ERIK 2 komentáře u knih
V pohodičce u pivečka jsem dočetl tuto knihu ani na chvíli jsem se nenudil. Za mne super.
Dnes na Štědrý den jsem dočetl tuto knihu.Mohu říct je psaná velice čtivě.No,je to kniha nad kterou budete asi kroutit hlavou,kdo nebo co je to za lidi,kteří mají na dveřích aut napsáno "POMÁHAT A CHRÁNIT"no jenom v dnešní době nevím osobně,co nebo koho vlastně mají chránit a zase jsme u toho pomáhat a chránit jenom ty bohatý.A o tom vám víc povypráví tato kniha.
Říká se že msta bývá sladká,ale často končí dramaticky pro toho kdo ji provedl,jak je to v případě této knihy.Carter jako vždy umělecky zpracoval tému, tak aby všechno do sebe zapadlo jak ve skládačce.Vraha odhalíte postupně,no prostě bomba....
Chris Carter je můj oblíbenec,nedám na jeho knihy dopustit.Co se týče tohoto příběhu,zde je možnost vidět že pokud vezme člověk spravedlnost do vlastních rukou může to mít i katastrofální následky i když se spravedlnosti nedočká od vyšších míst.Klaním se pane Cartere.
Výborná detektivka,ale myslím že každý ma na to svůj názor dávám pět bodů za přečtení rozhodne stojí.
Fotografie,každý z nás je má doma a mají nám připomínat krásné fotky z dovolenek,momenty z něčeho nádherného,bohužel autor této knihy měl taky fotky ale ty mu připomínali smrt a děs z okamžiků které prožil.Vůbec se mu nedivím,že už nikdy v životě nevzal do ruky fotoaparát.Nejvíc se mi líbila pasáž o fialkách které odfotil před barákem č.26 a které Němci okamžitě dali zlikvidovat a nakonec si je sami věšeli v podobě fotek do svých kanceláří plných pachu smrti.Výborné.
Příběh rodiny Weissových,strastiplný,viděl jsem i film,film i kniha jsou super.
Kdyby bylo hodnocení sto bodů dám sto,je to příběh zajímavě propracovaný a pomsta bývá vždy sladká.
(SPOILER) Výborná detektívka,něco bych málo zkrátil ale i tak výborné doporučuji,z knihy plyne ponaučení důvěřuj ale prověřuj,ne každá osoba se kterou sdílíme lože je ta pravá,nikdy nevíme co dotyčná osoba se kterou právě sedíme nebo mluvíme skrývá za hrůzy ve svém vnitřku.To je první kniha od tohohle spisovatele a jdu na další díly s inspektorem Hunterem Robertem a Carlosem Garciou.
Ano, za mne krásná kniha. Jak tak z povzdálí sleduji hodnocení knih je to jako politika. Jeden toho druhý tamtoho. Ne, táto kniha je nádherná jestli ji budete brát z historického hlediska přinese vám náhled co se dělo v době stoleté války. Když to chcete porovnat s dnešní dobou ano, taky vám přinese pohled na dnešní dobu. Protože takových padouchů jako jsou v této knize naleznete v dnešní době bezpočet. Všichni prahnou jen po penězích a jak koho zlikvidovat, ale všichni pomáhají, ale akorát do hrobu. Za mne 100%.
Myslím že jsem objevil novou spisovatelku, která bude mezi mými oblíbenými. Příběh z Willowbrooku je prostě otřesný. Co museli zdejší rezidenti protrpět je vskutku nepředstavitelné.Jelikož pracuji v sociálních službách o to to bylo horší o tom číst. Vřele doporučuji všem, kteří máte rádi skutečné příběhy.
Kniha" Ďáblovy dveře" je dobře a čtivě napsaná.Zde se dostaneme na úplný začátek.Dozvíme se, co se událo předtím, před příběhem dvou sester Sarah a Chloe, které zdědili starý dům že třináctého století a které jsme měli tu čest spoznat v první knize" Sídlo hrůzy ". Knihy na sebe navazují. Někteří čtenáři by čtení otočili a nejdřív by četli Ďáblovy dveře a pak Sídlo hrůzy. Mohli bychom to přirovnat např. Vetřelci. Ve Vetřelci máte taky Vetřelec 1,ale to co se odehrálo předtím máte v Prometheovi. Jinak napětí dobrý, pro někoho to možná bude brak, pro někoho top. Hold to už každý čtenář musí zvážit sám. Za mne spokojenost.
Opět jsem měl šťastnou ruku, při výběru knih v naší knihovně na Vinohradech. Příběh se odehrává v roce 1932 ve státě Georgia v USA v jedném pracovním táboře, kde se těží smůla z borovic vlasatek. Je to nádherný příběh, ale těch chyb a překlepů, chybějících předložek..... no zde by se měl někdo chytit za nos. Dávám plný počet hvězdiček ale kdybych byl korektorem textu raději se k tomu nepřiznám.
Za mne dobře napsaná detektivka, není to Chris Carter, na toho nikdo nemá, ale tohle stojí za přečtení.
Odkládám knihu nedočtenou,hrozná nuda. Život je příliš krátký na to abych ho marnil čtením nezáživných knih.
Kniha je čtivá to nepopírám, ale je to četba typu "nouzovka když by už fakt člověk neměl co číst".Jinak bych to zařadil do kategorie pro mládež.
Číst se to dá, to je ten typ knih kdy nevíte co si vzít do ruksaku nebo kabelky a jste na cestě k lékaři. V čekárně to zaručeně přečtěte, nic komplikovaného, kde by jste museli přemýšlet proč a kdo to spáchal.Nevím ale v poslední době se mi zdá, že ty thrillery jsou na jednu notu, myslím že se vrhnu opět na historické romány.
Vím že tato spisovatelka píše dobře, ale není všechno zlato co se třpytí.Bohužel musím dát pouze tři body, ale v serii budu pokračovat.
Dočetl jsem tuto knihu, no když bych pravdu řekl, že ze začátku jsem se vůbec nemohl do knihy začít. Dvakrát jsem knihu odložil, ale pořád mě lákala zpět, proto kdo se chystáte číst tuto knihu a nebude to to pravé ořechové vytrvejte. Jedná se o knihu krimi-thriller, dalo by se říct francouzská obdoba Chrise Cartera, brutální vraždy. Zaoberá se tématy sadomasochismus a snuff filmy. Příběh začíná brutální vraždou bývalé studentky medicíny Martine Prieurové,kterou nalezne doručovatel novin. Sama Prieurová zohavovala mrtvoly, které byli dodány na patologii pro prax zdejším studentům medicíny.... A vražd přibývá....