Ella_Rei komentáře u knih
Kniha Konflikt mě zcela uchvátila svým poutavým dějem a hladkým průběhem, který na sebe krásně navazoval. Autorka držela skvělé a napjaté tempo, nepřeskakovala mezi událostmi a fantasticky udržovala pozornost čtenáře. Kapitoly byly krátké, což přispívalo k plynulosti příběhu, a navíc v nich nenajdete žádné nudné pasáže.
Doporučuji všemi deseti! Byl to fantastický příběh s naprosto dechberoucím, a pro mě, nečekaným koncem.
Více na blogu:
(SPOILER) Tess M. Puffrová zasazuje svůj děj příběhu do městečka Hillock Woods. Kolují zde legendy o čarodějnici a čaroději z New Jersey, kteří do města utekli roku 1730. Sledujeme hlavní hrdinku Amy, která přichází do města s očekáváním nového začátku, ale brzy zjistí, že s se zde dějí podivné příhody, pentagramy v trávě, mrtvá zvířata nebo děsivý smích ve starém domě, kterým má v plánu přijít na kloub.
Krátké čtivé kapitoly přispívají k rychlosti a dynamice čtení. V kombinaci s mysteriózním nádechem, romantickými prvky a dobrodružstvím vytváří kniha mix pro čtenáře všech věkových skupin.
Musím přiznat, že jsem docela strašpytel. Nemám ráda horrory, ani thrillery. Takže jsem se v některých částech bála. Líbilo se mi, že autorka měla fantastický námět na příběh a zápletku, bohužel mi to přišlo nedotažené.
Za mě romantická linka nebyla dobrá. Nepřišla mi nijak propracovaná – flirtovali spolu, nesnášeli se, zbožňovali se, zase se nenáviděli a bum byli spolu. Neviděla jsem tam žádný extra posun, prohloubení vztahu nebo něco takového. Navíc mi přišlo, že o mužském hrdinovi toho tolik ani nevíme. Chyběl mi tam jeho pohled.
Z první poloviny knihy jsem byla naprosto nadšená a uchvácená. Pak to pro mě byl chaos. Trochu mě to mrzí, od knihy jsem měla velké očekávání.
Více na https://www.malyvrabcak.cz/2023/11/20/prokleta-mimzie/
Znovu bych na úvod ráda vyzdvihla design obálky. Naprosto ji zbožňuju a nic krásnějšího, jemnějšího a elegantnějšího jsem neviděla!
Když jsem držela knihu v ruce, myslela jsem, že bude pouze o příběhu Lilly. (Nečetla jsem anotaci.) Byla jsem překvapena, jak má autorka krásně celý děj vymyšlený. Příběh navazoval přesně tam, kde v předchozím díle skončil. Dozvídáme se, jak se vede Tině a Adamovi, kteří se snaží zachránit svoje manželství a znovu prohloubit svůj vztah.
Také nám je odkryto více o Sebastianovi a jeho biologické rodině. Navíc se zde znovu objevuje Emma. Žena, do které byl kdysi Sebastian zamilován, nebo stále je? Kdo ví.
A to nejhlavnější, noříme se do složitého vztahu Lilly a muže, Mattea, na kterého nemůže přestat myslet. Matteo je tajemný atraktivní muž se složitou minulostí. Snaží se od sebe Lilly držet co nejdál, ale ta je tvrdohlavá a odbít se jen tak nenechá. Bojuje o jeho přízeň, a zároveň se sebou samotnou a svými těžkými problémy.
V knize se objevilo spousta hřejivých momentů, u kterých jsem se musela pousmát. Přijde mi fantastické, jak k sobě sourozenci hledají ztracené cesty a zároveň prohlubují vztahy s svými protějšky.
Znovu se ukázalo, že Hana Repová píše naprosto božsky!
Kdyby ze světa zmizely kočky je příběhem, který vás nutí zamyslet se nad samotným smyslem života.
Náš hlavní hrdina se ocitá v nesmírně tíživé situaci. Zjistí, že umírá. Ještě ten den se u něj objeví ďábel. Ďábel se mu zjevuje v havajské košili, tudíž ho pojmenuje Aloha. Aloha mu nabídne další den života výměnou za věc, kterou vymaže ze světa. Jeho příběh se stává symbolem lidského uvědomění a hodnoty života. Díky knize přemítáme nad tím, co v životě má skutečně cenu, co je zbytečné a co bychom pravděpodobně měli dělat častěji. Život je pomíjiví a dnešek může být to poslední, co máme.
Autor knihy nás zavede do hlubšího kontextu, jenž nám připomíná, že svoboda není jen o tom, co máme, ale také o tom, co můžeme ztratit. I když se na první pohled zdá, že ztráta zdánlivě nepodstatných věcí přinese větší svobodu, opak může být pravdou.
