Emberas

Na tuto knihu rozhodně nezapomenete a buď se stanete jejím fanouškem, nebo ji zatratíte jako něco bizarního až odporného. Já se přidávám k první skupině. :-)

Nebyl to špatný thriller, ale trochu mi vadí mnohokrát použité téma, kdy zločinec někoho napodobuje.

Hezké povídky psané krásným stylem. Z dnešního pohledu mohou působit trochu "starosvětsky", ale pro čtenáře, kterým toto nevadí, je to skutečná lahůdka.

Velmi pěkná historická detektivka. Psáno velice poutavě a oceňuji i popisy středověkého prostředí.

Slušný thriller, i když na můj vkus příliš zdlouhavý, s pomalým tempem. Filmové zpracování se mi líbilo více.

Knize předcházela dost velká reklamní kampaň. Kvůli tomu jsem možná očekával mnohem víc. Bryndza se čte obecně velmi dobře, přesto mi to v této knize přišlo trochu stereotypní.

Tato kniha se mi z celé série líbila asi nejvíc. Je tam hodně brutality, což už je ale u dnešních thrillerů standard. Trochu mi v celé sérii vadí Erika, ale to je asi jen můj problém :-)

Jefferson Winter se svými nadpřirozenými schopnostmi v akci. Úvod hodně zajímavý a téměř neskutečný, takže vás to nutí číst dál a dozvědět se, v čem je zakopaný pes. Poté, co psa vykopete, následuje ovšem mírné rozčarování. Ale četlo se to dobře a autor psát umí.

Od této knihy jsem čekal víc. Měla super reference a hodnocení, přesto mi přišla tak nějak vypočítaná hlavně na efekt. Autorka sice psát umí a jak je vidět, své čtenáře si její styl najde. Jde spíš o to, že samotný příběh je za hranou uvěřitelnosti.

Místy hodně brutální čtení, ale to je u tohoto spisovatele již téměř poznávacím znamením. Jiné jeho tituly se mi ovšem líbily více.

Lustr pro papeže byl lepší, i když ani ten mě příliš neoslovil. Tento styl psaní mi příliš nesedí. Motýlí křik je pokus o politický thriller, ale je z toho cítit nevypsanost autora a se zahraničními tituly se to zatím nedá srovnat.

Slušný thriller. Výborný nápad, úvod, který vzbudí čtenářovu zvědavost. Přesto mi to přišlo trochu překombinované a ztěží uvěřitelné a málo pravděpodobné.

Napínavý příběh útěku psychicky nemocného vraždícího pacienta z detenčního zařízení. Děj je strhující a nutí vás číst knihu jedním dechem.

Další vynikající práce od tohoto autora. Titulní povídku jsem četl ještě v dětství a dost jsem se tenkrát bál :-)

Tato Bryndzova kniha mě tolik neoslovila, přišla mi trochu vařená z vody. I tak mi ale spisovatelův styl sedí, a proto dávám lehce nadprůměrné hodnocení.

Zaklínač patří k mým oblíbeným dílům. Bouřková sezóna mne sice neoslovila tak, jako předchozí díly, i tak ale hodnotím plným počtem hvězdiček.

Další z knížek, které jsou úplně mimo realitu a snaží se to dohánět samým klišé.

Solidní tuzemská detektivka s jednoduchým příběhem, ale i tak zajímavá.

Jak Jáma, tak Kříďák jsou knihy jímž předcházela celkem masivní reklamní kampaň. Přesto si myslím, že jiné méně známé tituly by si to zasloužily mnohem víc. Oba tyto thrillery bych zařadil do kategorie průměrných.