Evik30 Evik30 komentáře u knih

Agatha Raisinová a zlý veterinář Agatha Raisinová a zlý veterinář M. C. Beaton (p)

I když mi občas přesně takové detektivky lezou na nervy, tahle byla docela dobrá. Taková oddychovka. Čte se rychle srozumitelně. Je zábavná. Trochu je to u Agathy "hon na chlapy" okořeněný pátráním po vrahovi veterináře a staré dámy.
Doporučuju jako lehčí čtení třeba na dovolené.

14.08.2014 3 z 5

Dr. Sherlock Holmes v Čechách a jiné případy Dr. Sherlock Holmes v Čechách a jiné případy Rudolf Čechura

I když to Doyle není je to docela přesvědčivé. Sherlock Holmes tady vystupuje jako stoletý kmet (zdravím kypící) :o))
Společně s Watsonem řeší zapeklité případy na které policie nestačí.
Věda je v kriminalistice důležitá. A vědomosti Sherlocka Holmese zasahují do všech vědních oborů.
Ať už případ s brouky, houbami nebo stopařkou.
Na oddychové čtení úplně super kniha.

24.04.2014

Úkryt před světlem Úkryt před světlem Barbara Erskine

I když tato kniha nebyla nejhorší Erskinová umí psát líp. Kniha byla dost zdlouhavá. Ke konci druhé půlky už mě moc nebavila. Možná je to tím že toho v knize bylo opravdu hodně. Příběh byl zajímavý. O čarodějnictví jsem už četla více knih a této knize bych dala hodnocení lepší průměr. Teď se chystám na Údolí havranů tak doufám že mi ji v knihovně nikdo "nevyfoukne".
Nemůžu říct že mě tato kniha nebavila, ale nemám ráda když se čtení vleče. Některé knihy se čtou téměř jedním dechem a u této jsem se musela dost nutit, ale jinak za přečtení stojí.

15.04.2014 3 z 5

V říši Skalních bytostí V říši Skalních bytostí Věra Řeháčková

Pěkný příběh pro děti. Kniha je z oblasti sci-fi a dokáže posílit Vaši představivost. Četla jsem ji neteři a moc se jí líbila. Teď se chystáme na další díl. Knihy od Řeháčkové mám ráda, píše moc hezky i když jako školou povinná jsem četla spíše příběhy o prázdninových dobrodružstvím jejích hrdinů nebo dívčí románky než sci-fi, ale i tato kniha dokáže zaujmout. Pálava je pěkný kraj, chráněná oblasta oblast plná vinic. Skály to je taky moje srdeční záležitost.

04.03.2014

Oběť Molochovi Oběť Molochovi Åsa Larsson

Severská detektivka to je prostě moje. Perfektně napsaná kniha. Čte se téměř jedním dechem. Máte problém ji na chvíli odložit.
Stylem psaní mi Larsson připomína Camillu Lackberg. Je tam také návrat do minulosti a navazuje na současný zločin. Trochu mě mrzí že s touto autorkou začínám až u její páte knihy ale musím se spoléhat na to co se mi v knihovně dostane pod ruku. Určitě si ráda přečtu i její první čtyři knihy. U severských krimi čtu převážně knihy napsané autorkami. Nějak mě berou víc než ty které píši autoři. Vykreslení severské přírody se všemi nástrahami a pochmurné prostředí krajiny knihám dodává šmrnc.

27.02.2014 4 z 5

Červenka nese smrt Červenka nese smrt Jo Nesbø

Nesbo se každou knihou lepší. Netopýr byl docela slabota. Sněhulák byl lepší ale u Červenky je zpracování perfektní. Prolínání doby minulé se současnosti má říz. I když ze začátku kniha moc nezaujme je to takové nemastné neslané ve druhé půlce už se čte sama. Rychle a srozumitelně. Zápletka perfektní a nakonec překvapení v podobě vraha. Kombinace několika postav - který z nich je vrah? Harry Hole v roli zachránce. Kladný hrdina i když taky má "své mouchy".
Bohužel knihy od Nesba nemůžu číst popořadě. Jsem odkázana na ty které zrovna jsou v knihovně. U nás se Nesbo čte docela hodně takže záleží na náhodě jak dlouho budu na další knihu čekat.

18.02.2014 4 z 5

Hádanka která vůbec nebyla Hádanka která vůbec nebyla Enid Blyton

Trošku slabší než díl první ale jinak nemám žádné námitky.

09.01.2014

Doktore, ne tak zhurta! Doktore, ne tak zhurta! Patrick Taylor

Pěkně propracovaný příběh. Kniha se dobře čte. Je o současnosti (doktoru O´Reillym) i o minulosti (z dob jeho studii).

02.12.2013 4 z 5

Modřiny Modřiny Michal Kliment

Příběh podle skutečné události. Minulost se protíná s přítomností. Zločiny které otřásly naší republikou. Protože Ostravu docela znám dokážu si představit místa kde se příběh odehrává. Skutečné kriminální příběhy mě bavily odjakživa a toto je jeden z nich.

