escapelle komentáře u knih
(SPOILER) Mě tato kniha moc nenadchla. Celé mi to přišlo neuvěřitelné. Deník psal jako dítě nebo zpětně? Že by se takhle vyjadřovalo malé dítě? Že by po letech sepisoval takové detaily? I kdyby Otec s Matkou byli takoví magoři,pro mě to bylo neuvěřitelné. Chápu zamýšlené střídání kapitol, ale policista honící vraha si jeho deník čte jen tak lážo plážo když má čas? Za mě všechno špatně,četla jsem mnohem lepší knihy.
Tento, poslední díl mě bavil jednoznačně nejvíc! Luisa je konečně!,skutečně sama sebou! Nefňuká a nepotřebuje vodit za ručičku. Velmi mě bavilo dění kolem Gopnikových, byla jsem zvědavá co se z toho vyvrbí. Agnes vykreslená dokonale. Stejně jako v předchozích dílech prišlo nějaké klišé, tentokrát v podobě Joshe, ale můj dojem to nezkazilo.Linka se Samem mě bavila moc, i ta s Margot. Dle mě skvělé zakončení příběhu Lou Clarkové!
Ztráta času která nastesti díky poctu stran a velikosti pisma netrvala tak dlouho. Naprosto debilní dialogy mezi Michalem a Jozem, dost na sílu. A scenar filmu? Neuveritelna blbost,na kterou bych rozhodne nešla.
Skvelá kniha. Občas jsem mela husi kuzi, nekdy nevericne kroutila hlavou. Nechápu, jak je možné lidem vymyt mozek. Opravdu tleskám, tohle ve mne bude rezonovat dlouho.
Druhý díl je skvělý stejně jako první. Bavil mě moc. Má největší oblíbenkyně je Ženka. Její životní cesta mě zasáhla. Moc se těším na díl poslední.
(SPOILER) Nemám slov. V průběhu čtení jsem nadávala,jaká je Diana kráva a co se s tou Jodi stalo,že už v knize Kniha dvou cest byla hlavní hrdinka taková sobecka kráva. Ale pak přišel zvrat a vše se vysvětlilo.Emaily od Finna naprosto dokonale vystihovaly situaci, pocity zdravotníků. Vím to, byla jsem v první linii. Vracelo mě to zpět,přesně tak to bylo. Přišlo mi to teda takové na sílu, neuvěřitelné, že by ji tohle psal na dovolenou -vysvětleno. Bylo tam sice pár nesrovnalosti, jako že pacient v takhle vážném stavu který se dává na břicho by určitě nebyl na ventilaci jen pět dní,ale když se od tohoto oprostim, musím zatleskat. Skvěle a autenticky napsáno.
84%??Nechápu. Za co? Pro mě je tato kniha velkým zklamáním. Vyprávění často neměla hlavu ani patu, ještě bych pochopila, že některým odsouzeným nebylo z hury daňová autor to přepsal jak vyprávěli. Ale vyprávění pedagogů,dozorců a dalšího personálu mi nepřišlo o nic lepší. Pořád se do kola opakuje to samé.Nedozvěděla jsem se z knihy defacto žádné informace. Nic zajímavého. Ztráta času.
Letní oddychovka. Celkem předvídatelná. Čtivá, ale nic hlubšího to ve mně nezanechává. Louisa je místy strašně protivná, s Lily mi to občas přišlo už hodně na hraně přitažení za vlasy, největší sympaťák Sam. Přerod Louisiny mámy na mě taky byl už moc. Chápu nějakou krizi, touhu změnit zaběhnuté stereotypy, ale nebylo to pro mě uveřitelné .Třetí díl si určitě přečtu,minimálně abych věděla jestli Louisa přestane fňukat a konečně se svým životem něco udělá.
Tato kniha mi v knihovně ležela velmi dlouho. Odrazovalo mě poměrně "nízké" hodnocení. Teď jsem knihu dočetla a nechápu! 66% je pro mě málo, ale kniha je skvělá!Děj mě od začátku vytáhl, bavily mě obě ženy, za mě prostě dobrý.
Mě kniha bavila. Líbilo se mi,jak se postupně odkrývaly charaktery přátel,jak vše pomalu začalo dostávat smysl. Že začátku jsem měla trošku problém orientovat se v tom kdo je kdo, kdo patří ke komu ale postupně jsem se do toho dostala. Bylo to trošku odflaknute, hlavně Hetter a Doug, zápletka s Ianem pro mě byla zbytečně navíc,ale jako celek to hodnotím kladně.
Zabavná oddychovka na dva večery. Mám knizky p.Hartla ráda, baví mě. Oblíbila jsem si všechny tři Gazely, pro Leoše měla pochopení, Rosti mi bylo až líto, Tonda velký sympaťák. Já můžu s klidným srdcem tuhle knihu jen doporučit.
(SPOILER) 84%???????nechapu!!!!!větší blbost jsem dlouho nečetla. Od začátku me kniha nebavila, postavy mi nebyly sympatické, v podstatě se o jich čtenář nic hlubšího nedozví. Krom toho ze baronka chlasta a Simon vydira pacientky.to jsem však nevěděla,že to může být a bude jen a jen horší. Zpětně opravdu lituji času který jsem téhle knize věnovala. A že to opravdu bolelo. Jedna blbost v této době nemožna a neuvěřitelna za druhou. Vypichnu snad jen sexualni orgie v parku pár dní po začátku války.