Recenze na knihu Lapeni od autorky Emily McIntire.
Autorka se nechala inspirovat známou pohádkou, kde postavy jako Petr Pan, Ztracení chlapci a Hook mají temné a lstivé charaktery. Příběh nabízí rychlý spád s krátkými a poutavými kapitolami, které udržují čtenáře v napětí. Knížka byla čtivá a Emily vyniká v tom, jak neustále mění směr děje a rozvíjí hlavní postavy.
Kniha se moc povedla a dávám 4/5 hvězdniček! Více si můžete přečíst na mém blogu!
Kniha byla neskutečně chytlavá a čtivá! Naprostá bomba! Moc mě bavila, přečetla jsem ji jedním dechem (ani ne za dva dny). Autor píše úplně skvěle, všechno krásně popsal. Bylo lehké si představit celou loď, soutěžící a určité situace. Dokonce jsou v knížce i nákresy a schémata lodě a základny na Marsu. Líbilo se mi i střídání pohledů mezi hlavní hrdinkou, záporáky, dalšími zajímavými postavami a kanálem, kde lidé sledovali show.
Senzační bylo, jak vylíčil traumata účastníků a důvody, proč jsou někteří sirotci. Co mě překvapilo - děti svým rodičům vykaly. To pro mě bylo celkem zajímavé. Kapitol bylo dost, tuším že 74 a líbilo se mi, jak je autor pojal. Byly psány formou deníku - časy a datumy, kdy se děj odehrával a kdy byl čas vysílání oné televizní reality show. Také se mi moc líbilo, jakým stylem podával některé balicí hlášky. Naprostá fantazie!
Navíc je to první sci-fi kniha, která mě zaujala a naprosto uchvátila. Nemůžu se dočkat dalších dílů!
Pro více informací a nebo i spoilerů si můžete přečíst článek na mém blogu!
Kniha je o dívce Jani, která touží po více než práci v koželužně za pár mincí. Chce pro sebe a svoji mladší sestru Zosu lepší život. Její přání byla vyslyšena... Jedno dne se ve městě objevil slavný hotel Magnifique.
Hotel je známý svými kouzly a také tím, že se každou půlnoc vytratí a objeví na jiném místě. Jani a Zosa si bohužel pobyt v takovém hotelu nemůžou dovolit. Ale! Mohou se tam pokusit ucházet o zaměstnání.
To se jim také povede. Zosa dostane roli zpěvačky a Jani uklízí pokoje. Ovšem hodně rychle zjišťuje, že hotel není tak úžasný, jak se o něm povídá. Má mrazivá tajemství, která je odhodlaná rozluštit.
Podaří se jí to? To si můžete přečíst na mém blogu.
Za mě byla kniha naprosto super! Obálka je úplně NÁDHERNÁ! Příběh se mi také líbil, i když sem tam byl trošku chaotický a některé informace mi tam chyběly a chtěla bych se dozvědět více. Knížka dostává 4,5/5 hvězdiček.
Úplně na úvod chci říct, že se knížka četla úplně bombasticky! Moc se mi líbilo, jak autorka píše a upřímně nutně potřebuju další díly.
Čtyři sourozenci mají před sebou nelehký úkol. Musí se rozhodnout zda prodají dům po rodičích nebo si ho nechají a opraví. Rozhodnutí padlo na nechání domu. Ovšem nemají tolik peněz. Je zde jen jediná možnost - znovu se nastěhovat do rodinného domku.
Bylo skvělé pozorovat, jak každý má nějaké problémy a potřebuju další díly, abych zjistila příběh ostatních sourozenců. Tento první díl byl, jak je již z názvu patrné, o Tině. Tina se ve svém příběhu snaží zachránit manželství a práci. Bylo fascinující pozorovat její cestu plnou pádů a rozuzlení. V jednu chvíli mě autorka slušně vodila za nos a absolutně jsem nevěděla, kdo může být viníkem.
Knížka byla čtivá (přelouskala jsem ji za 3 dny) a měla celkem rychlý děj. Stále se něco dělo. Vlastně nebyla kapitola, kdybyste si řekli, že to je nuda, jelikož na to ani nebyl prostor.
Příběh je o protnutí dvou světů - chudých a bohatých. Hlavní hrdinka Donna je právě z bohaté rodiny, otec ji nutí chodit na balet a účastnit se společenských večírků. Donna takový život nechce. Chtěla by dělat něco, co ji bude naplňovat. Aby se v životě uplatnila jinak, začne studovat. Do toho řeší svatbu se svým snoubencem. Navíc si přijde osamělá. No prostě řekněme, že toho je na nic moc.
Naopak Sebastian žije diametrálně odlišný život. Musí pracovat, aby uživil sebe, matku a své tři sourozence. Navíc mu Donnin snoubenec dělá potíže - musí uklízet v Donnině sídle, kde nastávají zvraty.