EmiClare komentáře u knih
Ačkoliv mě závěr knihy příliš nezaujal, mám ráda, když si autor hraje se čtenářem, a toho je tato kniha plná.
Možná je to jen mou malou sečtělostí, ale neznám takovouto druhou knihu. Od autora se mi více líbily lyričtější povídkové knihy (Zůstaňte s námi, Mapa Anny), i tak mě ale tento román velmi zaujal.
Nic, co by mě nějak extrémně zaujalo. Ale některé verše byly moc pěkné:
"A pole jsou jak zlaté, plné stoly…
Kdo pracoval, teď vezme v svatém klidu.
Neb za daň krve, pot a za mozoly
Bůh zaslíbil tu zemi svému lidu."
Nesedí mi zaměření na dětské hrdiny, jinak dobrá knížka s krásně zachycenou atmosférou horkého léta.
Ta knížka je skvělá: má zajímavé téma, dobře se čte, má dobrou pointu. Ale bude mě pronásledovat ještě dlouho.
Tuto knihu jsem vůči předchozí od tohoto autora (Mapa Anny) nepřečetla na jeden zátah, což ale nic nemění na tom, že jde o fenomenální knihu psanou překrásným jazykem.
Nevím, co napsat a neopakovat další komentáře. Drsné a citlivé. Hrubé a jemné. Dokonalé.
Velmi osobité a upřímné. Zase jednou trochu něco jiného.
Velmi zručně sepsaný záznam o pouti a hlavně o setkávání s lidmi na ní. Nemůžu se ale zbavit dojmu, že už další podobnou knihu číst nepotřebuju.
Zvláštní kniha. Dost jsem se u ní rozčilovala, spoustě věcí jsem nerozuměla, přesto si mě něčím trochu získala.
Zklamání.
Nutno ale podotknout, že jsem nejprve viděla seriál a teprve poté četla knihu.
Kapesní sága o opilcích a vandrácích. Upřímná a krásně napsaná.
Větší část knihy jsem byla příjemně začtená a hodnocení by bylo 4*. Bohužel mi nesedl konec.
Tuto knihu jsem četla dva měsíce, vždycky čas od času pár stránek. Je tenká, ale velmi hutná, místy i špatně srozumitelná. Ale stojí to za to!
Před touto knihou jsem od Murakamiho četla Kafku na pobřeží a 1Q84. Pro mě tahle knížka vede.
Kdyby mi někdo předem řekl, o čem ta kniha bude, nikdy bych ji nezačala číst. Ale teď musím konstatovat, že jde o skvělou knihu, především skvěle napsanou.