ElizPetrova | Komentáře u knih | Databáze knih

ElizPetrova ElizPetrova komentáře u knih

Hejno havranů Hejno havranů Kate Stewart

Co jsem to teď dočetla? :D Po dočtení mám pocit, že se vůbec nic v příběhu nestalo a zároveň se stalo všechno a ničemu nerozumím. Myslím, že právě to mě na knize frustruje a baví zároveň. Co se týče milostné dějové linky, musela jsem k ni přistupovat velmi otevřeně a nezaujatě, protože takové vztahy nedokážu vůbec na osobní rovině pochopit. Ohledně děje tak jsem absolutně zmatená a přijde mi, že jsme se nic moc nedozvěděli, ale to byl nejspíše záměr. Dom je úžasný, tajemný a miluju ho, Sean je na pěst, takže se to hezky vyváží. No nic, jdu na další díl.

03.11.2023 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Pravda je, že je to celé takové přitažené za vlasy. Ale musím říct, že mě to bavilo a poslední třetinu knihy jsem zhlta neskutečně rychle. Navíc je kniha psána velice snadným stylem a čte se dobře. Tak trochu jsem celou dobu tušila, že nebude vše, jak se na první pohled zdá, ale vůbec mi to čtenářský zážitek nezkazilo. Není to kniha, ze které si dřepnete na zadek a prohlásíte ji za nejlepší knihu roku, ale za přečtení určitě stojí.

06.10.2023 4 z 5

Co už nikdy nepřebolí Co už nikdy nepřebolí Lucy Score

Přišlo mi to takové dost zdlouhavé a zbytečně natažené. Knox na to, že měl již po čtyřicítce, tak se často choval jak puberťák.. nicméně ženské postavy v knize byly naprosto skvělé. Příběh jak vystřižen z nějaké romantické komedie, nedivila bych se, kdyby knihu zfilmovali. Čtení jsem si užila. :)

02.10.2023 4 z 5

Láska a jiná slova Láska a jiná slova Christina Lauren

Druhá polovina příběhu mi celkový dojem z knihy pokazila.. taková slabší second chance romantika. Ani jeden z hlavních hrdinů mi nebyl nijak zvlášť sympatický a jak se vše rozuzlilo a vysvětlilo mi teda ani náhodou nestačilo. Za týden už si na knihu nevzpomenu.

26.09.2023 3 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

I přesto že mi v knize chyběla dynamika Huntera a Carlose, tak autor opět nezklamal. Ocenila jsem, že jsme více nahlédli do osobní roviny života detektiva Huntera. Zápletka byla dle mého naprosto famózní. Náš hlavní zápor mi přišel místy přeci jen dost nerealistický a neuvěřitelný, ale knihu jsem si užila dost. Přijde mi, že autor s brutalitou a surovostí neustále eskaluje, tak jsem zvědavá, co si pro nás připraví příště.

20.09.2023 5 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Kniha se četla velmi rychle. Díky obrázkům skrytých uvnitř přinášela pro mě originální a jedinečný dojem při čtení už tak tajuplného příběhu. Duchařské příběhy normálně vůbec nevyhledávám a byla jsem mile překvapena.

13.09.2023 4 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Občas si říkám, jak může mít někdo tak brutální a detailní představivost jako Carter.. asi bych do jeho hlavy vidět nechtěla.. tento příběh byl zatím nejlepší ze série.. neskutečně strhující a napínavé.. ke konci jsem měla i lehčí zástavu srdce. :D

09.09.2023 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Kniha vypráví silný příběh, ale málo uvěřitelný. Ze začátku jsem se nemohla vůbec začíst, opakující se popisy přirody mě místy nudily. V knize mi chyběl jakýkoli charakterový vývoj hlavních postav. Rozuzlení vraždy bylo předvídatelné. Příběh končí až téměř pohádkově. U mě bohužel očekávaní úplně naplněna nebyla.

