkrátka bude s Romy a Zanderem a jejím úkolem... to mě opravdu přimělo otáčet na další stránky. Romy je výborně napsaná - ten typ hrdinky, co není perfektní, ale přiroste vám okamžitě k srdci a celou dobu ji fandíte. Trochu problém byl se Zanderem, přestože byl okouzlující, tak trochu by ho v knize mohlo být víc o něm samém... zkrátka po dočtení knihy, jsem si vlastně říkala, jaký vlastně vůbec je? To je trochu škoda, že autorka víc nerozhalila, protože Romy pak vedle něj jako charakter až moc vyniká. Jinak je příběh zajímavý, nápaditý a svět je překvapivě velice dobře vymyšlený. Těším se další díl a rozhodně doporučuji.

04.02.2024 4 z 5

Ano, pane Božský Ano, pane Božský Lucie Srňánková

Moc hezky napsané, čtivé. Autorce se velmi povedl úvod, kdy jsem se opravdu vžila do hlavní hrdinky a i několik slz ukáplo. Příběh se vyvíjí hezky postupně a líbilo se mi, jak je to mezi hlavními hrdiny, že od začátku budují vztah a není to taková ta omletá klasika "jen sex a pak je to vlastně něco víc"... obě zápletky, které jsou v knížce jsou předvídatelné, ale to nevadí, u těhle typů knih to jako čtenář i předpokládám. Za sebe bych řekla, že tahle knížka se autorce povedla ještě trošku víc, než ta první. Přečteno jedním dechem a doporučuji!

23.01.2024 4 z 5

Nezdolná Nezdolná Karen Lynch

Tak tohle se mi líbilo, bylo to čtivé, mělo to nápad, napětí, spád, nic tomu nechybělo, navíc kniha podle mě kombinuje všechny prvky, co dnes čtenáři ocení - moderní dobu, ale zároveň magické schopnosti hrdinky a především to tajemno, které vás nutí otáčet stránku za stránkou. Navíc to bylo nápadité a svět, který autorka celkem pěkně vykreslila, aniž by zabruslila do nějakých složitějších popisů, byl zajímavý. Rozhodně doporučuji a moc se těším na další díl!

18.08.2023 5 z 5

S miliardářem v síti S miliardářem v síti Max Monroe

Knížka byla pěkná, čtivá... ale taky trochu zklamání. Název i anotace svádí k tomu, že si čtenář myslí, že se hlavní hrdinové sblíží především ve virtuálním světě... nicméně toho dopisování bylo v knize opravdu žalostně málo... pár vyměněných zpráviček, které nešly ani do hloubky a ani o jednom z hlavních protagonistů nic nevypovídaly, spíše to byly takové rádoby vtipné hlášky. Kniha je napsaná čtivě, takže čtenáři nemusí až tolik vadit, že čte o běžném životě hlavních hrdinů... nicméně je zde poměrně dost pasáží zdlouhavých a nezajímavých. Celá kniha je především o tom, jak se vyvíjí dokonalý vztah... zápletka je víceméně umělá a především jasná už od třetí stránky. Nebylo to špatné, jen tomu podle mě trochu málo něco chybělo.

18.08.2023 3 z 5

Drahá Avo Drahá Avo Ilsa Madden-Mills

Tuhle knížku musím vážně pochválit. Smlsla jsem si na ní jako na jednohubce. Zkrátka čtení na jeden den - takhle knížka dokáže pohltit a musíte otáčet na další a další stránku. Na knížku jsem se předem dlouho těšila a musím říct, že moje očekávání naplnila a splnila ho do posledního puntíku. Krásná středoškolská romance, kdy jsem hrozně obdivovala Avu za její neskutečnou sílu a odhodlání a zároveň jsem i rozuměla Knoxovi. Je to zkrátka takový ten typ knihy, kdy se vám tají dech, nejednou se vám rozbuší srdíčko a prožíváte s hlavními hrdiny každý jejich letmý dotyk. Ten konec byl takový... trošičku mi tam něco chybělo, ale zase jsem zároveň chápala, proč to tak autorka napsala... no za mě největší mínus byl, že to mohlo být klidně delší. Naprostá spokojenost a rozhodně doporučuji!

03.02.2023 5 z 5

Polib mě Polib mě Stella Tack

Byla jsem spokojená. Kniha je od počátku velmi čtivá a první kapitoly jsou příšerně naivní (když se hlavní hrdinové nepoznali), trochu jsem se bála, že mi to bude vadit, pokud se to ponese v tomto duchu, protože to bylo hodně naivní, naštěstí se to celkem rychle vyjasnilo a kniha zůstala po celou dobu pěkně čtivá a čtenář se může soustředit na pěkně pomalu se rozvíjející vztah hlavních hrdinů. Velmi dobře napsané dialogy, kdy se hlavní hrdinové pošťuchují a hezky to mezi nimi jiskří a člověk jim fakt drží palce, aby to vyšlo. Celkem příjemně a přirozeně byla napsaná i zápletka a její rozzuzlení. Za mě zkrátka spokojenost, v knize naleznete všechno, na co vás navnadí anotace.

12.09.2022 5 z 5