Eorin komentáře u knih
Pěkné fotky, skvělé nápady. Chce to už určitou zručnost při šití, nicméně obsahuje i střihy a je krásně přehledná.
Výborná kniha pro úplné začátečníky, co se šití v ruce i na stroje týče. Jsou tam takové základy, které jsme se kdysi na základní škole v předmětu povinně volitelném (šití) učili. Je to pěkně zpracované, stručné, přehledné a pěkné.
Kniha po vizuální stránce vypadá krásně, recepty jsou také pěkně zpracované (jen nechápu, co ve FRANCOUZSKÉ kuchařce dělá recept na ITALSKOU pizzu Margheritu???). Jen jde o recepty pro "fajnšmekry", protože rozhodně nejsou nijak snadné.
Kniha především na inspiraci a prohlížení obrázků. Ve třetí třetině je ovšem už i pár rad s opravdovou přípravou svatby jako takové. Je to stručné, jasné, přehledné. První dvě třetiny by ale stačily coby "tématické svatby" (tedy pouze obrázky) dohledat i na pinterestu nebo google, ale chápu, že pro internetem nepolíbené, popřípadě lidi, kteří potřebují jen ono "první nakopnutí" to může být dobré.
Knihu bych doporučila spíše dámám, jejichž protějšky samotná konečná vizuální stránka svatby příliš nezajímá.
Ve stručnosti snoubence připraví na to, co by měli zařídit, poradí, jak to naplánovat a navíc je tam prostor i pro poznámky. Hvězdičku dávám za pěkné zpracování a inspirativní fotky, ale jedná se o opravdu velmi stručného rádce svatebními přípravami. V tomto směru je mnohem lepší "Jak se dělá svatba" od P. Janečkové, neboť tam najdete úplně vše, téměř polopatě, od rad, jaké dokumenty kde zajistit, na co se příp. poptat květinářky, oddávajícího, jsou tam skvělé tipy paní Janečkové, která opravdu VÍ, jak se svatba dělá a maximálně to snoubencům ve své knize usnadní. Naproti tomu tato kniha, Svatební přípravy podle Ejvi, je daleko více jen taková věc pro inspiraci. Ovšem těm, kteří mají všechny nezbytnosti zařízené, popř. vědí, co a jak, pak může být tato jednoduchá kniha přínosem.
Souhlas s předchozím komentářem. V mnoha publikacích jednoduše chybí to vysvětlení, co a jakým způsobem funguje, což zde krásně najdete, včetně velmi užitečných rad i motivací.
Kompaktní pomocník přípravou svatby. Kroužková vazba je skvělá pro snadné přetáčení a hledání, popř. ponechání "otevřené" stránky na konkrétním místě. Je to praktický pomocník, který bude stále po ruce, ale přeci jen je spíše jako klasický diář - zapsat poznámky, odškrtnout a poté už k ničemu není. Ve smyslu uchovávání vzpomínek na předsvatební shon a podobně je spíše lepší Svatební deník Patricie Janečkové, ovšem pokud byste hledali spíše průvodce, který potřebujete maximálně využít pro danou věc (přípravu na svatbu), lepší bude potom tento Smart diář.
Pěkně provedená a povedená kniha, která poslouží nejen jako deník, nápadovník a úkolníček před svatbou, ale určitě se nad knihou bude příjemně vzpomínat i po několika letech - nejen na přípravu, ale i na svatbu samotnou.
Za mě rozhodně doporučuji.
Perfektně zpracovaný průvodce a rádce svatbou. Jsou tam nejen samotné tipy a triky na přípravu svatby, ale spoustu rad a připomínek, co je třeba zajistit ještě předtím, na co se zaměřit, co ještě zjistit, pro co se rozhodnout. V knize najdete i zajímavosti ještě k samotným zásnubám, nebo dokonce později jednotlivá výročí svatby.
Je to opravdu dobře a do detailu propracované a rozhodně doporučuji si tuto knihu pročíst mnohem dříve, než měsíc před svatbou.
Geniální nápad, který jednoduše baví :)
Naprostý skvost. Pohádky jsou nádherně melancholické a zpracování celé knihy (vazba, písmo, ilustrace) je jednoduše geniální.
Skvěle vysvětlené, výborně a jednoduše zpracované. I když vím, jaká práce stojí za kterými výtvarnými pracemi (coby umělec výtvarník), tak mi to přineslo spoustu nového k doplnění a mému milému, který je uměním nepolíben, to dokázalo mnohé objasnit, popřípadě nasměrovat k zamyšlení a následné konverzaci na dané téma. Perfektní a smekám. Snad bych jen uvítala více děl a autorů, ale chápu, že to by byla potom poněkud tlustší kniha. Každopádně doplnění/pokračování knihy bych určitě uvítala.
Nádherný, smutný, melancholický příběh.
Přiznávám se, že jsem viděla jako první film a až poté zjistila, že je to podle knihy.. a ano, byla jsem rozčarovaná z konce - tady musím s politováním říct, že konec se mi mnohem více líbil ve filmovém zpracování. Kitty zde mě štvala tím, jak .. eh, lépe řečeno, pan autor z Kitty těmi slovy a činy ke konci dělal strašnou slípku, jíž ale ve skutečnosti nebyla. Tedy, ne tak moc. Přesto krásný příběh, byť si jej mnohem raději vychutnám jen v té filmové podobě.
Jednoduše a elegantně vyprávěný životopis, což přesně ke Coco a její tvorbě sedí. Krásné ilustrace to vše skvěle doplňují a podtrhují, takže celkový dojem z knihy je jednoduše nadšený.
Líbí se mi i stříbrné okraje stránek, což vítám jako pěkný bonus k už tak elegantně zpracované knize jako takové.
Kromě toho, dozvíme se vše podstatné z života slavné návrhářky, stejně jako o vzniku celé značky, jednotlivých kusů i názvů, až po současnost, což je předání otěží Karlu Lagerfeldovi. Opravdu povedené, krásné, na čtení i prohlížení (byť to první stihnete tak za pět minut :))
Je to milé, ale upřímně zbytečné.. Taková blbůstka, když nevíte, čím někoho obdarovat.
Pro módou nepolíbené je to hezky zpracovaná a přehledná příručka. Doporučuji ale spíš mladším (teen).
Naprosto dokonalá. Tuhle knihu jsem zbožňovala a nejraději jsem si ji jako malá četla sama. Štuclinka byla takovým mým dětským idolem (dá-li se to tak říci), protože měla štuclík, stejně jako já - a to nikdo jiný v té době vůbec nenosil.. :)
Přehledně zpracovaná konverzace s trochou gramatiky i samostatných slovíček. Pro absolutního začátečníka (jako jsem já) je naprosto úžasná a dostačující.
Pamatuji se, že jsem knihu opravdu zbožňovala, každý den jsem si pečlivě přečetla jeden příběh a těšila se na další - a čokoládový adventní kalendář nebyl vůbec třeba :)
Hodnotím spíše hodnotu nostalgickou - tedy velmi subjektivní. Mamka nám z knihy předčítala před spaním už v době, kdy jsem byla ve školce a dodnes na tyto chvíle ráda vzpomínám. Ilustrace příliš dětské nejsou (nějaké mědiryty, nebo tak něco, pokud si vybavuji), ovšem příběhy byly srozumitelné ráda jsem je poslouchala.