ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Zbroj světla Zbroj světla Ken Follett

Ken Follet je autor, který umí bravurně psát, o tom není pochyb. Dokáže vdechnout postavám život a umí velice snadno poukázat na životě skupiny lidí na politickou situaci ve světě v dané době. Všechny předchozí knihy, které jsem z této série četla, se mi nicméně líbily více, tato je dle mého nejslabší. K hlavním hrdinům jsem nedokázala cítit žádné emoce, ať už kladné či záporné, což by se bohužel u románu dít nemělo. Avšak celou sérii hodnotím velmi pozitivně.

26.01.2025 3 z 5

Můj příběh Můj příběh Michelle Obama

Upřímně jsem vůbec nečekala, že se mi biografie Michelle Obama bude tolik líbit. Kniha je psaná lidsky, od srdce. Velmi inspirativní a neskutečně odvážná a silná žena! Jedná se o jednu z nejlepších knih, které jsem v roce 2024 měla možnost přečíst.

03.01.2025 5 z 5

Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Musím se přiznat, že způsob, jak byla kniha od začátku konstruovaná a v jakém prostředí se odehrávala mě do děje vtáhl. Nicméně po zhruba 70-100 stránkách mě kniha přestala bavit, ani jeden hlavní hrdina mi nebyl sympatický, ale pokračovala jsem dál, abych knihu nenechala rozečtenou. Ke konci, kdy byl odhalen první velký dějový zvrat, tak musím přiznat, že jsem byla dost v šoku a opět jsem byla vtažena do děje. Nicméně po přečtení posledních tří kapitol jsem zůstala s pocitem neuspokojení a toho, že v podstatě nic nebylo dotaženo do konce a když jsem si knihu prošla namátkově znovu, tak jsem zjistila, že vlastně spousta detailů nakonec nedávala žádný smysl... dávám přednost tomu, když jednotlivé dílky na konci do sebe pěkně zapadnou jako puzzle, ale zde jsem se toho bohužel nedočkala.

11.12.2024 3 z 5

Darling Venom Darling Venom Parker S. Huntington

Kniha velmi dobře napsaná, otevírá těžká a bolestivá témata a nepochybně bych doporučila si ji přečíst. Přesto přes některé pasáže v knize se nedokážu přenést, proto jen 3 hvězdičky.

18.11.2024 3 z 5

Krvavá spása Krvavá spása Lisa Regan

Příběhy jsou možná už trochu repetitivní a občas je záhadou, jak se vše najednou poskládá dohromady a vyřeší se, nicméně já na Josie a její vyšetřovací tým nedám dopustit. Knihy od autorky mi dávají přesně to, co od nich očekávám. Takže pro fanoušky Lisy Regan je toto nutnost. :)

14.11.2024 4 z 5

Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Největší plusové body dávám autorce za styl psaní, který jsem si zamilovala již v první knížce, kterou jsem od ní přečetla. Musím se přiznat, že u některých pasáží v knize jsem měla slzy na krajíčku a dokázaly ve mně vyvolat emoce, ne každý autor toto dokáže. Nicméně bohužel jsem se nedokázala vcítit do hlavních postav, postrádali pro mě hloubku a kvůli tomu jsem nedokázala dostatečně ocenit přátelství, o kterém z velké části tento příběh je. O vztahu Wyn a Harriet se dozvídáme především z flashbacků, bohužel je jich úzkostně málo na to, abych jejich vztahu ze srdce fandila. Takže ano, autorka má úžasné nadání popsat city a emoce, které si člověk pro sebe sám nedokáže pojmenovat, avšak příběh samotný zaostával.

14.11.2024 3 z 5

Poslední zrada Poslední zrada Patricia Gibney

Autorka si pro mě drží průměrnou kvalitu, trochu mi přijde neuvěřitelné, kolik vyšetřování se osobně týká přímo Lottie, ale budiž.. Příběh má místy hluchá místa, Lottie je stále nesympatická a zápletka trochu na sílu... ale na odreagování postačí.

31.10.2024 3 z 5

Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

K této klasice asi není co dodat, vše již bylo řečeno.. jen chci sdělit to, že opravdový hrdina celé trilogie je a vždycky bude pro mě Sam. Nádherný příběh plný dobrodružství a silného přátelství. Pokud čteme mezi řádky, tak zjistíme, že knihy skrývají i mnoho životních rad a mouder.

01.10.2024 4 z 5

Jsem ráda, že moje matka zemřela Jsem ráda, že moje matka zemřela Jennette McCurdy

Autobiografie normálně téměř vůbec nečtu, a už vůbec ne o lidech, o kterých jsem v životě neslyšela. Nicméně i já jsem se nechala strhnout boomem, který se kolem knihy objevil. A jsem ráda, že jsem tak udělala. Velmi zajímavý a smutný příběh ženy, kterou silně poznamenal vztah s její matkou. Autorka si prošla mnoha životními zkouškami a otevřeně o nich vypráví, což musí být o to více těžké, když se jedná o slavnou osobnost. Rozhodně stojí za přečtení.

