Ellis03 | Komentáře u knih | Databáze knih

Ellis03 Ellis03 komentáře u knih

O koalovi, který mluvil sprostě O koalovi, který mluvil sprostě Christine Beigel

Jelikož máme období, kdy jsou vulgarismy hit, tak kniha zaujala názvem jak syna (5), tak mě, protože jsem doufala, ze by mu mohla dat lepší pohled na to, proč nebýt sprostý. Ovšem - chyba lávky. Shrnula bych to tak, ze kniha nedala nic moc jemu, ani mě. Je to tak moc strucne, ze se tam vlastně žádný problém ani nestihne vyvinout, natož aby se dal vyřešit.

12.11.2023 3 z 5

Fína a Zef: Příběh surikat Fína a Zef: Příběh surikat Ivona Březinová

Hezké a mile. Děti byly spokojene. Jen za me byl konec poměrně smutný. I když zdánlivě všechno “Dobre dopadlo - co je dobrého na tom, ze už se nevratili ke své rodině a do svého domova?

23.09.2023 5 z 5

Poslední vlak do Londýna Poslední vlak do Londýna Meg Waite Clayton

Kniha jako taková - její poselství - seznámeni s Kindertransporty a Tante Truus - to bylo velmi zajimave a vlastně také to bylo to ´proč jsem knihu chtěla přečíst. Ale styl psaní autorky mi take vůbec nesedl. Souhlasim s názorem: mraky zbytecne omáčky kolem. Abych se knihou vůbec prokousala, tak asi větší půlku textu jsem preskakala. Některé kapitoly mi přišly až zbytecne. Když to srovnam s románovým zpracováním pribehu Nancy Wake (Krycí jméno Helena) - no, asi lepe nesrovnavat :)

10.09.2023 4 z 5

Tlapková patrola - Od pohádky k pohádce Tlapková patrola - Od pohádky k pohádce kolektiv autorů

Pro malé milovníky tlapkove patroly - ideální čtení. Jelikož je kniha v podstatě poskladana z obrázku, doplněných krátkým textem, tak i děti u čtení vydrží a mají se stále na co dívat.

20.07.2023 5 z 5

Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle Jak si najít zámožného manžela snadno a rychle Sophie Irwin

Mě se tento románek moc líbil. Bylo to mile, vtipne a já si to moc uzila. Naprostá spokojenost

29.04.2023 5 z 5

Dámská volenka Dámská volenka Larissa Zageris

Kniha byla rozhodne zajímavá. A no poněkud zvrhla. Asi tam nebyla jediná stránka, kde by nebyl nikdo vzrušeny. Sama hlavní hrdinka byla někým na minimálně každé druhé stránce velmi okouzlena (mírně řečeno) a to bez ohledu zda byla s mužem nebo ženou. Snažila jsem se tak nějak dobrat ke všem koncum. A některé byly vskutku originální. :) kniha rozhodne pobavila a nenudila. Samozřejmě jednotlivé románky jsou brány hodně zrychla, ale zase - vzhledem k tomu ze byl každý na par stránek, tak co jiného čekat. A rozhodne obdivuji autorky - Jak to dokázaly takhle poslepovat a vymyslet.

13.03.2023 4 z 5

Poslední měsíční dívka Poslední měsíční dívka Barbara Davis

Kniha se četla moc hezky a byla napinava. Až do konce jsem byla zvědavá, jak všechno dopadne.
Byl to takový příběh tři generaci jedné rodiny, která se necim lišila od vsech ostatních, a proto ji vetsina lidi nepřijala. Hezky ukazuje, jak se s tím jednotliví členové vyporadavali a jak je to ovlivňovalo. To vše bylo okorenene lžíci krimi, lzickou magie a spetkou romantiky. Jedine, co mi v knize trosku občas lezlo na nervy, byl postoj hlavní hrdinky k lásce. Jak si trosku hrala na mučednici, stále dokola mlela to samé a odpirala si to, co ji samo skakalo před nosem. A nakonec změnila názor, protože její pánbůh rodiny ji sdělil, ze vlastně muže a měla by mít to co ti před ni ne. - jako by v tomto směru ztratila vlasní rozum. Jinak mi ale byly hlavní postavy (ty kladné) sympatické a celkem jsem chápala jejich jednání.
Určitě se chystám i na další knihu autorky a myslím, ze by toto dílo mohlo uspokojit poměrně široký okruh čtenářů. :)

12.03.2023 5 z 5

Čarodějky malostranské Čarodějky malostranské Petra Kubašková

Dite už nějaký čas nejsem, ale i tak se mi kniha moc líbila. Jak obsahove, tak jsem byla naprosto unesena z grafického zpracování.
Určitě doporucuji.

18.01.2023 5 z 5

Kolonie Kolonie Sam Marsden

(SPOILER) No.. čekala jsem něco trosku jiného. Jako nebylo to úplně spatne. Četlo se to celkem Dobre, i když dej jako takový bych asi popsala jako takový podivný kruh, ve kterém se to točilo.
Autorka se snažila knihu obohatit o jiste množství rozvojových myšlenek, ale ty na mě působily spíše rušive a jak když je to malinko ´mimo mísu’, o práci korekce ani nemluvím -množství chybějících nebo naopak prebyvajicich písmen i slov mi poněkud zhoršovalo čtení.
Také chování postav mi přišlo často nelogické a neuvěřitelně…
Hlavní hrdinka mi chvílemi připadala až hystericka, a najednou se jednou meditaci změnila v rozumnou a naprosto vyrovnanou bytost.
Její mama - celou dobu socha z kamene a najednou vlastně nejvíc svou rodinu milující žena na světě, ale ani ta rodina ji nestoji za to se sebrat a opustit planetu, která umírá..
nevím. Asi mi poněkud unikla hlavní myšlenka knihy a především hlavní smysl některých postav.
Ale i přes to nelituji, ze jsem si knihu precetla a věřím, ze se najde mnoho čtenářů, kterým sedne lepe a obohatí je.

