Eorin

Skvělé. Mám ráda i pořad na streamu, ale je fakt, že někdy člověk z rychlovidea nepobere takové množství informací a rád se pozastaví a v klidu si o tom přečte.

Po knize jsem sáhla ve chvíli, kdy jsem "přesně tohle" potřebovala. Potřebovala jsem zahnat depresi, vlastní krizi a najít nejen oddychový příběh, ale i motivaci a podněty k zamyšlení. Přesně tohle jsem chtěla a přesně tohle jsem dostala.
S hrdinkou jsem se snadno a velmi rychle sžila, každá z částí nabízí něco jiného a je to prostě geniální, co zažila a jak se dostala z té hromádky neštěstí až k silné, vyrovnané ženě.
Ano, napřed jsem viděla film, ale obojí má pro mě hodně co nabídnout a baví mě to stejně. Film si pustím, potřebuji-li se zase trochu narychlo navnadit, motivovat. Po knize sáhnu zase ve chvíli, kdy mám čas a chuť víc se zamyslet a do hloubky si to užít.
Vždyť o tom to je - vím, co mi kniha nabízí a pro jaké chvíle se hodí a právě v tu dobu ji mám v ruce. Nikdy nečtu nic, na co nemám náladu, nicméně tahle kniha u mě vede snad skoro pořád.

Četla jsem pouze Šakalí léta a Pelíšky, nicméně.. v trochu jiné podobě, kterou jsem zde nenašla. Protože jsem viděla a zamilovala se do filmových podob, čekala jsem potom prakticky to samé a ještě lepší od knihy. Přišlo mi však, že to JE podobné, ale ne STEJNÉ, ba naopak, že se mi ty odlišnosti moc nelíbí a raději opět sáhnu po filmu. Nicméně příběhy úžasné a pan spisovatel je výborným vypravěčem.

Četla jsem jako relativně malá, spolu se sestrou (bylo mi kolem 10 let, jí 13) a pamatuji si dodnes nejen ten velmi silný příběh, ale i atmosféru, jakou v nás tato kniha vyvolávala. Musím uznat, že velké plus pro nás bylo, že jsme to často konzultovaly s rodiči i dalšími vrstevníky a pamatuji si na mnohé zajímavé rozhovory na téma P. Damiánova života.
Velmi silné, někdy úsměvné, jindy poněkud depresivní, ale rozhodně doporučuji.

Četla jsem knihu už víckrát, po celou dobu čtení ji pokaždé nenáviděla a nakonec jsem vždy s úlevou po dočtení knihu odložila zpět na poličku mezi velikány literatury - je to totiž úžasné dílo (nejen na svou dobu) o lásce, kde nejsou jen motýli a duha a jednorožci, ale naopak silná nenávist, absolutní krutost a vzdor hraničící s šílenstvím. Během celé knihy mě provázejí deprese jak ledový krunýř, které ale nakonec končí jakýms takýms happyendem, takže ten krunýř ze mě po poslední stránce spadne - ale ne dřív!
Geniální, ale musí na to být prostě správná nálada.

..naprosto geniální hlášky - vžily se u nás v ateliéru a používáme je snad častěji než normální konverzaci.. "Ale té lípy, té lípy já se nevzdááámňmňmň.."

Vím, že znovu ji číst nebudu, upřímně si raději pustím znovu film, ale TA ATMOSFÉRA!! Krása.

Tohle opravdu není na dlouhé čtení. Přelétla jsem to očima v práci asi během dvou hodin, zvědavá, proč to chodí kupovat mladé slečny i zralejší ženy. Musím uznat, že v porovnání s Odstíny šedi to má ode mě hvězdu navíc za to, že se s tím autorka neroztahává to zbytečných 600 stran na díl a není tam to úděsné "moje vnitřní bohyně tohle a tamto", ale tím to "vyzdvihnutí" končí. Není to reálné ani trochu (každý je dokonalý, sex trvá hodiny a oba aktéři během toho mají o. asi tak desetkrát?? Vážně??) a to si na sympatizaci z mé strany rozhodně nepřidá.
Ne, nejsem cíl, podrobněji to číst nebudu a do dalšího dílu také rozhodně nejdu. Tohle na ukázku stačilo.
Jinak zcela souhlasím s komentářem uživatelky Káča Máča

