Ereniss | Komentáře u knih | Databáze knih

Ereniss Ereniss komentáře u knih

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Taková jednoduchá, příjemná jednohubka s děsně sympatickým hlavním hrdinou.

27.06.2017 4 z 5

Láska z Paříže Láska z Paříže Alexandra Potter

Takový věci se stávají jenom v knížkách :) Ale není špatné se jednou zasnít a přečíst si o nich.

13.06.2017 4 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Námět super, ale podání bylo takové nemastné neslané. Asi bych ocenila i méně stran, přišlo mi, že se děj pomalu táhne. I když musím uznat, že ty kraťoučké kapitoly se četly dobře.

18.04.2017 3 z 5

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Prostě jsem nešla spát, dokud jsem to celé nepřečetla.

01.10.2016 5 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Nejlepší zakončení? série, jaké jsme si mohli přát. A vůbec, pro mě nejlepší díl.

12.06.2015 5 z 5

Laskavé bohyně Laskavé bohyně Jonathan Littell

Knihu čtu druhý týden a jsem na straně 95...Za dva týdny jindy přečtu dalších pět, šest knih. Teď nečtu radši nic, protože nemám ráda rozečtených více knih a k této se nedokážu přinutit, tedy vzdávám to. Když mě kniha nebaví, nebudu tak ztrácet svůj čas, kterého mám i tak málo a radši sáhnu po knihách, které mě baví a z kterých něco mám. Nemyslím ale, že by Laskavé bohyně byly špatnou literaturou. Jen mi tento styl psaní nesedí a nic mi to nedává.

26.03.2015 1 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Číst tuto knihu byla naprostá fantazie. Rozhodně jsem nečekala, že se tohoto tématu ujme britský autor a ještě k tomu tak precizně.

13.02.2015 5 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Moc pěkný příběh, který i svou jednoduchostí přesto pohladí na duši.

02.09.2014 5 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Myslím, že skvělému prvnímu dílu se nevyrovná, ale i tak bezvadné počtení, těším se na další díl.

11.03.2013 4 z 5

Mezi dvěma královnami Mezi dvěma královnami Kate Emerson

O Tudorovcích toho bylo už napsáno spoustu, mě ale přesto neomrzí. Autorka ví o čem píše a do příběhu o životě jedné dvorní dámy se rychle začtete.

24.12.2012 5 z 5

Lovkyně informací Lovkyně informací Taylor Stevens

Takový Rambo v ženském těle. Super odreagovačka, myslím, že by to fungovalo i jako celovečerní film, rozhodně by to nahnalo do kin chlapy, kteří by si nad touto "superženou" poslintali :) Samozřejmě podle toho, kdo by ji hrál :)
Taky jako zde mnozí jsem ráda za změnu prostředí, sever miluji, ale i džnugle má své kouzlo.

10.11.2012 4 z 5

Bílá věž Bílá věž Juraj Červenák

Dokonalé završení trilogie. Číst tohle dílo byl vážně zážitek...

01.04.2012 5 z 5

Dračí carevna Dračí carevna Juraj Červenák

Pro mě stejně dobře napsané jako první díl. Děsně mě to bavilo a rovnou se vrhám na závěrečný díl.

05.02.2012 5 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Jedna z knih, která zbořila veškeré moje citové zábrany a spustila nekonečný potok slz...Těch knih je, podotýkám, velice málo...

01.10.2011

Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Už dlouho mě žádná kniha tak nechytla a nepustila, dokud nepadl poslední list... Nadchla mě i děsila zároveň...Dokonalé dílo, stejně jako byl dokonalý obraz Doriana Graye...

30.11.-0001 5 z 5

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Jak tak tady čtu, neměla jsem se začátkem problém jenom já. Chvíli trvalo, než jsem se pořádně začetla, ale potom jsem se už jen nechala nést na vlnách Síly. :) Nemůžu dospat zítřka, kdy si půjdu do knihovny pro druhý díl.

01.05.2018 4 z 5

Pozvánka Pozvánka Lucy Foley

Velmi zajímavá knížka, která na vás zapůsobí hlavně svojí atmosférou.

27.11.2017 4 z 5

Růže bez trnů Růže bez trnů Jean Plaidy (p)

Tudorovskou Anglii zbožňuji, stejně jako beletrii z této doby. A když sáhnete po kvalitě, jako je Jean Plaidy, ocitnete se tam, stejně jako jsem se tam s touto autorkou ocitla já. Příběh naivní Kateřiny Howardové, která se nepoučila z chyb své sestřenice Anny Boleynové, a taky tak dopadla.

21.09.2017 5 z 5

Lásce na stopě Lásce na stopě Alexandra Potter

Jako oddechová četba ideální :) Indie je pro mě můj cestovatelský sen, tak jsem se alespoň na chvíli mohla do toho snu ponořit. I když romancím moc neholduji, po knihách Alexandry Potter jednou za čas sáhnu a většinou dostanu pohodové čtení.

19.01.2017 4 z 5

Tajemství Elly a Michaela Tajemství Elly a Michaela Jessica Sorensen

Už vím, proč se takovým knihám vyhýbám. Námět možná dobrý, ale forma hrozná. Jakoby to psala žákyně střední školy. Což je zřejmě cílová skupina této knihy.

17.04.2016 2 z 5