30.11.2022 3 z 5

Rodičem s nadhledem Rodičem s nadhledem Eliška Vondráčková

Tohle je super kniha. Čte se hezky a moc se mi líbilo, jakým stylem je napsána. Přišlo mi hrozne uklidňující, ze autorka mluví i o tom, jak je rodičovství narocne a s čím rodiče bojují. Člověk si potom nepřipadá tak strasne spatne, když to doma nezvládá, jak by si představoval :) určitě doporucuji všem rodičům.

09.07.2022 5 z 5

Odd a mraziví obři Odd a mraziví obři Neil Gaiman

Mila a krasne ilustrovana pohádka

19.05.2022 5 z 5

Pařížský architekt Pařížský architekt Charles Belfoure

Byl to moc hezky a zajímavý příběh. Přiznám se ale, ze asi 100 stran před koncem jsem začala být za hlavního hrdinu hrozne nervózní, a tak jsem musela nakouknout na konec, abych se ujistila, jak to s nim dopadne. Teprve potom jsem to, s nadšením o to větším, docetla :)

05.04.2022 5 z 5

Mýtonoši Mýtonoši Tracy Deonn

Mě se líbilo jak pojetí Artusovske legendy, tak i zapojeni psychických poruch kuli truchleni - a nejzajímavější mi přišel pohled očima Černosky. To jak ji to ovlivnilo psychicky a i to jak k ni někteří lidé přistupovali a vyclenovali ji. Pravda - Bree je jedna z těch hrdinek, které nakonec vytrou zrak úplně všem, protože umí úplně všechno a všechny nakonec zachrání - ale tak od toho je to oddychovka. Mám jistotu ze všechno nějak zvládne :)

03.04.2022 5 z 5

Zima čarodějnice Zima čarodějnice Katherine Arden

Tento díl se mi líbil z cele série asi nejméně. Přišlo mi to takové už moc divoke - moc preplacane - moc prekombinovane… nevím. Proste trochu moc všeho. :D ale i tak se mi to líbilo. Ovšem nejlepším dílem série po docteni mohu za sebe vyhlásit díl první. :)

08.03.2022 5 z 5

Anna a Vlaštovčí muž Anna a Vlaštovčí muž Gavriel Savit

Kniha se mi líbila svým slohem a zpracováním. Chytla mě hned od začátku a přišla mi zajímavá, i když (nebo možná i prave proto) ze byla úplně jiná než ostatní knihy o holocaustu. Ke konci jsem ale z nějakých části začala být poněkud zmatená a stále jsem doufala v nějaké vysvětlení, které jsem nedostala.
Kniha zanechává až příliš mnoho otázek a příliš mnoho nevysvětleného na můj vkus. Protože nepatřím mezi čtenáře, kteří toto oceňuji, dávám i menší počet hvězd.

02.03.2022 4 z 5

Rytíři vypůjčené temnoty Rytíři vypůjčené temnoty Dave Rudden

Tohle se četlo Dobre a líbilo se mi to. Číst to o par let dříve, asi bych si ji uzila ještě více. Myslím ale, ze pro dospívající čtenáře je super.

20.12.2021 5 z 5

Hrady z písku Hrady z písku Kayla Olson

Byl to zajímavý námět a četlo se to Dobre. Co se tyce vědecko-technicke stránky, ani jsem se moc nesnazila to číst nějak pozorně a pochopit to. Místy mě rusily až příliš poetické popisy, ze kterých mi nebylo moc jasné, coze se tam teda vlastně stalo.
Možná to bylo spatne načasování a kdybych četla knihu jindy, udělala by na mě větší dojem…

10.12.2021 4 z 5

Vlci zimy Vlci zimy Tyrell Johnson

Není to tak napinava kniha, která nutí každou volnou minutu pokračovat ve čtení. A není to ani nijak zvlášť akcni. Ale každopádně je zajímavá, taková oddechovka, trochu k zamyšlení. A každopádně je Dobre napsána. Když už jsem se ke knize vrátila a začala zase číst, měla jsem problém ji odložit. Já jsem spokojena. Za mě 4,5*

07.10.2021 5 z 5

Elizino tajemství Elizino tajemství Dominik W. Rettinger

Uff … to bylo tedy drsné. Tema druhé světové války je pro mě poměrně nové, takže vše co Eliza zažívala pro mě bylo novinkou. A opět mě fascinuje a hrozne znechucuje jednání a mentalita zfanatizovanych nacistu…

13.09.2021 5 z 5

Vlčí princezna Vlčí princezna Cathryn Constable

Moc hezká pohádka pro děvčata. myslím, ze kdybych ji četla už jako žákyně 2. Stupně ZŠ, byla bych z ni nadsena ještě víc.

25.08.2021 5 z 5