evineckY komentáře u knih
Kniha se mi líbí, protože je čtivá.
Autorka se označuje za novou E. L. James a její romány prý vzbuzují mnohem větší pozdvižení, než padesát odstínů.
V tomto konkrétním případě se musím přiznat, že i když dávám 5 hvězd, tak
PADESÁT ODSTÍNŮ se mi líbí příběhově víc.
Parádní zakončení trilogie - (myslím, že je to trilogie :-)
Pro mně je důležité, když rodiče milují své děti bezvýhradně.
Moc se mi to líbilo.
(SPOILER) Pro mně je to příběh hodně emotivní a smutný. Pravdou je, že obě sestry chybovaly, ale Sára svou žárlivostí zničila život jak sestře, tak Charlote a k tomu.. Danielovi !!!!
Ze začátku jsem se docela nudila a když Charlota našla v novém bydlišti dva příživníky
- jeden chlupatý a druhý dvounohý, hned bylo jasné, kam se děj bude ubírat.
A jak už to bývá v knihkupectví - určitě zmínění spisovatelé jsou autorčini oblíbení.
Dům v zátoce se mi líbil ještě víc, než staré sídlo !
Parádně propletené osudy s nádechem tajemna, brutality chlapů a lásky.
Perfektní pokračování oblíbených andělů !
Opět doporučuji milovníkům andělů, romantiky a napětí.
Skvělý konec a návnada na další díl a krásné poděkování :-)
spoiler:
Pohladila jsem Kassiela po tváři a políbila ho. „Nejsem hrdá jen na to, že se můžu nazývat ženou velitele, ale hlavně na to, že jsem tvojí ženou. Každým dnem se za to cítím být víc a víc poctěna, protože tě každým dnem miluju čím dál víc. A to se nikdy nezmění.“
Kassiel se dojatě usmál a opřel si své čelo o mé. „A já jsem poctěný tím, že mám ženu, jako jsi ty. Odvážnou, inteligentní, svéráznou, osobitou, empatickou, krásnou,
spravedlivou, ochranitelskou a taky…“ Podíval se mi do očí a vytvořil legrační grimasu. „Dost svéhlavou, temperamentní a umíněnou.
Staří mistři vyobrazovali anděly s křídly. V očích lidí tak posilovali záchvěv víry.
Mí andělé se křídly nepyšní, přesto tyto modly skutky převýší.
Tak jsem se s knihou už dlouho netrápila.
Nemohla jsem v knize najít ani jedinou část, která by se mi líbila.
Hodně zmatečné, zdlouhavé, to rozuzlení zbytečně překombinované no a ten konec...
Z této knihy by si měli vzít naší představitelé varování a příklad.
Poslouchala jsem audio.
Zapomněla jsem přidat komentář k této úžasné knize a po shlédnutí 3 série doufám, že ještě natočí i 4. Moc se těším a doporučuji :-)
Tak jsem se já hloupá místo 1 pustila omylem hned do třetího dílu a moc se mi
kniha líbila. Bylo to dojemné, slzavé, ale i vtipné. Je mi líto, ale do dalšího dílu se
teď nepustím, protože bude pokračovat válkou a od té si tentokrát musím dát odstup.
(SPOILER) Ona mě nutila se usmívat.
Světlo mého světa. Má partnerka ve všem, a teď už do konce života. Ať už to bude jedinečné nebo ne, já to beru.
Měl jsem všechno, o čem jsem kdy snil a v co jsem se bál i jen doufat.
Skutečný domov a rodinu, kterou zbožňuju – a to všechno díky ženě, která mi ukázala, že láska nemusí vždycky přicházet s bolestí.
Vytvořila pro mě úplně nový svět a já jsem jí dával ten, který si zasloužila.
Svět plný nekonečné lásky.
Tohle jsme byli my. Náš příběh – my navždy.
My šťastně až do smrti.
Moc krásný , smutný, ponurý a krutý příběh ze staré Anglie. Kolik bolesti a krutosti se vejde do jedné knihy . Přesně styl Thomase Hardyho a doporučuji všem, kteří ho mají rádi.
Chudák holka..... a zase zůstala sama. Každý ji jenom využil a zneužil. Takový život si teda nezasloužila.
(SPOILER) Tohle bych spíš zařadila do harlekýnky.
„A není tohle všechno bláznovství už od začátku? Myslím v dobrém slova
smyslu. Kdybych tě tak dobře neznala, možná bych si myslela, že jsi cvok.
Ale jsi můj bláznivý kapitán k pomilování… a celý tenhle náš společný
dobrodružný výlet je úlet. Na našem vztahu není nic normálního.“
Když si uvědomím, kdy byla kniha napsaná, musím uznat, že autor měl úžasný dar vypravěče.
Poslouchaná audiokniha.
Myslela jsem, že se vyhnu emotivní knize a dám si něco odpočinkového, ale zase mě dostala. Takového bratra bych brala, ale ještě raději přítele. Takový kluk se povinnostem nevyhýbá a jde do toho celým srdcem. Všem doporučuji.
Tuhle knihu jsem četla na etapy, protože jsem rozdýchávala emoce. Každý, kdo si prošel tak strašnou ztrátou milovaného člověka ,ať starší, nebo v mladém věku - o to horší to je se s tím vyrovnat. A tomu musí pomoct ti nejbližší. Nejlépe to vyjádřila sama autorka.
Jsem si jistá, že tento příběh nebude pro každého. Je pro všechny, kteří někdy měli zlomené srdce, a pro uzdravující se duše. Je pro všechny, kteří ztratili ty, již pro ně znamenali celý svět. Pro ty, kteří se potýkají s těžkým žalem, jenž jim některé dny připadá nesnesitelný. To je znamení, že jednoho dne opět najdete svůj úsměv. Vzpomenete si na své blízké a budete se cítit zcela naplnění láskou. Protože i když to tak nevypadá, pořád tu jsou s námi. Žijí v našich srdcích a v našich duších.
Zvláštní kniha (pro mně). Načtená tak skvěle, až hororově :-)
V maloměstě, ve kterém se dá ukrýt tajemství, ani policie si neví rady. A vy taky na to nepříjdete, protože ten konec je šok.
Divou Báru jsem v životě četla několikrát a vždy se mi bude líbit. Obdivuji spisovatelku za její hrdinství ve své době, které určitě nebylo lehké psát jako žena. (Ten film byl pro mně absolutní propad!)
Bára si chudák prožila těžký, život mezi vesnickými fanatiky, kteří se schovávají za církev a předsudky, ale taky mněla štěstí na přátelství a lásku.
Doporučuji poslouchat audioknihu . Perfektně namluveno se zvukovou kulisou :-)
Autorka nám podává Ameriku, z uměleckého světa, hlavně NY ne zrovna
v pozitivním světle, pro návštěvníky neviditelnou.
Chtěla jsem jí odložit, protože pořád číst jen o alkoholu, drogách, party a sexu...
„Já tuhle posedlost štěstím nechápu,“ řekla. „Štěstí je jako ten velký nápis Hollywood. Je to obrovské, nedá se k tomu dojít, a i když se ti to náhodou povede, tak co si s tím počneš, kromě toho, že musíš zase dolů?“