essterkaa komentáře u knih
Na druhý díl Šikmého kostela jsem se tak těšila a musím říct, že mě vůbec nezklamal. Opět spletitý děj odehrávající se v událostech, které se skutečně staly. Během čtení jsem zjišťovala, jak málo jsem toho o česko-polské problematice věděla a jsem ráda, že jsem si nějaké znalosti mohla doplnit. Už se moc těším na další díl. :)
Poměrně pomalý děj. I přes krátkost knihy mi přišlo čtení zdlouhavé. Bohužel mě kniha moc nezaujala.
Temná, napínavá kniha, která mě vtáhla do děje hned od prvních stránek. Nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout a těšila se, jak společně s hlavními postavami pochopím tajuplnost knihovny a další záhady.
Velmi milá oddechová kniha. Ideální na vypnutí, člověk u čtení nemusí nijak zvlášť přemýšlet.
Velmi pro mě přínosná kniha o výchově dětí. S manželem jsme se často nad některými pasážemi pozastavili a popovídali o tom, jestli nám to dává smysl nebo nedává smysl ve výchově provozovat. A bylo toho opravdu hodně, i přesto, že se kniha zdá být poměrně krátká. Knihu moc doporučuji.
Velmi čtivá kniha, která Vás upoutá napínavým, postupně se odkrývajícím dějem. Doporučuji. :)
Milá kniha k zamyšlení pro lidi, kteří žijí v manželství nebo o něm uvažují.
Stručný, ale dostatečný životopis o sv. Janu z Boha. Velmi inspirativní svatý, od kterého se máme mnoho co učit.
Velmi milá kniha o běžném životě našich předků. Vzpomínám si, že jsem se knihu pokoušela číst někdy ve 12 letech, ale knihu jsem hned odložila a nedočetla ji. Nebavila mě. Myslím si, že jsem ke knize musela tak nějak dozrát, protože teď po 10 letech mi rozhodně přišla zajímavá. :)
Další díl zjednodušeného katechismu pro mladé, tentokrát o sociální nauce církve. Vše je zde velmi srozumitelně popsáno. Je vždy položena nějaká otázka, kterou si čtenář může klást, na niž je uvedena odpověď dle nauky církve.
Velmi neobvyklá kniha, která děti osloví svým dobrodružným a napínavým dějem. Některé pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé, ale jinak má kniha zajímavou myšlenku.
Velmi povedená kniha, která obsahuje mnoho zajímavých myšlenek. Do současnosti mi dala opravdu hodně podnětů. Ke knize se určitě ještě v budoucnu vrátím. Mám pocit, že jsem neměla šanci všechny ty zajímavé myšlenky napoprvé pochytit. :)
Velmi silný příběh. Předválečné i válečné období je zde velmi dobře popisováno. Člověk si udělá obrázek, jaké to musely být hrozné časy. Konec poměrně nečekaný. Knihu rozhodně doporučuji.
To je tak krásná a dojemná knížka. Četla jsem ji v těhotenství a moc se mi líbila. :)
Velmi děsivá kniha o tom, co se může stát, když nezměníme své chování k naší planetě a budeme dál téměř nečinně přihlížet globálnímu oteplování. Výroky jsou hodně děsivé a frustrující, přesto jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Člověk si uvědomí opravdovou vážnost situace a více se začne zamýšlet nad svými činy. Takový dopad to alespoň mělo u mě. :)
Kniha obsahuje evangelium na každý den s krátkým zamyšlením. Čteme každý den před spaním a často nás nepustí zajímavé myšlenky.
Velmi čtivá a napínavá kniha. V několika pasážích mě dokonce rozplakala, což se mi u knížek příliš často nestává. Je to opravdu krásné dílo, kterému přidává na hodnotě, že je napsané podle skutečných událostí.
Moc mě to mrzí, ale kniha mě vůbec neoslovila. Dala jsem jí více šancí, ale nakonec jsem knihu nedočetla. V mém případě je to opravdu zlé, protože knihy zpravidla dočítám, i když z nich zase až tak nadšená nejsem. Ale tahle kniha mě zkrátka hodně nebavila...
Opět velmi povedená kniha od Agathy Christie. Velmi napínavý děj a nečekaný konec.