engelbert engelbert komentáře u knih

Ňadro Ňadro Philip Roth

Jedna z mála knih, které jsem nedočetl. Nebavila mě.

05.10.2019 1 z 5

Jeden musí z kola ven Jeden musí z kola ven John le Carré (p)

Trochu jsem se ztrácel v té spoustě postav, vztahů. Ale je moje chyba, že jsem si nedělal poznámky.

05.10.2019 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Nevěděl jsem, co od této knihy očekávat. Od prvních stránek mě naprosto pohltila. Trochu mi vadila nedovtipnost hlavní hrdinky, které trvalo příliš dlouho, než zaznamenala, že Schwantz/Švanc je stejná osoba.

05.10.2019 5 z 5

Legendy o vášni Legendy o vášni Jim Harrison

Tři velmi působivé příběhy napsané svižným, prostým stylem, se stopami velmi suchého humoru. Soudím, že český název je poněkud zavádějící, jelikož působí spíše sladkobolně. Škoda, že obálka je přímým odkazem na film, kniha to nemá zapotřebí. Porovnávat s filmem nemohu, nechci jej vidět.

05.10.2019 4 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Ke knize jsem se dostal náhodou. Nalákala mě anotace- kvadruplegický geniální detektiv. Bohužel geniální dedukce jsem se nedočkal, spíše neustálého doplňování informací o případu do tabulky. Nemohu však autorovi upřít dramatickou zápletku s překvapivým rozuzlením.

05.10.2019 2 z 5

Náměsíčníci: Jak Evropa v roce 1914 dospěla k válce Náměsíčníci: Jak Evropa v roce 1914 dospěla k válce Christopher Clark

Chtěl jsem se něco dozvědět, o příčínách vzniku I. světové války. Asi jsem si nemohl vybrat vhodnější knihu. Knize hodně pomohlo, že autor není Evropan.

05.10.2019 5 z 5

Smrt v labyrintu Smrt v labyrintu Patricia Highsmith

Jedna hlavní postava, která se doposud živila podvody s akciemi, se v knize najednou chová jako hlupák, který se musí řídit pokyny někoho chytřejšího. Ten chytřejší pro změnu pomáhá padouchovi krýt zločin, aniž by k tomu měl pochopitelný důvod. Pokud vás baví číst o balení zavazadel, jejich převážení, ukládání do úschovy, vyzvedávání, shánění nosičů, a to opakovaně na různých místech, je to kniha pro vás. Pohyb po městě bez taxíku je těžko myslitelný. Snad by to mohla být parodie, nebýt nedostatku jakéhokoliv vtipu. Knihu jsem dočetl až do konce, ale byla to ztráta času.

05.10.2019 1 z 5