ellacteknihy komentáře u knih
Kniha se nepochybně zaměřuje na známý a populární žánr románů, který kombinuje motivy vztahových zmatků, kariérních ambicí a tajemství z minulosti, což je samo o sobě dobrým základem pro příběh. Hlavní premisa, vztah mezi Willow a Henrym založený na dohodě a hraní rolí, která se postupně mění v něco hlubšího, má potenciál k vytvoření napětí a zajímavých konfliktů. Motiv životního restartu po rozchodu je častý, ale může čtenáře zaujmout, pokud bude dobře vykreslen. Nicméně, příběh se může zdát dost předvídatelný, což je, bohužel, problémem mnoha knih tohoto typu. Pokud se chcete vyhnout klišé a zůstat čtiví, je třeba do vztahu mezi postavami vnést více hloubky, ne jenom zápletky, které už byly v podobných románech vícekrát použity. Zatímco se zřejmě autorka pokouší o jistou dynamiku mezi Willow a Henrym, některé situace vyznívají velmi formálně a stereotypně, což může působit plochým dojmem.
Willow je v mnoha ohledech sympatická, ale její charakter působí místy příliš jednostranně. Její ne sebevědomí, frustrace z minulého vztahu a touha po zadostiučinění jsou naprosto pochopitelné motivy, ale chybí jim nuance, které by ji činily více reálnou a komplexní. Kdyby její postava byla lépe rozvinutá, čtenář by s ní mohl lépe soucítit, nebo by její rozhodnutí byla uvěřitelnější.
Henry, na druhé straně, působí jako klasický typ "zlého chlapce" se ztracenou pověstí, což už je v románech tohoto typu běžné. Pokud je jeho charakter záměrně napsán jako karikatura, je to trochu škoda, protože to zbytečně snižuje napětí v jejich vzájemné interakci. Pokud by byl více mnohovrstevnatý, mohl by příběh získat na větší intenzitě.
K tomu, co zmiňujete ohledně "tvrdé" mluvy, bych řekla, že to může být problém, pokud jazyk postav není dostatečně autentický. Pokud Willow i Henry mluví příliš „tvrdě“, nebo pokud se to zdá nevyvážené, může to mít za následek, že postavy působí spíše jako šablony než jako živí lidé. Hlavní postavy by měly mít jedinečný jazyk a přirozený tón, který odpovídá jejich osobnosti a situaci, a zde se jeví, že dialogy mohou být příliš okaté nebo přehnané.
Pokud jde o sexuální narážky, chápu, že se jedná o součást žánru, ale jejich množství může působit rušivě, pokud není vyvážené s dostatečným rozvojem postav nebo s napětím v ději. Příliš časté narážky mohou začít být repetitivní a místo aby podporovaly vztah mezi postavami, spíše jej zjednodušují na povrchní vtipy.
Hlubší rozvoj postav: Postavy by měly mít vícero vrstev. Možná by bylo zajímavé více prozkoumat Willowiny vnitřní konflikty ohledně její minulosti i jejích budoucích ambicí. Podobně Henryho motivace pro rozhodnutí a chování by mohly být vykresleny komplexněji.
Místo aby se děj soustředil pouze na vztahovou dynamiku, mohla by autorka více rozvinout Willowinu cestu za osobním růstem, její práci nebo i její přátelské vztahy. Méně sexuálních narážek a více autentických dialogů by možná posílilo vnímání postav. Přestože žánr románů pro ženy není příliš prostorově otevřený pro inovace, autorce by mohlo pomoci více překvapit čtenáře nějakými nečekanými zvraty nebo složitějšími zápletkami, než je klasický vztah mezi zlým chlapcem a hodnou dívkou.
Závěrem, i když kniha nabízí určitý potenciál a atraktivní námět, je tu ještě prostor pro prohloubení postav a nápaditější přístup k vyprávění. Příběh bude možná zajímavý pro čtenáře, kteří hledají lehkou četbu, ale pro ty, kteří hledají více než jen povrchní vztahový konflikt, by mohl být trochu zklamáním.
