ElizPetrova | Komentáře u knih | Databáze knih

ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Výborný, zajímavý a opět velmi čtivý příběh. Tuto sérii beru už jako takový ten seriál na pokračování, na jehož další díl se vždy těšíte a víte, že nebudete zklamaní. :)

14.06.2022 4 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Nádherný příběh z prostředí mrazivé Aljašky. Určitě jsem knihu nečetla naposledy, hned se zařadila mezi mé nejoblíbenější.

17.06.2021 5 z 5

Jako hvězdy v temné noci Jako hvězdy v temné noci Jojo Moyes

Naprosto nádherný příběh o přátelství mezi ženami, odvaze, lásce, knihách a knihovnicích :) vše zasazené do dechberoucí krajiny. V určitých částech jsem i plakala. Úžasná kniha!! Vřele doporučuji.

21.04.2021 5 z 5

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Vždy jsem si chtěla knihy přečíst. Filmové zpracování jsem samozřejmě viděla a zrovna v tomto případě jsem se z nějakého důvodu bála, že filmy pro mě budou lepší. Řekla bych, že obě formy mají svoje kouzlo a byla jsem překvapena, jak se knižní zpracování od filmového liší a to v některých ohledech dost razantně. Nicméně zklamaná jsem nebyla. Místy mi to přijde až jako pohádka než fantasy, možná tím stylem, jakým je vyprávěná. Ale je to prostě klasika. :)

09.01.2024 4 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Od autorky jsem doposud nic nečetla, ale viděla jsem ji všude.. zkusila jsem ji tedy dát šanci ve formě audioknihy a musím říct, že se mi příběh líbil. Přišlo mi to celé takové neotřelé, originální a jiné, než krimi, které mám už načtené. Nenudila jsem se vůbec a místy mě při poslouchání až mrazilo, nedoporučuji poslouchat nebo číst večer, když jste sami doma. :D

13.06.2023 4 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Kniha se mi líbila, byla dostatečně napínavá, nepředvídatelná. Celý proces vyšetřování mě bavil a byla jsem napnutá, jak to nakonec dopadne. Těším se na další díl.

15.01.2023 4 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Toto je mé první setkání s knihou odehrávající se ve vesmíru a musím říct, že mě to neskutečně bavilo. I přesto, že jsem nikdy nebyla blázen do fyziky, astronomie apod. jsem si užila i vědecké a technické pasáže, kterých tam bylo požehnaně, možná až příliš, ale na celkovém dojmu to neubralo. Závěr byl spíše takový pohádkový a méně uvěřitelný a je pravda, že některé části byly až moc zdlouhavé, nicméně jinak paráda.

14.08.2022 4 z 5

Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Další výborné pokračování mé oblíbené hlavní hrdinky detektivky Kim a jejího týmu. Líbí se mi, jak se v jednotlivých dílech styl vyšetřování případu něčím liší. Nemohu si vynachválit autorčin vypravěčský um, který mě dokáže ke knize doslova připoutat a jen číst a číst. Přečteno za jeden den a neskutečně jsem si to užívala. Závěr mě velmi překvapil.

03.04.2022 4 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Vězeň z Azkabanu je má absolutně nejmilejší kniha z celé série! A to hlavně proto, že zde přichází na scénu jedna z mých nejoblíbenějších postav. :) Opět naprosto obdivuji J.K.Rowlingovou, knihu jsem měla přečtenou během pár hodin a i přesto, že už jsem ji několikrát předtím četla, neskutečně mě to bavilo.

22.06.2021 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Dlouho jsem chtěla české autorce detektivek dát šanci a konečně jsem sáhla po prvním dílu. Musím říct, že mám z knihy smíšené pocity. Příběh moc detektivku nepřipomíná, postava detektiva Bergmana byla dost plochá a bohužel i nezajímavá. Finální rozuzlení příběhu ve mně také nic šokujícího nezanechalo, vyšetřování bylo v knize pramálo. Na druhou stranu je kniha napsaná čtivě a nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila. Navíc jsem četla, že knihy od autorky mají vzestupnou tendenci, takže do dalších příběhů se určitě v budoucnu pustím.

