evonra evonra komentáře u knih

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Nejoblíbenější kniha mého dětství, snad ani nespočítám, kolikrát jsem ji přečetla.
Tentokrát jsem ji četla s odstupem času se svým synem a velmi těžko říct, kdo z nás dvou byl více nadšený :-) .

25.08.2022 5 z 5

V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

Tak toto bylo vážně skvělé.
Knihu jsem si velmi užila, zaháčkovala si mne už svým vtipným věnováním a na stejné vlně pokračovala až do infarktového konce...
Tento thriller měl vše - sympatické postavy, dobře šíleného a zvráceného pachatele, pro odlehčení vtipného dědulu a tvrdohlavého kocoura .
Jsem opravdu nadšená a děkuji zde všem svým thrillerovým fandům za doporučení.
( Také si tentokrát poděkuji za svou hamižnost, neb jsem si koupila rovnou spolu s prvním i díl druhý, tzn. žádné zdržování, jdu hned na něj, dle referencí mne čeká další skvělý kousek! ).

06.02.2022 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Senzační a perfektně vystavěný díl, ve kterém je zakomponovaný i náboženský podtext.
Skvěle rozehrané to má autorka i ve vyšetřovací týmu, baví mě nejen Ava a Luc, ale taková Overbecková, Lively, tomu dávají správný šmrnc. No a pokud se i v příštím díle připojí detektiv v utajení Pax, myslím, že to může být zas a znova "dokonalé".
Těším se na pětku, která vychází v těchto nejbližších dnech, již mám samozřejmě předobjednáno :-) .

05.04.2021 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Kytice je překrásná sama o sobě... ovšem vydání s ilustracemi od M. Fürstové jí dává naprostou výjimečnost.
Nemohu se jí nabažit, je vážně
d o k o n a l á ...

16.12.2021 5 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Noblesní Marek Eben, tak jak ho známe a máme rádi. Se svou typickou elegancí a skvostnou češtinou popisuje věci běžné a všední a najde se zde asi každý :)
Fejetony se mi líbily všechny bez výjimky, přesto ten o popisu dálnice Praha-Karlovy Vary, tak tam jsem až slzela smíchy, jak já ho chápu a rozumím ...
A že Marek Eben je takový náš český Robert Fulghum, to je pravda pravdoucí, proto si moc přeji, aby nám ještě nějaké své myšlenky za volantem nabídl k dalšímu čtení ...krásné.

25.05.2021 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Hamižně jsem si zakoupila hned celou "Dokonalou" sérii a rozhodně nelituji. První díl skvělý , přesně dle mého gusta, co se detektivek týče, i když některé pasáže jsou opravdu až hnusné. Ale těším se, jak si přečtu všechny díly hned po sobě, tenhle luxus si u detektivních sérií zpravidla nedopřávám, neb nevydržím čekat :).
Děkuji svým oblíbeným i ostatním za doporučení !

12.03.2021 5 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

Ovšem toto se povedlo !!!!!
Podmanivý šestý díl, který řadím k top Dokonalé série.
Lucu promiň, ale v tomto díle je Lively fakt borec :-).

03.11.2022 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Děsivé, čím si některé děti procházejí ... po dočtení jsem se snažila chování a postoj matky nějak "pochopit", ale zkrátka to nedokážu. Stále mi vychází hloupá zamindrákovaná husa.
Tohle by se nemělo dít žádnému dítěti, byť někdy to s našimi ratolestmi lehké není ....

13.02.2020 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Ačkoliv detektivky miluji, Robertu Brynzovi jsem se doposud vyhýbala. Především tedy z důvodu, že sérií mám rozečtených opravdu až až...
Ovšem osud tomu chtěl jinak, tímto děkuji za všech 7 dílů, které mi nadělil knižní Ježíšek, a které jsem si proto tak všechny s velkou chutí mohla přečíst bez větších časových odmlk ihned za sebou.
Celou sérii hodnotím jako velmi podařenou, celkový vývoj a posun od prvního do posledního dílu je očividný a autor zraje jako víno!
Nerozumím, jak jsem Eriku Foster mohla minout, no.... už mám v hledáčku i Kate Marshall, Robert píše vážně skvěle.

24.03.2023 5 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Jsem nadšená, že Angela Marsons napsala tento " nultý" díl.
Série s Kim a jejím vyšetřovacím týmem je má oblíbená a i já jsem si občas říkala, že by nebylo od věci poznat, jak to celé začalo ...
Za mne skvělý nápad.
A díky za Dawsona, to bylo opravdu milé.