Beewenova návštěva v cikánském táboře,kde se prochází,usmívá na cikány a pije s nimi kávu zatímco si cikánky lakuji nehty. Cikán oslovující ho "brácho"...pak všichni tři jedou do romské osady,Beewen v uniformě SS a jsou vstricne přijati, Rupa jim bez okolků prozradí jméno vraha,jejich cloveka.Beewen za války ujede 800km za tři dny jako nic, tři roky se nevidi, každej je jinde,nic o sobě neví ale bez jakýchkoliv problémů se všichni tři šťastně shledaji.zaverecna záchrana děti,no to k tomu všemu opravdu chybělo Ne,jedine co tomu opravdu chybělo je Beewenovo vyznání lásky.
Od knihy jsem očekávala mnohem víc. Než jsem začala číst, koukla jsem se na Duklu61 a opravdu se na čtení těšila. Nechci nikterak znevažovat lidské tragédie v ní popsané, ale čtenáři je to podáno tak, že za srdce mě to nevzalo. Ani jeden ten příběh. Oceňuji množství fotografií, díky tomu je to kniha na jedno odpoledne.
Válečných knih jsem přečetla spousty, těžko už narazit na takovou, která by byla něčím "extra". Hvězdy nad Berlínem extra jsou. Krásný, dojemný příběh. S koncem příběhu jsem si pobrečela. Ta mladá, čistá láska mě vzala za srdce. A protože se vyprávění válečných hrůz dotýká jen okrajově, určitě knihu doporučím i své pubertální dceři.
Na začátku jsem si říkala jaká je to blbost. Pro mě naprosto neuvěřitelné chování Daphne. Jako že by někoho viděla jednou a hned si ho defacto nastěhovala domů a budeme nejky? Ale četlo se to dobře,rychle, tak jsem pokračovala hlavně proto,abych věděla, jaká blbost z toho vyleze. Ale pak přišla část dvě a kniha dostala úplně jiný rozměr a vyprávění Daph jsem přečetla už úplně jedním dechem.
Bylo to celý takový přitažený za vlasy,místy opravdu neuvěřitelný, ale zábavný. Amber pěkně dostihla karma,to mě bavilo moc.
Ze začátku jsem byla opravdu nadšená a tak do půlky bych řekla, že je to jedna z nejlepších knih které jsem o Mengelem četla. Ale pak to začalo jít z kopce a začalo to být to samé pořád dokola. Kdo ho kde údajně viděl, přeskakování v letech které mě mátlo. Výpovědi rodinných příslušníků a lidí kteří mu pomáhali se skrývat mi teda přišly nedostačující.
Ale kniha se četla moc dobře, dozvěděla jsem se pár nových informací, takže knihu hodnotím kladně. I když bych se o Josefu Mengelem ráda dozvěděla mnohem víc. A tedy i o jeho synovi, jehož příběh a život se stigmatem potomka Anděla Smrti by mě taky zajímal velmi.
(SPOILER) Mám moc ráda tyhle jednoduché rodinné ságy. Jednoduché ve smyslu syrového vyprávění bez příkras, velkých myšlenek a omáčky. Jablko stejně dobré, jako Třešně. Všechny postavy mi byly nějakým způsobem sympatické. I komunista Teodor.
Spoiler:
Valiny mi bylo chvíli líto, ale pak jsem došla k tomu, že ta žena nebyla normální. Že ona vlastně ani jednoho z bratrů (asi) opravdu nemilovala. Jen dělala to, co jí druzí naplánovali. Měla opravdu ráda jen ty děti.Byla to hodná ženská, to určitě, ale k životu staré panny byla předurčena.
Líbil se mi moc závěr, kdy se všechny děti sešly na hřbitově.
Jooo,dobrý závěr série. Jsem ráda, že se nestalo to, čeho jsem se obávala že se stane :-D. Bylo to napínavé, bavilo mě to. Že i odpouštím ten závěr se subjektem 037,který na mě byl už moc přitažený za vlasy.
(SPOILER) Od předchozího dílu už nejsem pri čtení tak znudena a není to takové utrpení. Možná jsem si zvykla. Teď se dostávám k ději, který v seriálu ještě nebyl,tak to bude taky jiné. Ale stále si stojím za tím,že nemilovat seriál a hlavně seriálové postavy (všechny!),tak se neprokoušu ani prvním dílem. Z knih bych si nezamilovala ani toho Jamieho,natož někoho jiného. Postavy,jejich charaktery, city, myšlenky, všechno utopene v hektolitrech omáčky.
Ale více než v seriálu se mi líbilo Ianovo setkání se synem a Emily.Postava Leoghaire pro mě začíná být přehnaná, zbytečně vyhrocená, neuvěřitelná A tvrdý sex Claire a Jamieho těsně po jejím brutálním znásilnění několika muzi,to už bylo úplné scifi.
Málokdy se stane,že je film lepší než kniha,ale v tomto případě na 1000%. Čtu a budu číst dál,protože mě doteď zajímaly rozdíly kniha/seriál,teď mě zajímá co bude dál. Seriál naprosto miluju, všichni herci jako by se pro své postavy narodili a při čtení si vždycky představuju naprosto živě jen a jen jejich tváře.
Jinak Teda Claire se s tím opravdu nemaze. Ztratí Franka, šup s Jamiem do postele. Nechtěně se vrátí, ztratí Jamieho,šup s Frankem do postele.S lordem Johnem to už Teda vážně přehnala!!!!:-DDD(nicméně věřím tomu,že v seriálu to vyzni a dojde k tomu úplně jinak a nakonec u toho ještě budu dojetím řvát!ale v knize veškerý emoce z toho,že Jamie má být mrtvy a tihle dva,kteří ho oba milujou, spolu skonci ze zalu v posteli zabity!