Eorin komentáře u knih
Další z mých někdejších úlovků z Levných knih, který za mě vybrala má šťastná ruka. Jedná se o nádherně poetickou knihu příběhů, ke kterým se stále ráda vracím a nad nimiž si ráda popřemýšlím.
Krása, vřele doporučuji.
Na knihu jsem natrefila v Levných knihách a byl to risk - nákup první knihy, co mi padla do oka a honem běžet na autobus. A musím říct, že jsem se opravdu trefila, opět.
Kniha je skvěle čtivá, má spád, postavy nejsou černobílé, ale pěkně plastické a jednají srozumitelně. Je to pěkná fantasy s různě namixovanými prvky, které tomu neskutečně dobře sedly - slunovrat, jakýsi "Avalon", minesengři, rytíři.. Krása. Užila jsem si knihu už vícekrát od střední školy a i za ta léta se k ní ráda vracím.
Krásná kniha už na pohled. Kromě vizuálně lákavé knihy najdete po jejím otevření i lákavé pochutiny plné zdraví a jednoduchý postup, jak si je připravit doma.
Skvělé, lehké, jazyku i oku lahodící recepty, doporučuji.
Nádherná, opravdu smysluplná, laskavá a pro děti mohu jedině doporučit. A nad to ty ilustrace! Hotová nádhera
velmi podrobné, skvěle knihu doprovází doložená fotodokumentace a obrázky - člověk se zabaví už jen samotným listováním knihy. Nic pro mě konkrétně, ale své nadšence si kniha jistě najde, vždyť i na našem území dodnes jsou různé "show" a westernová městečka.
Jednoduchá, ale krásná. Pro děti ideální a mám vyzkoušeno na neteři i synovci, že funguje, jak má - tedy, že se děti už tmy nebojí.
Četla jsem pouze Šakalí léta a Pelíšky, nicméně.. v trochu jiné podobě, kterou jsem zde nenašla. Protože jsem viděla a zamilovala se do filmových podob, čekala jsem potom prakticky to samé a ještě lepší od knihy. Přišlo mi však, že to JE podobné, ale ne STEJNÉ, ba naopak, že se mi ty odlišnosti moc nelíbí a raději opět sáhnu po filmu. Nicméně příběhy úžasné a pan spisovatel je výborným vypravěčem.
Četla jsem jako relativně malá, spolu se sestrou (bylo mi kolem 10 let, jí 13) a pamatuji si dodnes nejen ten velmi silný příběh, ale i atmosféru, jakou v nás tato kniha vyvolávala. Musím uznat, že velké plus pro nás bylo, že jsme to často konzultovaly s rodiči i dalšími vrstevníky a pamatuji si na mnohé zajímavé rozhovory na téma P. Damiánova života.
Velmi silné, někdy úsměvné, jindy poněkud depresivní, ale rozhodně doporučuji.
Rozhodně mě to nešokovalo tak, jak obálka slibovala. No, možná mě šokoval fakt, jak je to napsané - na můj vkus dost hrozně. Děj mě nebavil, hlavní hrdinka mě vyloženě štvala a drásala mé nervy, protože všeobecně nemám ráda podobné vypočítavé mrchy, natož o nich číst a pokládat je za hlavní "hrdinku" knihy. Vraždy na počkání, bez emocí.. Vážně? Dělat ze sebe šlapku a jít jen vypočítavě po penězích - ne, tenhle děj mě opravdu neuchvátí a dá se říct, že lituji času stráveného nad tímto čtením..
Jedna hvězda pro zprvu celkem zajímavý náhled do umění a aukční společnosti..
Pro děti je to skvělé, ale přesto mi tam leccos chybí a přijde mi (i pro děti) mírně matoucí.
Jednoduché, čtivé, nejen pro děti - doporučuji i dospělým. Jedná se o "učení se historie" zábavnou, lehkou formou. Chválím jistou posloupnost a tím pádem i přehlednost. Zajímavosti k tomu jsou pak vítaným bonusem.