..já pořád nějak nevím, jestli se tomu mám smát, nebo spíš brečet a tlouct hlavou o zeď. P.S.: obálka je vizuálně moc povedená

Pamatuji si knihu předně z dětství, kdy jsme si ji několikrát s mámou prohlížely. Nevím, zda to byla zásluha knihy, nebo máminy komentáře, ale bavilo mě to a bylo to prostě a jednoduše fajn

Tuto knihu jsem dostala za vysvědčení od třídní učitelky, když jsem byla v sedmé třídě - slovy nelze popsat, jaké překvapení pak na mě na stránkách čekalo. Nicméně, knihu jsem četla již nesčetněkrát a s nadšením jsem pak zjistila, že to je celá série (sehnatelná už jen v knihovně).
Styl paní Körnerové mi krásně sedl, je to zkrátka vypravěčka, která ví, jak psát a jak zaujmout. Moje první historická "červená knihovna" a musím uznat, že jsem si nemohla přát lepší první zkušenost s takovouto literaturou.

Geniální nápad, který jednoduše baví :)

Knihu jsem chtěla nejen proto, že zbožňuji Top Gear a Hammonda, ale že jsem chtěla autům opravdu porozumět a být polopatě poučena, jak fungují, protože jsem tou dobou skládala zkoušky na řidičák. A kniha samozřejmě splnila všechna má očekávání a dala mi toho i mnohem mnohem víc, spoustu skvělých bonusů. A vůbec se nestydím, že jsem ji tak moc chtěla, i když nejsem žádný dětský čtenář :)

Naprostý skvost. Pohádky jsou nádherně melancholické a zpracování celé knihy (vazba, písmo, ilustrace) je jednoduše geniální.

Rozhodně mě to nešokovalo tak, jak obálka slibovala. No, možná mě šokoval fakt, jak je to napsané - na můj vkus dost hrozně. Děj mě nebavil, hlavní hrdinka mě vyloženě štvala a drásala mé nervy, protože všeobecně nemám ráda podobné vypočítavé mrchy, natož o nich číst a pokládat je za hlavní "hrdinku" knihy. Vraždy na počkání, bez emocí.. Vážně? Dělat ze sebe šlapku a jít jen vypočítavě po penězích - ne, tenhle děj mě opravdu neuchvátí a dá se říct, že lituji času stráveného nad tímto čtením..
Jedna hvězda pro zprvu celkem zajímavý náhled do umění a aukční společnosti..

Upřímně se mi více líbila Dalajlamova kočka. Různá moudra i "dějové linie" se poměrně opakují, byť v psím těle, tak proto za mě šla hvězda dolů, přesto ale jde o velmi milé počtení, které potěší, dopřeje trochu oddychu a zanechá takový ten příjemný hřejivý pocit.

Nedaří se mi do knihy začíst.
Autorka nám zřejmě chce na samém začátku sdělit co největší množství informací o všem a o všech, takže ve výsledku skáče v časech, osobách a všem, což mě osobně velmi mátlo a nakonec znechutilo, takže jsem knihu odložila a možná jí dám někdy v budoucnu druhou šanci, ale pro tentokrát ne, děkuji, jdu si zlepšit chuť něčím čtivějším.

Pro děti je to skvělé, ale přesto mi tam leccos chybí a přijde mi (i pro děti) mírně matoucí.

Skvěle vysvětlené, výborně a jednoduše zpracované. I když vím, jaká práce stojí za kterými výtvarnými pracemi (coby umělec výtvarník), tak mi to přineslo spoustu nového k doplnění a mému milému, který je uměním nepolíben, to dokázalo mnohé objasnit, popřípadě nasměrovat k zamyšlení a následné konverzaci na dané téma. Perfektní a smekám. Snad bych jen uvítala více děl a autorů, ale chápu, že to by byla potom poněkud tlustší kniha. Každopádně doplnění/pokračování knihy bych určitě uvítala.

Jednoduché, čtivé, nejen pro děti - doporučuji i dospělým. Jedná se o "učení se historie" zábavnou, lehkou formou. Chválím jistou posloupnost a tím pádem i přehlednost. Zajímavosti k tomu jsou pak vítaným bonusem.