Ewinky Online Ewinky komentáře u knih

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Musela jsem si ji koupit! takový poklad nesmí v mé knihovně chybět!

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Kniha, kterou jsem četla už několikrát a nikdy mě neomrzí a vždy v ní naleznu něco nového.

Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Příběh jsem hltala jedním dechem. Nepostrádal nic a byl tak chytlavý, že jsem četla až do rána. Hlavní hrdinka nebyla žádná ufňukaná husička a popis života v Leningradu... tak z toho až mrazilo. Takové příběhy, kde já láska, historie i napětí mám ráda. Můžu jen doporučit.

Dvojí život Dvojí život Jana Poncarová

Poncarová opět nezklamala. Tato kniha se četla jedním dechem. Střídala se v ní 70. léta s obdobím po listopadové revoluci. Hlavní hrdinka Julie byla vykreslená skutečně živě a lidsky, člověk se do ní dokázal snadno vcítit a prožívat s ní první lásku, vášeň k hudbě, odpor proti všemu spojenému s komunismem i zvláštní vztah k otci. Autorka bez příkras popisuje zásahy proti bouřící se mládeži a nezapomíná ani na jedno velké rodinné tajemství. Julie je odvážná, divoká a svá. Její otec, komunistický funkcionář, by ji rád sešněroval a určoval směr jejího života, jenže má mocného soupeře - kytaristu Romana, který Julii naučí, jak balancovat na ostří nože a najít cestu ke svobodě. Chválím samozřejmě i autorčin cit pro jazyk, vybroušené dialogy a název, který opravdu sedí.

19.11.2024 5 z 5

Poslední léto Poslední léto Dorota Ambrožová

Na tuhle knihu jsem narážela všude a každý ji chválil... prý dokonalý pohled na dnešní rozpoložení a život dospívajících. No, nevím, buď jsem už moc stará, nebo jinak vychovaná. Hrdinka mi přišla úplně nesnesitelná, prostě na pár facek! A ta její místy až vyčpělá posedlost starším chlápkem mě akorát vytáčela. Ne že bych ji v tomto nechápala, ale copak jí stačilo to, co jí nabídl? Mohla si sama sebe vážit... Toť otázka? Já holt vyrostla na Lanczovkách, což byl taky brak, ale aspoň zábavnej. Tohle se táhlo jako sopel. Ale furt to bylo o stupeň lepší než Adéla H od A. Novotného, a to musím při hodnocení brát v potaz.

03.10.2024 1 z 5

Deník tlustý kočičandy Deník tlustý kočičandy Aneta Christovová

Tak tohle mě hodně bavilo, možná i proto, že jsem kapánek prostorově výraznější, ale vlastně mi sedl autorčin humor a fakt, že si umí udělat srandu i sama ze sebe. Její deník je prošpikovaný vtípky všeho druhu, včetně těch lechtivějších. Probírá vše, co nás ženské baví, především chlapy. Nezapomíná na sebelásku, humorně vykresluje svou matku posedlou hubeností a bez zábran a s humorem líčí všechny diety, co vyzkoušela. Kniha je navíc plná legračních a "motivačních" citátů, u kterých jsem se kolikrát zalykala smíchy! A nechybí ani veselé rady... třeba jak překonat žravou náladu, nebo na co využít povadlé poprsí. Dlouho jsem se tak nenasmála a některé ty hlášky si snad budu muset nalepit na ledničku.

03.10.2024 5 z 5

Získaj si jej priazeň Získaj si jej priazeň Tamera Alexander

Překrásná kniha, navíc vhodná nejen pro milovníky romantiky, ale i koní. Škody, že knihy autorky vychází jen na Slovensku, ale aspoň tak. Nemůžu se dočkat dalších.

24.12.2016 5 z 5

Vône života Vône života Táňa Keleová-Vasilková

Knihy autorky se mi obvykle líbí, ale toto byl nějaký omyl. Všechno se tak nějak opakovalo a ten divný, nedořešený konec, ten to akorát dorazil.