Kniha s originálním světem Plantae, kde obyvatelé ovládají rostliny pouhou silou vůle, okamžitě zaujme svou kreativitou a propracovaností. Příběh osmnáctileté Convallarie Leroyové nás zavádí do rozmanitého světa, kde provincie soupeří o královskou přízeň a kde rostliny a příroda hrají klíčovou roli v každodenním životě. Téma boje za přežití přírody a napětí mezi provinciemi vytváří bohaté pozadí plné politických intrik, které dodávají příběhu hloubku.
Convallaria jako hlavní hrdinka je osvěžující. Navzdory své tiché a neprůbojné povaze je odhodlaná najít odpovědi na otázky, které hýbou celou říší. Její cesta, při které riskuje vlastní život a uzavírá tajnou dohodu s guvernérem, ukazuje její vnitřní sílu a neústupnost.
Kniha přináší perfektní mix napětí, magie a dobrodružství, který čtenáře nepustí až do poslední stránky. Autorka bravurně zobrazuje různorodé provincie i postavy, od Travičů po Parfumisty, což vytváří jedinečný a podmanivý svět. Napínavý příběh s otázkami o přírodě, božství a lidské touze po moci dává knize hloubku, která z ní dělá nezapomenutelný čtenářský zážitek.
Název knihy vypadá zajímavě, ale bohužel, kniha trpí vážnými problémy, zejména pokud jde o pravopis a gramatiku. Bohužel, špatná jazyková úroveň odvádí pozornost od příběhu a čtenáři ztěžuje ponoření se do děje. Hlavní hrdinka Adriena a její odhodlanost bojovat za své království sice přináší zajímavé zápletky a motivy, nicméně jazyková nedotaženost a chyby dělají čtení rušivým a nesourodým. Styl psaní působí, jako by nebyl dostatečně upraven a korektury zřejmě proběhly velmi povrchně nebo vůbec. Tato úroveň zpracování bohužel degraduje samotný příběh a pro mnohé čtenáře může být i odrazující. Ráda bych věřila, že autorka má zajímavé nápady a talent, který se může dále rozvíjet, ale je potřeba investovat více úsilí do gramatiky a stylistiky, aby další knihy dosáhly kvalitní úrovně….
"Viděl temnotu v její kráse" je literární skvost, který vás pohltí už od prvních stránek a neupustí až do poslední tečky. Autorka, jejíž schopnost pracovat s napětím a atmosférou dosahuje mistrovské úrovně, nás zavádí do temného a fascinujícího světa Raven ONeilové, mladé ženy, která se ocitá na hraně mezi realitou a šílenstvím, mezi láskou a nebezpečím, mezi světlým a temným já.
