essterkaa komentáře u knih
Ze začátku se kniha zdá být pouhým románkem, který se ale v polovině knihy změní ve zjištění, které musíte číst dál a dál, abyste pochopili. I když jsem knihu přečetla téměř jedním dechem, přišlo mi až absurdní, jak bylo všechno propojené.
Tato kniha mě doslova vtáhla svým záhadným dějem již od začátku a nepustila až do konce. Poselství lásky je další z věcí, které mě velmi zaujalo, jelikož v dnešním světě je lásky opravdu potřeba. Knihu vřele doporučuji, je opravdu skvělá! :)
Moc milá knížka, která i přes své stáří má stále své kouzlo. Jediné, co mě vadilo, byly proletářské a komunistické "kecy". Při čtení jsem pak tyto slova jako soudružka nebo družstevní vynechávala.
Ilustrace jsou kouzelné, jen ten text není úplně dotažený. Je to takové zkratkovité, ale na můj vkus až příliš. Poselství knihy je však moc hezké.
Tak tohle je opravdu velká nádhera! Knížka, ze které plesá srdce a je doslova pastvou pro oči. Jak neuvěřitelně si autorka vyhrála s ilustracemi a ty příběhy jsou okouzlující. Tak obyčejné a zároveň kouzelné. Dcerka si knížku díky obrázkům i ději zamilovala a já také. Jedna z těch knih, na které se těším spolu s dcerou.
Spoustu událostí a “náhlých zvratů bylo bohužel dost předvídatelných. Celý příběh za mě velice jednoduchý. Tahle knížka od Sparkse je bohužel slabší.
Až na pár případů, kdy mi vyjádření k pocitům moc nesedělo, je kniha velmi dobře zpracovaná. Děti si díky ní můžou lépe uvědomit, co jaký pocit konkrétně znamená. Ilustrace jsou příjemné.
Nádherně zpracovaná kniha jak textově tak ilustrovaně. Petr Sís opět nezklamal. Musím říct, že mě velmi potěšilo i zpracování příběhu Nicholase Wintona. Tento člověk byl opravdu velký hrdina, i když on si to o sobě nemyslel. Myslím si, že je skvělé dětem předkládat příběhy právě takovýchto lidí, kteří oplývali neskutečnou odvahou a skromností, a které si můžou vzít za krásný vzor.
U knihy musím velmi vyzdvihnout překrásné ilustrace. Co se však příběhu týče, tak to je bída. Nápad není špatný, ale příběh absolutně postrádá zápletku. Je to psané hodně, až příliš, zkratkovitě. Škoda…
Nádherný příběh, doprovázený krásnými ilustracemi. Petra Horáčka jsem si nesmírně oblíbila. Skrze tento příběh můžeme děti učit respektu k odlišnostem - různá etnika atd. a přátelství. :)
Velmi pro mě přínosná kniha o výchově dětí. S manželem jsme se často nad některými pasážemi pozastavili a popovídali o tom, jestli nám to dává smysl nebo nedává smysl ve výchově provozovat. A bylo toho opravdu hodně, i přesto, že se kniha zdá být poměrně krátká. Knihu moc doporučuji.
Velmi neobvyklá kniha, která děti osloví svým dobrodružným a napínavým dějem. Některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé, ale jinak má kniha zajímavou myšlenku.
Nádherná kniha s krásným poselstvím, že nic, co se na světě děje není zbytečné. Překrásný příběh zajímavé ilustrace.
Velmi milá kniha o dvou sestrách, které prožívají obyčejné, ale krásné dětství a poutá je sourozenecká láska.
Krásná a vtipná kniha, která Vás kromě příběhu zaujme i hezkými ilustracemi.
Kniha je velmi čtivá. Pasáže o vlcích jsou zajímavé a jsem moc ráda, že jsem se dozvěděla něco nového. I když bych nikdy neřekla, že mě něco takového bude bavit, tak ano, bavilo mě to. Jediné, co bylo trochu zdlouhavé byly pasáže v soudních síních a právničina.
Kniha s nádherným poselstvím, která Vás donutí se hlouběji zamyslet o vašem životě a vztahu s Bohem. Co mě mrzelo bylo to, že pokud jste před Křižovatkami četli Chatrč, tak už v některých pasážích víte, jak bude děj pokračovat a kdo je co za postavu. Popravdě jsem moc nezažila moment překvapení, který se u této knihy vzhledem k tématu očekává. Zároveň jsem už téměř na začátku věděla, jak kniha skončí. Ale poselství opravdu krásné.
Moc krásné ilustrace, ale obsahově je kniha, dle mého názoru, až moc stručná.
Stručně psané odpovědi na základní a často kladené otázky o autismu zodpovězené chlapcem, který sám touto nemocí trpí. Spoustu věcí mě překvapilo a uvědomila jsem si, že jsem k autistickým dětem často přistupovala úplně špatně. Rozhodně doporučuji si knihu přečíst.
Skvělá verze Nového zákona. Písmenka jsou velká, takže se kniha dobře čte. Možná je lepší číst Nový zákon zároveň se Starým, ale u Nového zákona si zase člověk více uvědomí podstatu křesťanství. Myslím si, že po přečtení jsem zase kousek blíž k poznání Božího království. Ale zároveň už teď vím, že Bibli neodložím jako přečtenou knihu, ale že z ní budu čerpat dál a dál a doufám, že se mi ji ještě několikrát podaří přečíst.