Ella_85

Kombinace fikce a skutecnych udalosti. Nechybel pribeh lasky.
Zajimave napsane, ja to brala trosku jako pouceni a vzhledem k memu povolani jsem rada, ze se medicine venoval i Ignac Semmelweis

Tohle cele dohromady je moc smutne a dobre a poutave napsane pokracovani povalecneho zivota v Drazdanech.

Asi jsem na tenhle zanr uz moc stara (37)…nejak a nijak me to nenadchlo. A ani nezaujalo, cekala jsem vic, anotace znela hodne lakave.
Aza mi prisla jako zajimava postava, ale neco mi tam chybelo, i kdyz jeji OCD sama o sobe mohla byt navodem jak ji porozumet. Skoda.
Treba se to bude libit detem.

Dost syrove a misty az nechutne popisy, ale pribeh jako takovy me zaujal. I kdyz nektera zjisteni byla az moc „nahodna“ a pokracovani si asi nenecham ujit, nejdriv si, ale prectu nejakou sladarnu…tohle byl fakt ekl.

Ja to rikam kazdemu, kdo Viewegha resp. jeho tvorbu nema rad. Ja na nej nedam dopustit. „Zamilovala“ jsem se uz s Bajecnymi lety, a postupne koupila a precetla vse co napsal. Nekdy to bylo slabsi, nekdy jsem si rikala, oh boze...
Ale uz ho roky a roky ctu, a hned tak neprestanu.
A tenhle denik? To je Viewegh jak ho znam. Uprimny, sarkasticky. Misty se vraci k predchozim denikum, coz neni na skodu. Takova trochu reminiscence. Na to co ma za sebou...
Drzim Vam palce, Michale

Musim priznat, ze jsem kdysi videla film, ze ma knizni predlohu jsem vedela. Rika se, ze original (mysleno kniha) je lepsi nez kopie (film). Tady tp neplati. Neznam jinou Schlinkovu tvorbu a tak nevim, jestli je podrobny ve vsem co napsal, misty to bylo dost „otravne“. Film se v podstate drzel tech tri casti jako v knize, sem tam navrat do minulosti a pak zase do soucasnosti. V knize jsem si tu „otravnost“ pretavila do osoby R. Fiennese a hned se mi cetlo lepe. Mozna se k ni nekdy vratim, ale ted bych se radeji podivala na ten film

Ty poslední kapitoly? Jakože cože?
Hodně povedený příběh. Celá série byla dobrá, i když jsem začala od konce. Líbilo se mi to. A můj žebříček?
1. Podzimní případ
2. Jarní oběť + Zimní oheň
3. Konec léta

(SPOILER) Jak tuhle knihu pojmout…já snesu hodně, co se týká thrillerů a detektivek, ale tohle bylo fakt zu viel, nešlo o činy jako takové, ale o to co dotyčného k nim vedlo. Místy jsem si říkala, že si autor dělá pr…, ale v tom ajfru a probíhajících událostech nešlo přestat číst , byla jsem jako, no ani napsat to nechci. Zkrátka od poloviny knihy jsem těch zbývajících cca 300 stran musela zhltnout za podvečer a večer, i když jsem si musela dávat pauzy, aby se mi z těch informací a činů nezavařila hlava. Znovu už ji číst nebudu, i když to byl dárek pošlu ji dál. Tohle se jen tak nezapomene

Kniha o historii a taky genetice. A hodne obsahla kniha, jak udalostmi, tak postavami a velmi barvitym stylem vypraveni.
Celkove hodne zajimave cteni, sem tam trochu moc informaci nebo navratu v case, ale dalo se zvyknout si.
Cetla jsem ji na doporuceni a dlouho shanela jeji ceskou verzi. Pulitzera ma zaslouzene

Musim dat plny pocet. Pribeh s pouzitim skutecnosti z nedavne minulosti. O „uchylarnach“ radsi pomlcet, ale porad jeste muzu napsat, ze jsem cetla mnohem hnusnejsi (1793 „vede“)….
Postavy Kasdana a Volokina jsem si zamilovala a cely pribeh si prala, aby se jim nic nestalo a aby to prezili ve zdravi ;-).

Mne se to nelibilo. Napad pekny, ale tech postav a primych reci az jsem se ztracela. Docetla jsem jenom proto, abych vedela kdo byl vrah. Tech 270 stran jsem cetla skoro 2 mesice. Na to u sebe vubec nejsem zvykla, skoda no

Paradni detektivka obsazena cleny tehdejsi literarni elity. Posmakla jsem si ;-)

Literarni hysterie byla hodne poucna, i o drby ktere se v hodinach literatury na stredni nedozvite, hezky vhled do minulosti, o tom jak to bylo s nasimi nej literaty…dalsi (Narodni opruzeni) uz mam prichystanou k precteni

Ten kdo prisel na chut Benovi Aaronovitchovi a jeho serii o Petru Grantovi (treba ja), tak nebude kusnit.
Me se to zatim moc libi (jsem v pulce knihy)
4.4.23 - docteno
Neni to kniha pro kazdeho, prirovnala bych to ke klubu narocneho divaka. A ta orizka je vazne nadherna
Sem tam jsem se ztratila v tom, kdo co rika, ale par vet zpet a nasla jsem smysl.
Nechci spoilovat, ale jedna osoba me zaujala svou bezvyraznosti a jeji pozice v pribehu me pak moc neprekvapila, jak se rika: neco jsem cula.
Nevim jestli kniha bude mit pokracovani, ale do nej uz asi nepujdu.
Vsechny ty uvahy a myslenky mi zavarily mozkove zavity a ted si budu muset precist zase o nejakych vrazdickach ;-)

Nemam slov, bylo to strhujici cteni, ale je tu neco co by me fakt zajimalo. Vrati se Mila jeste???

Napada me jestli by serie preci jen nemohla byt tetralogie a predchozi knihy se mi libily o trosicku vic.
Neco mi v tehle chybelo, ale nedokazu popsat co. A autor treba prida jeste jeden rok o zivote Emila, Mickela a Anny

Nebyl to pribeh, ktery se cte lehce. Musim napsat, ze i pres odpornosti v 1793, se mi ta prvni libila vic. Tady je toho vseho deje trochu moc. Zacatek mi prisel hrozne zmatecny. Celkove by to mohlo byt kratsi. Ale pokracovani hodne divokych zivotnich osudu Wingeho, Cardella a Anny Stiny me i tak nalakalo na 1795.

240 stranek. Prislo mi, ze autorka pise v podobnem stylu jako je Jirotkuv Saturnin. Knizka neurazi, ale ani nenadchne.
Mam ji prectenou, neco se z toho da zapamatovat, ale cist znovu uz ji nebudu.

Takova „rychlovka“ na odpoledne.
Tak si rikam, kolik ja na tom „vypsaneho“ a kolik ze „zivota“
Viewegh,ironicky, rypavy, tak jak ho zname.
Ted by to, ale chtelo zase nejakou detektivku, coz?

Tohle je treti prectena knizka od Elsberga. Zacatek byl hodne zajimavej, genetika, tajne sluzby, prostredek mne nenechal jit spat no a zaver jsem dala temer bez dechu. Verim, ze neco takovejo se opravdu deje, jen o tom jeste nemame tuseni...uz jen to, ze si pri ivf udajne muzete vybrat pohlavi miminka...z toho docela mrazi. Kdo vi co se v laboratorich po svete jeste chysta