24.09.2024 4 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Dlouho jsem chtěla české autorce detektivek dát šanci a konečně jsem sáhla po prvním dílu. Musím říct, že mám z knihy smíšené pocity. Příběh moc detektivku nepřipomíná, postava detektiva Bergmana byla dost plochá a bohužel i nezajímavá. Finální rozuzlení příběhu ve mně také nic šokujícího nezanechalo, vyšetřování bylo v knize pramálo. Na druhou stranu je kniha napsaná čtivě a nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila. Navíc jsem četla, že knihy od autorky mají vzestupnou tendenci, takže do dalších příběhů se určitě v budoucnu pustím.

05.09.2024 3 z 5

Antropocén: Recenze naší doby Antropocén: Recenze naší doby John Green

Tak toto mě nesmírně bavilo. Tento typ literatury obvykle nečtu, ale vzhledem k tomu, že jsem vždy měla ráda knihy od Johna Greena a autora samotného, tak jsem po knize sáhla a musím říct, že nelituji. U některých esejí, které mě více zaujaly, jsem si dohledávala další informace. Obohacující a krásně napsaná kniha.

01.09.2024 4 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Tyto příběhy jsou pro mě skvělé vždy ve chvílích, kdy nechci vůbec nad ničím přemýšlet a potřebuji vypnout a relaxovat. "Dramatická" zápletka mi přišla úsměvná a hlavní hrdinku jsem si příliš neoblíbila, ale i tak kniha splnila svůj účel a navíc se odehrává v nádherném Irsku.

28.08.2024 3 z 5

Jablka ze stromu nepadají Jablka ze stromu nepadají Liane Moriarty

Příběh průměrný, až možná lehce podprůměrný.. úplně jiné, než co jsem očekávala. Od autorky mám ráda Sedmilhářky, ale toto se opravdu příliš nepovedlo. Zápletka za mě byla dost přitažená za vlasy a hlavně i nezáživná. Postavy byli ploché, nudné a tak nějak jsem byla lhostejná vůči tomu, jak příběh dopadne.

19.08.2024 3 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Čekala jsem něco víc. Téměř všechny postavy ploché, bez charakteru.. Řada nelogičností a nudných pasáží... Plus dávám za draky a překvapivý závěr.. nicméně kniha mohla být klidně o 1/4 kratší.. Ale pokračování si přečtu.

29.07.2024 3 z 5

Ohnivý sloup Ohnivý sloup Ken Follett

Historické romány od Kena Folletta jsem si zamilovala. Sice souhlasím s některým názory, že tento příběh je slabší než dva předchozí, ale i tak splnila kniha všechna má očekávání. Některé historické události jsem si i dohledávala na internetu a oprašovala vědomosti ze studijních let. Knihu jsem si užila.

23.07.2024 4 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Tak tu konečně máme novou knihu od mého oblíbeného autora. Řekla bych, že se děj vleče a má více hluchých míst, ale i tak mě příběh bavil. Začátek skvěle napínavý, zajímavý.. prostředek už byl takový slabší, ale konec parádní. Bryndza mě opět nezklamal.

02.06.2024 4 z 5

Tajná historie Tajná historie Donna Tartt

Autorka nepochybně umí psát, o tom žádná.. Ale příběh samotný mě nijak neuchvátil, Richard mi lezl krkem a obecně nemám ráda, když je kniha vyprávěná z pohledu postavy, které nemůžete v podstatě nic věřit, aniž byste se ve finále dozvěděli, jak to ve skutečnosti bylo.. navíc mi zápletka samotná nepřišla nijak zajímavá a celá ta namyšlená partička studentíků mě akorát tak štvala. Konec mě překvapil, ale vzhledem k tomu, že jsem k žádné z postav nepřilnula, bylo mi v podstatě jedno, jak to s nimi dopadne. Čekala jsem víc.

08.05.2024 3 z 5

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Tato kniha pro mě byla velkým zklamáním. Začátek mi přišel fajn, ale už od zhruba sté stránky mi to přišlo nudné a četla jsem jen proto, abych už knihu konečně dočetla. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, kolem ní byla spousta vedlejších postav, které byly všechny hrozně ploché a kolikrát jsem se i ztrácela v tom, kdo je kdo. Za celou dobu se v podstatě nic nedělo a epilog tomu ještě dodal.. Úplně zbytečný hype.

01.05.2024 2 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Řekla bych, že se jedná o jeden ze slabších příběhů této série. Vraha jsem uhodla již na samotném začátku a nepřišlo mi, že to byl záměr autorky, což mi celkový zážitek z knihy docela kazilo.. navíc byla kniha vyprávěná trochu odlišným stylem než předešlé a místy jsem se nudila. Nakonec musím zmínit, že mě neskutečně rozčilovala vztahová linka mezi Lucem a Avou a její vyhrocení mi přišlo zbytečné. Knihu hodnotím jako takový slabší průměr.

17.04.2024 3 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Velmi povedené pokračování oblíbené detektivní série. Mrazivé, napínavé a místy i dost kruté. Řekla bych, že se nejedná o čtení pro slabší povahy, ale milovníci krimi a detektivek si určitě počtou. :)

15.04.2024 4 z 5