22.01.2022 5 z 5

Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Perfektní detektivka.
Dobře napsaná, autentická, sám autor je totiž detektiv v přímém výkonu služby :)
Rychlý věrohodný děj, plno akce, sympatické vyšetřovací duo v podání starého málomluvného bručouna a mladé věčně nastartované seržantky Maddie.
Tři úhly pohledu - vraha, oběti, vyšetřovacího týmu, i to dává příběhu šmrnc.
Moc se mi líbilo a všem detektivkářům ráda doporučuji!

11.10.2020 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Opakovala bych pouze výstižné komentáře přede mnou, takže za sebe jen: silná, bravurně napsaná kniha!

14.05.2018 5 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

I já jsem uchvácena Murakamiho jemnocitem a atmosférou, jakým dokáže své čtenáře příběhem provést.
Z pasáží věnované Naoko je cítit něha a láska, později smutek, bezmoc, až deprese… Krásně je vykresleno přátelství, a to nejen to „chlapské“, ale i s Reiko nebo úžasnou Midori, která sem vždy vtrhne jako čerstvý vánek (možná vichr) a tu ponurou atmosféru na chvíli bláznivě rozcupuje :-)
Lehké, melancholicky laděné, emotivní, lidské ....

14.05.2018 5 z 5

Vražedná lhůta Vražedná lhůta Andreas Gruber

Vynikající !
Bravurně napsaná, poutavá od první stránky.
Mám ráda příběhy, kde se prolíná i pohled psychoterapie, dává přidanou hodnotu na pohled postavy pachatele.
Vyšetřující dvojice mi sedla ihned , Sabine je sympatická a Maarten je svéráz, který na svém "S" velmi bazíruje, téměř každého kolegu považuje za pitomce a nebojí se mu to naservírovat se vší parádou.
Což je neobvykle vtipné a osvěžující, protože popisy scén vražd jsou opravdu hutné a dost děsivé.
Dlouho jsem nečetla takto skvěle namíchanou knihu s prvky detektivky, thrilleru a psychologického románu.
Velké díky za doporučení a jdu na pokračování.

03.11.2023 5 z 5

V temnotě V temnotě Mike Omer

Působivé pokračování opět v kardio tempu, s nevšední zápletkou a těžko předvídatelným pachatelem.
Velmi mě baví vsuvky v podobě dědy Marvina, stává se mou oblíbenou postavou , a moc si přeji, abychom na třetí díl nemuseli dlouho čekat :)

09.02.2022 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Výborné pokračování série. Autorka se s tím tedy vůbec nepáře, to se musí uznat :)
Všechny postavy vyšetřovacího týmu mi sedí a těším se, jak se to celé bude dál vyvíjet a rozvíjet.

14.03.2021 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Číst knihu od pana Backmana je vždy mimořádný čtenářský zážitek.
Útlá knížka opět s velkým poselstvím...
Okouzlující, moudrá, dojemná, hořká i sladká.
Přesně taková, jak to od něj máme rádi. A tahle je svou něhou obzvlášť výjimečná...

„ Jak ses do ní vlastně zamiloval?"
"Asi mi zabloudila do srdce. A nenašla cestu ven. Tvoje babička nikdy neměla orientační smysl. Ta by se ztratila i na jezdících schodech. "

14.04.2018 5 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Tento díl je opět skvělý, ale zároveň i dost smutný.
Co dokáže způsobit láska, měnící se v nebezpečný stalking narušeného psychopata a jaké následky pro všechny okolo může mít ...
Navíc i ztráty ve vyšetřovacím týmu mě hodně mrzí ... lítost je tedy na místě.
Top série, každý díl jsem si náramně užila,
d o k o n a l é - již po sedmé.

22.04.2023 5 z 5

Dětské duše Dětské duše Angela Marsons

Další skvělá kniha od Angely.
Tenhle díl mi obzvlášť sedl, libilo se mi promíchání detektivní linky s tou sociální, můžeme tak nahlédnout i pod pozlátko geniálně nadaných dětí a vlivu té výjimečnosti na jejich blízké.
Výborné čtení, doporučuji celou sérii s Kim.

19.01.2022 5 z 5

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Bez váhání za 5*.
Pro mne zatím nejlepší díl série.
Úžasné, skvělé, výtečné.
A teď jen rychle další díl , prosím!

28.12.2021 5 z 5