EvaEma komentáře u knih
Velmi lehké prázdninové čtení, které ve mně nezanechalo žádný dojem. Kdyby tam bylo aspoň trochu literárního pohlazení... Nebo by se člověk něco dozvěděl... Nebo detektivní rozplétání a napětí, jestli to měla být detektivka... Našla jsem jen náznak humoru, když některé kapitoly stejně začínaly.
Pěkné to bylo, opravdu taková kovbojka pro ženy, příjemná oddechovka pro dlouhý zimní večer :-)
Kniha se líbila celé rodině, střídali jsme se s dětmi ve čtení. Pro děti bylo čtení snadné, lehce všemu porozuměly. Ideální pro 2., 3. třídu.
Proč mi kniha tak moc připomínala Zabijáky?! A co to bylo za úlet u policejní psycholožky?! To už bylo zbytečně moc na můj vkus. A po dvou dnech cítím, jak mi splynul příběh s jinými detektivkami a nezanechal žádný velký dojem.
Donutila jsem se precist prvni stovku stran s nadeji, ze se styl zmeni. Nezmenil. Kniha me az urazela, nic mi nedala. Nedocetla jsem.
Kniha na jeden nádech. Nedala se odložit :-)
K Afgánistánu doporučuji též knihu Jezdci od J. Kessela. Podobně zajímavé vykreslení té úplně jiné kultury a atmosféry...
Občas jsem se musela trochu "prokousávat", ale stálo za to knihu přečíst. Celkově se mi líbila, miluji odkazy na jinou literaturu a zde i na zajímavé filmy.
Knihu jsme četli se 7-letým synem. Je určena pro "první čtení". Myslím si, že pro první čtení, aby si knihu dítko četlo samo, jsou kapitoly moc dlouhé. Kniha nás však inspirovala a vedla nás k vyhledávání podrobností, nad kterými syn hloubal a v knize se nedočetl.
Synům (6 a 3 roky) se kniha líbí, já z pozice rodiče mám sem tam trochu výhrady. Ke konci knihy jsem však měla jednu výhradu velkou, a to když tatínek na vánoce při odjezdu na chatu zapomněl igelitku s dárkama doma. Jak tohle vysvětlit dětem, co jsou v takovém tom zlomu, že ještě věří na Ježíška, ale mají dost rozumu a vede je to k pochybnostem?!
Mám ráda detektivky čtené na jedno nadechnutí a tohle je jedna z nich.
Kniha mě bavila spíš proto, že mám sama vystudovanou biologii. Vadilo mi ale, jak byla hlavní hrdinka skeptická, negativistická, odevzdaná. Měla pro to důvody, ale baví mě víc knihy s pozitivnějším přístupem a nadhledem.
Jsem trochu puritánka, nelíbí se mi otevřené sexuální popisy nenechávající prostor pro určité tajemno. Při čtení první poloviny knížky jsem proto chtěla dílo odložit. Druhá půlka mě ale příjemně překvapila.
Jako matka dvou dětí jsem musela některé pasáže vynechat. Popis zacházení s kojencem byl pro mě "silnou kávou". Ale senzačně napsané. I se mi líbilo prolnutí se současností.
Začátek knihy byl pro mě trochu kýčovitý, pak jsem se začetla a kniha mě bavila, líbila se mi filosofie, co mě nutila přemýšlet o věcech, které mě běžně nenapadají, ale ke konci knihy už mi přišel text zdlouhavý. Tato kniha nebyla z těch, u kterých si přeji, aby ještě nekončily :-)
No a teď jsem sama doma a bojím se... takže pro budoucí čtenáře - lepší číst ve dne a třeba v metru :-) Výborná knížka!!!!
Knihu jsem četla jedním dechem. Naprosto děsivé je to, jak se posunují hranice, co je ještě "normální" a co už ne, jak si to týrající vůbec neuvědomují, přestože jsou vzdělaní lidé...
Kniha mě provázela na cestě jižní částí Švédska. Byla moc milým zpestřením a upřímně - o některých místech jsem se dozvěděla právě z knihy, internet o nich neví, nebo o nich píše sporadickou poznámku. Bylo zajímavé číst si o zvycích stolování, bydlení, rekreací, sportování, atd. očima autora cestujícího tímto krajem ve 30. letech 20. století.
Vynikající humor nenápadně zakomponovaný do detektivní zápletky. Nevím proč, ale neustále se mi při čtení připomínal film Mazaný Filip :-)
"Zvadl jak fialka na poušti."
No prostě výborné čtení, ale napínavý thriller nečekejte!
Nemastné, neslané. Zkusila jsem 60 stran, víc mi přišlo zbytečné.