17.07.2016 2 z 5

Panství Edenbrooke Panství Edenbrooke Julianne Donaldson

S Jane Austen to sice nic společného nemělo, ale i tak jsem si početla a dobře se bavila. Prostě taková romance, jaké můžu.

12.07.2016 4 z 5

Sedm dopisů z Paříže Sedm dopisů z Paříže Samantha Vérant

Moc se mi líbilo, že to bylo podle skutečnosti a dodalo mi to naději, že člověk může najít pravou lásku, i když už v ni nedoufá a není mu dávno dvacet.

30.05.2016 4 z 5

Móda v ulicích protektorátu Móda v ulicích protektorátu Miroslava Burianová

Hodně zajímavé počtení. A nebylo to jen o šatech, ale i způsobu života v té době. Původně by mě ani nenapadlo, že taková kniha může být až tak čtivá.

09.05.2014 5 z 5

Šmírák Šmírák Charlotte Link

Myslím, že název úplně nesouhlasil, ale jinak to bylo čtivé a napínavé dílo.

09.03.2014 4 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Bohužel nic pro mě.... ne, že by mi vadila erotika v knihách, ale příběh nic moc. Nezvládla jsem ani třetinu. Podobné romány jsou nyní v módě, ale já jejich fandou nebudu.

01.03.2014

Sestry Granvillovy Sestry Granvillovy Una-Mary Parker

Nebylo to špatné, ale už jsem četla lepší ságy z období před válkou. Zpočátku jsem si spíše oblíbila Rosie. Její mladší sestra Juliet mi totiž lezla hrozně na nervy. Ty lovy na ženichy byly občas až trapné. Londýnská smetánka a plesy debutantek... to mě zpočátku nalákalo, ale pak jsem byla trochu zklamaná. Druhý díl si určitě koupím, myslím, že až přijde na řadu 2. světová válka, a hrdinky už nebudou jen dcerunkami z dobré rodiny, co se musí dobře vdát, bude zajímavé sledovat, jak se mění ony samy i jejich život.

03.10.2024 3 z 5

Úděsné dny Adély H. Úděsné dny Adély H. Aleš Novotný

Tak toto mě hodně zklamalo. Hrdinka je prostě na ránu. Sebestředná kráva, co myslí jen na chlast, drogy a sex. Ta by vojela i dopravní značku. Jestli se takto chová dnešní mládež, tak potěš koště! Nedočetla jsem to, to se nedalo. Sice to působilo čtivým dojmem, ale to je asi tak všechno. Asi jsem už na takový braky stará. Mít dceru jako Adéla, tak ji snad s chutí nacpu do babyboxu.

14.09.2024

Vítězové Vítězové Danielle Steel

Přišlo mi to takové divné. Hrdinka se hned se vším smířila, tatíček vše zaplatil a všichni vše raz dva překonali... prostě bylo vidět, že je to takové celé dost nedomyšlené. Čekala jsem mnohem víc.

01.09.2015 3 z 5

Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Tolik lidí ji v komentářích kritizuje a srovnává s "Hvězdami" ale já budu oponovat! Přečetla jsem ji za půl dne a ani chvilku jsem se nenudila. Parádně jsem se bavila díky Hassanovým vtípkům a ta matika mi vůbec ale vůbec nevadila... podle mě mnohem lepší než Aljaška, která to kapánek pokazila konečnou částí.

01.07.2015 4 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Jak to, že tu píšete, že ještě nevyšla? Vždyť jsem ji před týdnem četla a chtěla jsem ji ohodnotit. Je skvělá, čtivá a fakt ze života.

27.06.2015

Prostě láska Prostě láska Eva Tížková

Nic ohromujícího. Pokud to chtějí zfilmovat, bude to asi dost nuda... aspoň pro mě.

06.06.2015 2 z 5

Láska je nekrytý šek Láska je nekrytý šek Olivia Darling

Čekala jsem od toho víc... víc než jednou bych to číst nemusela.

15.07.2014 3 z 5