Raven je hrdinkou, s níž si čtenář okamžitě vytvoří silné pouto. Její život je plný kontrastů – pracuje v kavárně a v baru, stará se o svou milovanou babičku, snaží se najít rovnováhu mezi každodenními problémy a touhou po něčem víc. Ale jakmile se stane svědkem vraždy, její svět se začne hroutit. Autorka brilantně vykresluje, jak trauma ovlivňuje její duši, jak Raven čelí nočním můrám a pocitu neustálého sledování. Je to psychologická jízda, která vás zcela vtáhne do svého temného světa. A pak je tu Devon. Tajemný muž, který se postupně objevuje v Ravenině životě, je jakýmsi ztělesněním temné přitažlivosti a nebezpečí. Autorka bravurně vykresluje jeho záhadnou osobnost, která nás i Raven přitahuje, i když víme, že se to nemůže skončit dobře. Jeho přítomnost je jako jed, sladká, ale smrtelná. Jak se Raven postupně poddává jeho kouzlu, čtenář s ní prochází fascinující proměnou, která se dostává na samou hranici ztráty sebe sama. Co je na této knize fascinující, je nejen napínavý děj, ale i její jazyk. Autorka má neuvěřitelný talent pro vytváření atmosféry, která je tíživá, a zároveň hypnotická. Každé slovo je pečlivě zvoleno, každá scéna je nasycena emocemi, které vás nutí otáčet stránky s neúprosnou touhou po dalším odhalení. Temnota a krása, které jsou v názvu knihy, se zde propojují v dokonalé symbióze. Tento příběh není pouze o zvrácených hrách, které na Raven číhají, ale o hledání rovnováhy mezi světem, jaký známe, a tím, co si teprve budeme muset odhalit. Je to kniha o svádění, touze, ztrátě a objevování temných koutů vlastní duše. Autorka nám ukazuje, že někdy nás to, co nás přitahuje, může zničit, ale právě to nás zároveň nutí růst. Pokud hledáte knihu, která vás chytne za srdce, zahřeje a zároveň zahřeje na místě, kde vás bude mrazit, je právě tím, co potřebujete. Tato kniha je ukázkou toho, jak umění napsat napínavou, temnou, ale zároveň krásnou literaturu může být zcela fascinující. Autorka se nezalekla žádného temného zákoutí, které prozkoumala, a vytvořila dílo, které bude dlouho rezonovat. Není to jen příběh o Raven a Devonu – je to příběh o každém z nás, o tom, co všechno jsme ochotni obětovat pro lásku, pro vášeň a pro pravdu. A právě v tom spočívá její síla.
Co se stalo s autorkou, že klesla až tak moc? Její knihy mám ráda, ale tohle nějak nechápu. Žádný děj to nemělo. Aspoň, že to má hezkou obálku, to je asi tak jediné.
Nemám k tomuto asi co říct. Snad se dočkáme něčeho lepšího
Nemám slov. Byla jsem překvapená příběhem a vším co nám autorka sdělila svou knihou.
Autorka má opravdu talent a těším se na další její knihy
Příběh má vše co potřebuji.
Skvělý humor a úžasné postavy.
Kniha se četla sama a za mě úžasně propracovaný příběh.
Tady se přiznám, že po všech těch recenzí a propagaci co autorka udělala mě kniha velmi zklamala. Měla jsem vysoké očekávaní, ale mě bohužel nenadchla.
Postavy nesympatické... Děj z počátku vypadal zajímavě, ale nijak se dál nevyvíjel.
Celá ta 'zápletka' byla předvídatelná a celkově mám z knihy zklamání.
Na další knihu se nechystám....
Krásně napsaná kniha od české autorky. Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala.
Jde poznat, že jev to autorčina prvotina, ale krásně napsaná a těším se na další její tvorbu.
Příběh byl humorný a svižný. Za mě super kniha:)
Super !
Kniha se mi opravdu líbila a nadchla mě. Celkově příběh se čte krásně a je originální. Na knihu mě nalákala převážně obálka, která se povedla.
To bylo úžasný. Skvěle napsaný příběh a velmi dobře propracovaný. Líbí se mi tento krutý svět a autorka si s tím pěkně vyhrála.
Potřebuji další díl.
Obálka knihy se moc povedla
Byla jsem překvapena, když autorce vyšla další kniha. To raději nebudu ani srovnávat. Dala jsem tomu šanci a chtěla jsem vidět jak se autorka zlepšila.
Určitě se zlepšila, ale bohužel jediný co mě na knize zaujalo byla obálka
Příběh byl nudný a nezáživný. Ztrácela jsem u čtení pozornost a čekala jsem, kdy to všechno skončí. Nemáme tu žádnou akci a postavy jsou nudné a bez osobnosti. To hlavně hlavní postava. Obyčejná holka, která si mě ničím nezískala. Kdo to zachraňoval byl jediný Hugo. Romantická linka tu je velmi slabá. Škoda mohlo být toho využito lépe.
Mnoho věcí mi nedávalo až tak smysl.
Je to celkem škoda.. ale už další knihy číst nechci od autorky