18.11.2013

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Jako pro větší část zde píšících čtenářů i pro mě je tato kniha od Olsena nejpovedenější. Žena v kleci nebyla sice špatná, ale nijak zvlášť mě nenadchla a Zabijáci mě doslova nebavili. Musel ajsem se přemáhat abych ji dočetla.Nebyla to prostě moje krevní skupina. Na této knize mě nejvíce bavila satira, ironie a neotřelé nápady. A rozdvojená osobnost Rose tomu taky dodala šmrnc. Jinak sehraná dvojice Carl Morck a Asad knize dodávají ten správný nádech dobrodružství.

11.11.2013 4 z 5

Smutný medvídek Smutný medvídek John J. Lamb

Skvělá detektivka na uklidnění. Ve spoustě detektivek je až moc násilí, proto si ráda přečtu i nějakou klidnější. Manželé vyrábějící medvídky neměli chybu. Napětí bylo v knize dost. Spousta humoru i když sarkastického. Bývalý policista v invalidním důchodu, spousta zápletek a perfektní rozuzlení. Doporučuju k přečtení. Příjemně strávený víkend s touto knihou není k zahození.

03.09.2013 3 z 5

Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Námět knihy byl dobrý, ale připadalo mo to trošičku překombinované, ale jinak O.K. Lackbergovou mám ráda a moje nejoblíbenější knížka od ní je stále Kazatel. Zatím jsem teda od ní přečetla jen Kazatele, Ledovou princeznu a Strážce majáku, ale už se chystám na přečtení dalších dvou knih. Už je mám doma půjčené z knihovny, ale zatím jsem se k nim nedostala.

29.08.2013 4 z 5

Pokoj č.10 Pokoj č.10 Åke Edwardson

Na to že tato kniha měla vynikající recenze mě příliš nenadchla. Nějak jsem se do ní nemohla pořádně začíst. I když jsem ji nakonec dočetla až do konce znovu bych ji rozhodně nečetla. Znám spoustu jiných lepších detektivek severských krimi. A i když jsou to autoři kteří nejsou tak zprofanovaní píšou rozhodně ldetektivky lepšího rázu.

26.08.2013 2 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Tato kniha byla má prvotina od Nesboa. Musím říct že mě zaujala. Děj byl sice prolínán s minulostí, ale dalo se v něm zorientovat. Harry Hole jako kontroverzní vyšetřovatel mě velmi zaujal. V případu byla spousta podezřelých, ale na toho pravého se přišlo až skoro na konci knihy přitom některé indicie na něho ukazovaly už v půlce knihy. Některé pazáže knihy byly skoro až hororové, ale nebyl to ten násilný styl který nemám moc ráda. Takže za mě doporučuju k přečtení.

22.07.2013 4 z 5

Kočka v utajení Kočka v utajení Lydia Adamson

Tak tato kniha je pro mě mezi kočkami naprostá jednička. Svižný děj, kniha "plná" koček a nehoda která vypadá jako "sebevražda" která se posléze prokáže jako vražda. Poté následuje vražda další.
Kdysi jsem četla kočičí krimi jen od Braunové, ale poté co jsem narazila na Adamsovou jsem svůj zájem rozšířila i na tuto sérii.
Kniha se čte velmi dobře, bez zbytečného zamotávání v ději. Kniha je spíše jednodušší, ale mi to tak skvěle vyhovuje.

15.07.2013

Velký král Přemysl Otakar I. Velký král Přemysl Otakar I. Vlastimil Vondruška

Kniha se mi líbila i když byla dost zdlouhavá.
Je to pořádný "macek", ale je v něm dost zajímavých informací.
Knihu četla i mamka a také ji upoutala.
Historie sice není moje silná stránka, ale některé knihy si s chutí přečtu, třeba jako tuhle i 3 její pokračování.

28.06.2013 3 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Po přečtení Kaztele jsem očekávala něco stejně precizního. I když Ledová princezna se četla dobře na Kazatele prostě něměla.
U Kazatele byl děj plynulý a kniha se četla jedním dechem. U ledové princezny jsem musela ve čtení dělat přestávky a děj mě příliš nenadchnul. Musím lae přiznat žč Lackbergová je má nejoblíbenější švédská autorka.
Už se docela těším na Kameníka. Pokud se mi ho v Knihovně podaří sehnat ráda si ho přečtu.

13.06.2013

Vyvolávač deště Vyvolávač deště John Grisham

Pro mě jedna z nejlepších knih Johna Grishama.
Čte se docela lehce, děj je napínavý až do samého konce.
Jako téměř všechny knihy tohoto autora se děj odvíjí v prosředí advokacie a soudní síně.
Začínající právník rozjede kauzu proti pojišťovně která už pak nejde zastavit . . .

22.04.2013 4 z 5

Zapovězená zahrada Zapovězená zahrada Ursula Curtiss

Jednoduchá detektivka se zápletkou která je docela "geniálně" vymyšlená. Rychle se čte a nemusí se u ní moc přemýšlet.

18.12.2017

Spřízněni krví Spřízněni krví Felix Francis

I když "starý" Francis to není, "mladý" ho zdárně dohání. Ještě pár let psaní a bude na úrovni svého otce. I když na druhou stranu dalo se to dobře číst. Příběh byl uvěřitelný a plný překvapení. Prostředí dostihových stájí je prostě druh detektivního žánru který bych mohla číst pořád dokola. I když sem tam proložit něčím jiným!! :o)) Byl to trošinku jiný styl než klasická "francisovka", ale člověk si časem zvykne na všechno . . .

25.07.2016