Ellis03
![Vlčí princezna Vlčí princezna](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174076/vlci-princezna-icd-174076.jpg?v=1672055489)
Moc hezká pohádka pro děvčata. myslím, ze kdybych ji četla už jako žákyně 2. Stupně ZŠ, byla bych z ni nadsena ještě víc.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Záhada hlavolamu Záhada hlavolamu](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248/zahada-hlavolamu-248.jpg?v=1386892694)
Moje srdeční záležitost. Jako děti jsme nesčetněkrát slyšeli audio nahrávku. Teď jsem se konečně i dopracovala k tomu si přečíst knihu. A moc se mi to líbilo. Bylo tam toho o mnoho víc a byl to zážitek.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Smrtná zima Smrtná zima](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248281/smrtna-zima-248281.jpg?v=1430643939)
Já byla naprosto spokojena. Dostala jsem co jsem očekávala. Predtim jsem četla knihu, která byla akcni až moc, takže jsem i byla rada ze tady to tak nějak vše přicházelo zvolna, plynule a prirozene. Také mě na konci potěšilo ze hlavní hrdinka nemusela všechno vyřešit a zvladnout sama, ale ze i ostatní postavy se z vlastní iniciativy zasadily o dobrý konec. Nemám rada takové to umele natahování a zamotavani typu - hlavní hrdninka schová deník ,který padne do nesprávných rukou. Pak je hlavní hrdinka označena za padoucha a ještě více pospinena a ona musí znovu slozite se z toho vypletat bla bla… a byla jsem moc rada, ze k teto situaci tady nedošlo. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chlapec na vrcholu hory Chlapec na vrcholu hory](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335533/chlapec-na-vrcholu-hory-Y89-335533.jpg?v=1489186301)
Když jsem knihu začala číst, čekala jsem ze bude tak nějak o tom jak chlapec pomalu zjišťuje co se děje vlastně kolem nej a pod či střechu se to dostal. Určitě jsem nečekala ze bude spis o tom jak postupně Hitlerovo rádoby přátelství chlapci vymyje mozek… určitě to bylo zajimave a překvapive, ale také velice smutne. Co je nevinne dite schopné udělat a nevidět, když si oblékne uniformu, ve ktere se cítí nedotknutelné a nekym důležitějším než ostatní ..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Běžci po vlnách Běžci po vlnách](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/1355/bezci-po-vlnach-XsC-1355.jpg?v=1516628507)
Mě se tohle moc líbilo. Četlo se to Dobre, dej hezky odsejpa, není to psané vylozene pro děti - všichni hrdinové jsou normální rozumní v podstatě dospěli lidé. Za mě to plne splnilo očekávání a těším se na pokračování.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krutá krása Krutá krása](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368592/kruta-krasa-PII-368592.jpg?v=1516636723)
Kniha se mi celkem líbila, i když místy pro mě byla trosku matoucí. Co se tyce hlavní hrdinky, tak mi v celku nevadila, ale docela mě stvala tím ze když ji někdo řekl “musíš nás zachránit” tak jakoby v tu chvíli přišla o vlastní rozum a skakala jak ten někdo pískal. Co se tyce délky knihy, myslím ze to bylo dostačující. A kdyby do ni neustále někdo nehucel stále to samé jak je spasou sveta bla bla a kdyby nebyla tak strasne natvrdla co se tyce stina-Ignifexe tak to mohlo být dokonce o par stránek kratší.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Na kraj světa Na kraj světa](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416543/na-kraj-sveta-A7z-416543.jpg?v=1565859641)