22.08.2023 3 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Tak toto byla jízda. Příběh byl místy tak detailní a brutální, že jsem si musela dávat mezi čtením alespoň krátké pauzy na rozdýchání. Vrah byl pro mě tentokrát naprosto šokující a nikdy by mě nenapadl. Hunter naprosto báječný, jako vždy. Muže, kteří čtou a jsou děsně chytří, nejde nemilovat. :D

22.08.2023 5 z 5

Hodná holka, zlá krev Hodná holka, zlá krev Holly Jackson

Skvělé pokračování série.. velmi se mi opět líbilo celkové zpracování a zakomponování formátu podcastu. Příběh byl za mě trochu méně uvěřitelný. Konec mě celkem překvapil, nečekala jsem, že to zajde až tak daleko. Pipa jako hlavní hrdinka mě bavila. Škoda, že poslední díl není přeložen do češtiny, budu muset sáhnout po anglickém vydání.

18.08.2023 4 z 5

Návod na vraždu pro hodné holky Návod na vraždu pro hodné holky Holly Jackson

Tak toto byla paráda. Kniha je skvěle zpracovaná, zábavná, originální a napínavá. Vůbec bych nečekala, že mě tak pohltí.

13.08.2023 4 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Já zírám, co všechno za ohavnosti dokáže Chris Carter vymyslet.. neskutečné. Opět mrazivé, napínavé, drsné.. není, co vytknout. Takové knihy se čtou samy.

11.08.2023 5 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Ten Carter je neskutečný, jeho styl psaní je na jedničku.. atmosféra skvělá, mrazivá.. vraždy teda hodně brutální, až se mi místy dělalo trochu zle od žaludku, ale to přeci ničemu nevadí, že? :D.. kapitoly napsané tak, že knihu jen tak neodložíte.. napínavé od začátku do konce. Robert a Carlos jako hlavní detektivové? Naprostá paráda. Doporučuji všemi deseti.

19.07.2023 5 z 5

Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa je jedna z mála autorek, která ve mě při čtení/poslechu dokáže vyvolat strach a často ve mně po nocích z příběhu mrazilo..vraždy opět dost brutální, konec trochu uspěchaný a možná až na sílu komplikovaná zápletka, ale i tak je to skvělá kniha.

16.07.2023 4 z 5

Srdcem proti zdi Srdcem proti zdi Mariana Zapata

Nemůžu říct, že to bylo vyloženě špatné, ale celé mi to přišlo takové málo uvěřitelné a hodně pasáží nudných.. kniha byla příliš rozvelklá a klidně by si vystačila s 300 stránkami..

16.07.2023 3 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Marissa je jedna z mých nejmilejších autorek, ale tato kniha mě nenadchla jako ostatní, které jsem od ní četla. Celý příběh se neskutečně táhl, řekla bych, že by mohl být klidně o polovinu kratší. Ale jako taková milá fantasy jednohubka rozhodně spíše pro náctileté to může být fajn. :)

03.07.2023 3 z 5

Černá díra Černá díra Yrsa Sigurðardóttir

Musím říct, že první kniha ze série mě bavila o něco více než Černá díra, ale i tak to bylo super. Akorát musím přiznat, že jsem se občas ztrácela v množství postav a jejich podobně znějících jmen. Přišlo mi, že u knihy musím být stoprocentně soustředěná, aby mi nic neuniklo. Nevím, jestli by se mi kniha tolik líbila, pokud bych dala přednost psané formě, ale formou audioknihy mi plně vyhovuje. Klára Cibulková, která ji namluvila, je skvělá.

28.06.2023 4 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Konečně chápu, proč je kolem autora takový povyk a proč jej všichni vychvalují. Toto byla naprosto úžasná záležitost. Dynamika mezi Hunterem a Carlosem výborná. Neustálé napětí, akce.. kapitoly vždy zakončené tím způsobem, který čtenáře nutí pokračovat dál a dál. Samotný příběh a zápletka pro mě byl naprosto šokující. Do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah. Autor si se mnou skvěle pohrával celou dobu. Okamžitě objednávám další díly.

21.06.2023 5 z 5

Vítězové Vítězové Fredrik Backman

Miluju, miluju, miluju.. ani slovy nedokážu vyjádřit, jak se mi celá série vryla do srdce. Jediná série, u které jsem se tolik nahlas smála, plakala.. hltala a prožívala jsem každou kapitolu, každou větu.. ať si říká kdo chce, co chce, já tuto sérii zbožňuju a zůstane ve mně napořád. Pro mě by i tisíc stran bylo málo.. před autorem smekám.

16.06.2023 5 z 5

On On Elle Kennedy

Příjemná oddechová kniha. Přečtena za pár hodin. Moc jsem se bavila.

15.06.2023 4 z 5