05.09.2024 3 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

I přesto že mi v knize chyběla dynamika Huntera a Carlose, tak autor opět nezklamal. Ocenila jsem, že jsme více nahlédli do osobní roviny života detektiva Huntera. Zápletka byla dle mého naprosto famózní. Náš hlavní zápor mi přišel místy přeci jen dost nerealistický a neuvěřitelný, ale knihu jsem si užila dost. Přijde mi, že autor s brutalitou a surovostí neustále eskaluje, tak jsem zvědavá, co si pro nás připraví příště.

20.09.2023 5 z 5

Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Tak toto byla paráda! Zajímavý, neotřelý námět.. sympatičtí hlavní hrdinové.. pořád se něco dělo.. kniha nepotřebovala žádné sáhodlouhé představování a vysvětlování nového světa.. navíc kniha obsahuje i různé zajímavé filozofické myšlenky, které nutí se zamyslet.. což bych u YA fantasy knihy úplně nečekala. :) Ihned jsem musela zaběhnout do knihovny pro další díl.

21.03.2023 4 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Řekla bych, že zapracování krimi podcastu do detektivního příběhu se autorce výborně povedlo. Vraha jsem tentokrát vůbec neodhadla. Bylo to jako vždy napínavé, čtivé, žádná hluchá místa. Doufám, že se dalšího pokračování s Erikou dočkáme brzy.

11.03.2023 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Jsem neskutečně ráda, že jsem této sérii dala šanci, protože tento příběh mě bavil ještě více než ten první. Čtivé, napínavé vyšetřování, žádná nudná místa. Netypické pro mě bylo i prozrazení vraha téměř v polovině knihy, až se mi tomu nechtělo věřit a čekala jsem ještě nějaký zvrat. Ale vůbec to knize neuškodilo, spíše naopak.

21.01.2023 4 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Třetí díl zatím nejlepší z celé série. Příběh mě hned od začátku vtáhl, měl spád, napětí, akci. Na konci jsem skoro nedýchala. Kim je naprosto skvělá, boží, sarkastická hlavní postava, dle mého ji zkrátka nejde si nezamilovat. Celý její tým mě prostě baví a jsem šťastná, že jsem paní autorce dala šanci. Navíc skvělým bonusem je to, že se paní autorka činí a knížek v sérii je vydaných už mnohem více, takže mě čeká pořádná porce parádního čtení.

30.03.2022 4 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Opět úžasné pokračování ze série Harryho Pottera. Kniha už rozhodně není pouze příběhem pro děti, vše se začíná zamotávat a více rozvíjet.. Čteno potřetí a neskutečně mě to bavilo!

27.06.2021 5 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Tak tato kniha je pro mě zatím nejlepší ze série s Erikou Fosterovou. Napínavé, mrazivé, temné čtení od začátku do konce. Autorovi se podařilo v hlavním záporákovi zhmotnit naprosté zlo, některé scény byly dost brutální a drsné.

21.02.2023 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Výborný příběh. Kniha mě vtáhla, byla napínavá a zajímavá. Erika je prostě naprosto skvělá a trochu mi v něčem připomíná vyšetřovatelku Kim od Angely Marsons, nejspíše proto jsem si ji tak oblíbila. Hned se vrhnu na pokračování. :)

27.01.2023 4 z 5

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Není potřeba cokoli dodávat, chvála na tuto knihu je lpěna právem. Srdcová záležitost. Tom umí psát neskutečně poutavě. Vyprávění jsem si nesmírně užila.

03.01.2023 5 z 5

Hon na mrtvého Hon na mrtvého Tim Weaver

Začátek příběhu vypadal docela slibně, místy měl pro mě až hororový podtón a byla jsem celkem i nadšená. Bohužel postupem času se vše rapidně zhoršilo, zamotávalo a příběh byl čím dál víc neuvěřitelnější. Hlavní hrdina zřejmě trpěl sebevražednými sklony, do všeho se vrhal nelogicky po hlavě, ale samozřejmě pokaždé se štěstím a téměř nadpřirozenými schopnostmi vyvázl. Motiv zločinu a výsledné rozuzlení příběhu byl už jen hřebíček do rakve. Každopádně autorovi dám ještě šanci, další díly by měly být kvalitnější, tak uvidíme.

13.08.2022 2 z 5