Kniha mě zaujala a hodně dlouho lákala. Když jsem se do ni pustila, hned mě chytila. Asi tak do poloviny jsem byla nadsena. Paradoxně do chvíle kdy se hrdinové vydali na cestu. Jako Jo - chapu to poselství ze je třeba chránit přírodu atd ale v te knize mi úplně unikl smysl toho proč se na tu cestu naši hrdinové vydali? Protože jim to nějaká holka řekla a protože by měli, jelikož někdo někdy řekl, ze to je jejich osud? Fajn. Ale například Kiro a Anastázie prožili cely život v lese, na samotě, obklopeni přírodou a absolutně nemeli ani tušení proti čemu a proč vlastně by měli bojovat. A ani ten Darius, ktery teda to viděl, o tom nikomu nic poradně neřekl. A souhlasím s názory ze hrdinové už potom působili dojmem ze jsou poněkud slepí a natvrdli. Ať už ohledne jejich “osudové mise” tak ohledne jejich vzájemných vztahu a citu, které byli od jiste fáze dost ocividne. Ale musím i souhlasit s tím, ze pan Addair píše hezky. Díky tomu a i ze zvědavosti co Tereza na Kira zase vymysli, se nejspis pustím časem do druhého dílu.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Studie kouzel Studie kouzel](https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463488/studie-kouzel-dBF-463488.jpeg?v=1611257995)
Mě se líbil uz první díl. Ale musím přiznat ze konec byl v tomto ještě lepší. Ve studii jedu mi přišlo ze všechna akce a rozuzleni byly nacpane do posledních několika kapitol. Působilo to až násilné. Tady to bylo takové postupne a průběžně a to mě bavilo víc. Bylo to takové přirozenější. Taky se mi libi jak autorka zpracovává romantickou linku. Oceňuji ze se hlavní hrdinka stále drží jednoho idola a ze změna prostředí neznamená i zmenu partnera.
Mě se styl téhle autorky celkove libi. Četla jsem i Touch of Power v originále a taky to bylo super. Určitě si rada přečtu i ostatní díla. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Teorie mateřství Teorie mateřství](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443834/teorie-materstvi-5R5-443834.png?v=1590524527)
Je to moc zajímavá kniha. Nutí k zamyšlení a opravdu otevírá oči. Je až s podivem, ze nad něčím, s čím bojuje téměř každá matka, se vlastně žádná nedokáže zamyslet tímto způsobem. (A to nemyslím nijak zle, proste jen takoveto ´zdrave uvažování ´ je prevalcovano moderními názory, které se tlačí ze vsech stran...) Ať žijí knihy, které nás nakopnou a prozradí nám to, na co sami nedokážeme přijít.
Myslím, ze tato kniha by měla být povinnou četbou pro každou tehuli. :) je pravda, ze autorka se místy skoro až moc rozvasnuje, ale myslím, ze každý má svůj rozum a když si budoucí matka s rozumem tuto knihu přečte, muže být pro ni velikým pomocníkem na začátku mateřství. Ať žijí šťastnější miminka = šťastnější lidé. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Když Když](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404916/kdyz-fuw-404916.jpg?v=1551872112)
Další silný příběh. Tentokrat už se dětská najivita téměř vytratila a nahradil ji rozum a neuvěřitelná sila osobnosti! Opět krasne a citlivé popsáno jak se dite vlivem prekonanych hrůz zoceli a dokáže si poradit i v těch nejvypjatejsich situacích. Zachovat rozvahu, chladnou hlavu a když je to nutne, tak se dokonce postavit do role dospělého a převzít zodpovědnost za druhé… hrozne tema, ale moc hezky zpracované a Autor i Felix mají můj obdiv.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krvavá cesta Krvavá cesta](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/169508/krvava-cesta-169508.jpg?v=1373389398)
Četlo se to Dobre a bylo to zajimave. Jenom mě chvílemi rozcilovala hlavní postava s jejími postoji a taky se mi v první polovině vůbec nelíbil vztah dvou sester. Ale ten se nastesti postupně hodně zlepšil.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Prokletý rok Prokletý rok](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428761/proklety-rok-JyV-428761.jpg?v=1576792210)
Bylo to zajimave, prekvapive a poměrně originální. Ale taky dost drsné. To, jak se k sobě holky chovaly mi přišlo chvílemi až nechutné. Ale chapu, ze to do te situace a toho sveta asi patří.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379443/medved-a-slavik-3Cm-379443.jpg?v=1536574919)
