EmiClare komentáře u knih
Bohužel mi to úplně nesedlo do nálady. Ale píše krásně.
Z téhle knížky jsem trochu zmatená, chvílemi jsem u ní usínala, chvílemi se nedokázala odtrhnout. Ke navodila úžasnou atmosféru, ale ztratila ji pár posledními odstavci, které vlastně ani nejsou tak zásadní. Nevím.
Už druhá kniha od této autorky, kterou odkládám nedočtenou. Asi to prostě není pro každého.
K téhle knížce nemůžu být kritická, protože byla tak procítěná a sálalo z ní tolik emocí. Nemohla jsem se od ní odtrhnout :)
Příliš různorodé na to, abych z knihy mohla mít ucelený dojem...
Někdy jsem si myslela, že u té knihy zešílím, ale dočítala jsem ji s láskou.
Některé knížky tohoto žánru jsou naivní, tahle je ještě ale naivnější. Což mě mrzí o to víc, že obsahuje některé moc hezké pasáže a postřehy.
Chvíli jsem si zvykala na autorčin styl, ale pak už jsem byla jenom okouzlená.
V půlce jsem si říkala, jestli knihu vůbec dočítat. Ale závěr mě mile překvapil :)
Jednoduše geniální. Někdy se mi nechce vracet ke starší literatuře, ale Hostovský mě přesvědčil, že jsou tam stále netušené poklady.
Obvykle nečtu knížky z období těžkého dětství a dospívání za komunismu ráda. Tahle mě ale nadchla.
Milá kniha, u které jsem v půlce měla pocit, že se mi konec těžce nebude líbit, ale byla jsem příjemně překvapená.
Pořád pendluju mezi dvěma pohledy: nadšeného ze způsobu vyprávění a z postav a znechucení z tématu církve - zla na zemi, které je podstrkováno dětem.
Nenechte se oklamat tím, že je to ze začátku smutné, ta knížka je úžasná :)
I když to není knížka pro moji věkovou kategorii, hltala jsem ji od začátku do konce.