Evina74

Opět přečteno jedním dechem. Napínavé čtení, všem doporučuji a víc už nenapíši, nechci spojlerovat - jen mi to přece nedá - jedna smrt potěší a minimálně jedna rozesmutní.

Zajímavý příběh k doporučení všem, kteří se chtějí beletristickou formou dozvědět něco o autismus. Nejen pro děti.

Zajímavý příběh s hlodající otázkou viny. Postavy byly ale trochu moc černobílé, čtenář od začátku tuší, kdo je "padouch". Konec se mi nelíbil, nedokázala jsem se ztotožnit s rozhodnutím dvou do té doby naprosto poslušných dospívajících.

Další díl stejně napínavý jako ty předešlé, tentokrát snad ještě s překvapivějším závěrem.

Pohodová detektivka, která přímo zve k dovolené v Bretani.

Obyčejný příběh, 3 úhly pohledu. Strašně nesympatická hrdinka (dcera) ve mě vzbuzovala až agresivní sklony ji proplesknout. I když to jistě bylo účelem, pro mě to byl příliš rychlý a smutný konec.

Nesbo opět nezklamal. Jen jsem se zatajeným dechem očekávala koho z jeho blízkých zas autor obětuje...

Třetí díl mě ani v nejmenším nezklamal. Královsky jsem se bavila.

Tentokrát jsem knihu nepřečetla, ale poslouchala audioknihu vydařeně namluvenou Jiřím Dvořákem. Příběh byl zajímavý, moc mě bavila linie vzpomínek na hrdinovo dětství. Už se těším na druhý díl Muž z ostrova Lewis.

(SPOILER) Po temné zahradě, která mi opravdu nesedla, jsem si opět hezky početla. Zajímavý příběh z irského venkova, odkrývání tajemství, sžívání s místními, přátelství muže s holkou, která se vydává za kluka, zkrátka zajímavý děj, lehce psaný, lehce se čtoucí.

Anthony Doerr je můj oblíbený autor. Vůbec nevadí, kolik má kniha stran, hlavně když se děj na konci propojí a jednotlivé části dávají smysl. Hrdiny nesoudí a čtenáři předkládá zajímavé lidské příběhy.

Napínavý thriller se mi skvěle poslouchal jako audiokniha. Skvělý byl přednes Kateřiny Veselé doplněný autentickými zvuky. Závěr překvapil.

Tohle asi nebude úplně autor pro mě. Děj mi přijde hodně překombinovaný. Hlavní vyšetřovatel mi ani v druhé knize ze série není sympatický, obzvlášť jeho chování v rodinných záležitostech mi bylo vyloženě nepřijatelné. Poslouchala jsem jako audioknihu pěkně namluvenou Pavlem Soukupem, knihu bych asi odložila.

Kniha poslouchaná jako audiokniha. Bohužel nikde nemohu sehnat další namluvené díly. Určitě si je tedy přečtu.

Tak tohle byl dost těžko uvěřitelný příběh. Hlavní hrdinka se sama nazývá Jamesem Bondem v sukni. I když ji v audioknize skvěle namluvila Anna Linhartová, stejně jí to nevěřím. Děj sice díky krátkým kapitolkám rychle utíkal, ale ta neuvěřitelnost zkrátka čišela z každé z nich. Doposlouchala jsem pouze proto, že mi chyběla do loňské čtenářské výzvy.

Zajímavá, pro mě trochu neobvyklá četba. Ač nejsem zrovna příznivcem poezie, některé básně mi byly blízké, s jinými jsem se úplně neztotožnila. Rozhodně to bylo rozšíření obzorů a třeba se k autorce ještě někdy vrátím.

Napínavý příběh s nečekaným koncem, tentokrát jako skvěle namluvená audiokniha.

Knížka Gorila a já chytne za srdce. Pobavila jsem se při čtení a přitom ocenila "dahlovský" příběh, kde nic není takové jak se zdá.

Ani další díl Akt Enzo nezklamal, napětí nechybělo a David Matásek audioknihu pěkně namluvil. Až na jednu nedořešenou věc...