Strasne se mi libi, jak je kniha napsana. Příběh jako takový se mi teda líbil také, ale už jen kvuli tomu stylu psaní si chci určitě přečíst i další knihy autorky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Mladí vyvolení Mladí vyvolení](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275381/mladi-vyvoleni-Beb-275381.jpg?v=1450097626)
Kniha má zajímavý nápad. I to zpracování nebylo spatne, ale hlavní hrdinka mi přišla na jednu stranu poměrně hodna a toužící po lásce a přátelství, na druhou stranu ale taky poměrně dost zvrhla - nedá se říci ze by mi nějak přirostla k srdci a chvílemi jsem ji vůbec nechapala. To, ze umřela postava kolem které se to vlastně cele točilo, mě také prave nenadchlo. Proste jsem pohadkove založena. Mám rada šťastné konce. Tady mě na jednu stranu zajima, jak to všechno dopadne, ale na druhou mě to vlastně vůbec nezajímá. Protože ten happy end ve který jsem doufala tam nebude. Jsem sama zvědavá, jestli si někdy přečtu pokračování ...
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Potom Potom](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355911/potom-viF-355911.png?v=1646170863)
Je to moc hezky napsané.. ale Ten konec se mi ani trochu nelíbil...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Hon na střízlíka Hon na střízlíka](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422646/hon-na-strizlika-pB9-422646.jpg?v=1570470368)
Když jsem knihu vzala do rukou, čekala jsem ze bude o něčem trosku jiném. Ale určitě jsem nebyla zklamaná. Kniha mě bavila od začátku do konce. Nebylo tam žádné hluche místo, kterým bych se musela prokousat a po dlouhé době to nebyla kniha kde bych se nutila do docteni posledních kapitol, aby kniha byla konečně přečtena. Až do konce se něco delo a dokonce myslím ze bych klidně další jednu dvě kapitoly uvítala. Sice jsem se v tom světě, hlavně v první polovině, místy ztrácela, stejně jako jsem si dlouho nebyla jistá jaké mají hlavní postavy vlastně rodinne vazby .. ale v součtu se mi kniha moc líbila a hodnotim tak 4,5 hvězdy :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kdysi Kdysi](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309293/kdysi-6558e539c9706.png?v=1700324666)
Moc hezky popsany osud nevinného chlapce, který se ocitl uprostřed pekla. V knize je krasne popsána sila přátelství, důvěra, dětská najivita, obetavost, statečnost, ale i to jak rychle muže malé dite dozrat a dělat těžká rozhodnutí, když ho k tomu dotlači okolnosti.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Studie jedu Studie jedu](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447741/studie-jedu-iDT-447741.jpg?v=1594639303)
Sedlo mi to a bylo to moc fajn pocteni. Konec možna trosku rychlý. Ale zase na druhou stranu, když už bylo jasné jak to dopadne, proč to zbytecne natahovat? :) za mě spokojenost a jsem zvědavá, jaky budou další díly.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Poutník, čarodějnice a červ Poutník, čarodějnice a červ](https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415702/poutnik-carodejnice-a-cerv-0O9-415702.jpg?v=1563302837)
Není to odkaz dračích jezdců, ale je to celkem fajn čtení :)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Bílí Havrani Bílí Havrani](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351545/bili-havrani-Fiu-351545.jpg?v=1502442999)
Je to moc hezká kniha. Jak po grafické tak po obsahové stránce. Líbilo se mi, jak je napsána. Prvních par desítek stránek jsem proste jen precetla a Postavy pro mě byly jen jména - ale potom se začaly vykreslovat. Začala jsem je poznávat a oblíbila si je a pak už jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne a líbilo se mi jak postupně bylo v knize odhaleno vse podstatne z minulosti postav. Proste mi tam nic nechybělo a určitě bych ji doporučila přečíst.