Krásně depresivní, Steph prostě umí psát a jde s emocemi jako s kůží pěkně na trh. Četlo se to opět samo, pro mě oddychovka.
Btw, team Edward :P
Nejoblíbenější kuchařka u nás doma, když jsme byly se sestrou malé. Pořád jsme z toho chtěly něco vařit a bylo nám jedno, že bychom také měly něco sníst od minule :) Skvělé recepty, jednoduché a přehledné a navíc ty ilustrace! Pro mé malé já to byl prostě skvost.
Přehledné zpracování, skvěle popsané, působivý výběr nejen reprodukcí. Vynikající kniha - a to jsem na ni narazila jen pouhou náhodou. Krása.
Opět nezklamala. Povídková forma mi dokonale vyhovovala, mělo to akci, spád a Lotu takovou, jak ji známe a máme rádi :) Prostě paráda, jsem ráda, že jsem po Psí zimě mohla pokračovat s tímto "prequelem".
Knihu jsem si koupila hned poté, co jsem měla tu čest pobýt na přednášce Petry Neomillnerové a rozhodně nelituji. Na styl jsem si musela chvilku zvykat (na můj vkus je to zkrátka velmi syrové, neobalené ve zbytečných popisech a přiznejme si, sexu, násilí a vulgarismů tam není zrovna poskrovnu), ale po pár stranách už si mé buňky zvykly celkem snadno a pak to byla jízda až do konce.
Svět Loty je pravda podobný tomu Zaklínačskému (Sapkowsi), ale spíše jen tematikou, jinak je to prostě "Lotin svět" a žádné jiné literatury :) Sedí mi tam všechno, je to svižné, jasné, čtivé, pobaví a už se těším na první díl, který jsem objevila teprve nedávno.
Opět - film byl daleko lepší a (asi) bohužel jsem Bridget nejdříve viděla a až poté četla. Velmi mě to zklamalo a po přečtení mě to od dalších dílů odradilo. Bridget tam byla vykreslená jako opravdu hrozná troska a blbka, kterou bych za kamarádku rozhodně nechtěla a v podstatě jsem absolutně nevěřila, že by se Markovi aspoň líbila, natož aby se do ní opravdu zamiloval. Prostě taková hloupá slepice versus inteligentní muž na určité výši. To není ani popelkovské, to je prostě.. divné a neuvěřitelné.
Dávám o hvězdu víc za to, že díky této předloze byl natočen celkem zdařilý film.
jednoduše wow!
Strhující, nádherné, poutavé a místy i krapet děsivé.
P.S.: Liberecké naivní divadlo se touto knihou inspirovalo k inscenaci - a to velmi zdařilé, doporučuji všem! (https://www.i-divadlo.cz/divadlo/naivni-divadlo-liberec/jsou-mista-oblibena-tmou-kde-nikdy-a-nic-na-ostrovech-se-skryva-odlehlych)
Tak předně si dodnes z dětství vybavuji ty nádherné ilustrace. A příběh, ten je nádherný po všech stranách. Myslím, že dětem může pomoci si nejen užít dobrodružství a hraní, ale zároveň jim dát nahlédnout do světa dospělých a nabídnout jim pomocnou ruku jistoty, že není zase tak špatné dospět.. A dospělým naopak může pomoci uvědomit si, že i ve své dospělosti není nic špatného na tom, aby si hráli se svými ratolestmi..
Nádherná kniha, nádherný příběh.
Měla jsem to štěstí, že jsem Šifru četla až po Andělech a démonech a v té době jsem neměla ani ponětí, že to zfilmují. Stejně jako Andělé a démoni, i Šifra má co nabídnout a kdo se nechá, může být příjemně vzdělán, popřípadě si z toho odnést spoustu věcí k zamyšlení. Brown opět rozehrává své hraní si se čtenářem v podobě "true or fals?" Jen pan Langdon mě občas trochu (i více) rozčiloval, jak nemohl přijít na něco, co bylo zcela zjevného a samozřejmě doporučuji knihu číst s velkým nadhledem.