fa.sci.ko fa.sci.ko komentáře u knih

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Tohle bylo špatný. Strašně špatný. Ultimátně moc špatný.
Z mých předešlých tří vět jste se dozvěděli jedno velké nic a stejné nic se dozvíte z celé knihy, jelikož se na dlouhých a nudných 256 stranách nic nestane.
Netvrdím, že Meghan March neumí psát (neumí), ale kdyby mi někdo nabídnul, abych si znovu přečetla After nebo tohle, vybrala bych After a klidně ho přečetla dvakrát.

17.10.2021

River Wild River Wild Samantha Towle

Jak už tu někdo psal. Začátek byl zajímavý a dobrý, ale pak už to šlo jenom z kopce, protože se z knihy stala typická klišoidní romantika s nepříliš dobrými postavami.
River i Carrie měli potenciál, který ovšem autorka nevyužila a především chování Carrie se mi, vzhledem k tomu co zažila doslova před pár dny, úplně nezdálo.
Konec byl už od první kapitoly šíleně předvídatelný, dokonce i epilog musel být všem, kdo už někdy něco přečetli, jasný.
Za mě velký průměr a upřímně úplně nechápu těch 91 %.

02.06.2021 3 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Knihu řadím do kategorie "wattpad fanfikce", ale trošku je tím urážím, jelikož i ty jsou lepší.

Kniha o tom, jak jeden děsně zlý týpek dal za ženu svoji děsně nesympatickou dceru druhýmu děsně zlýmu týpkovi, zatímco třetí děsně zlý týpek to z povzdálí smutně sledoval.

Bylo to asi stejně romantický jako vylodění v Normandii, stejně nechutný jako pizza s ananasem a konec byl stejně pitomej jako Tessa Youngová.

13.05.2021

Výzva Výzva Elle Kennedy

Za mě nejslabší díl, přesto dávám vysoké hodnocení, protože je to skvělá kniha s kvalitním humorem, sympatickými novými i starými postavami a hokejem!!
Obě série z Briaru bych označila za své guilty pleasure a jsem ráda, že s nimi autorka ještě nekončí.

“See, no abs.”
“Who needs ’em? I’ve got enough abs for the both of us.”

Čteno v angličtině, protože jsem se nemohla dočkat.

05.05.2021 4 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Tahle kniha patří mezi ty, do kterých se pozdě večer začtete, ačkoliv máte druhý den těžkou zkoušku, a ve tři ráno ji dočítáte s pocitem naprostého uspokojení. Najednou je vám nějaká zkouška totálně jedno, protože tahle kniha vám vykouzlí úsměv na tváři, ať o to stojíte nebo ne.

08.01.2019 5 z 5

Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Cestování časem je téma, kterému jsem se vždy vyhýbala...nechápu, proč. Neskutečně jsem si čtení této knihy užila. Byla skvěle napsaná, vtipná a velmi čtivá.
Hlavní hrdinka, Gwendolyn, je správně tvrdohlavá a moc se mi zamlouvá její chování.
Strašně moc bych chtěla chronograf (a taky Gideona)

07.01.2018 5 z 5

Řetěz ze zlata Řetěz ze zlata Cassandra Clare (p)

Tak narovinu.
Knihu jsem začala číst jenom kvůli Willovi, pro kterého moje srdce už nějaký ten pátek zběsile bije.
Chtěla jsem se dozvědět podrobnosti o jeho dospělém životě, ale naštěstí jsem dostala mnohem více, než jsem čekala. Dostala jsem úžasné staré, ale i nové dost vtipné postavy (hlavně Matthewa a Annu), které mají velmi zajímavé schopnosti, opět dokonalou viktoriánskou Anglii, neznámého záporáka se smyslem pro dramatično a hlavně skvělou zápletku se spoustou vedlejších odboček a hodně nečekaným koncem.
Kniha byla tak skvělá, že jí i ten rádoby milostný trojúhelník odpustím.

“Drink, and you will sleep; sleep, and you will not sin; do not sin, and you will be saved; therefore, drink and be saved.” - Matthew

26.01.2021

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Devadesát procent knížky jsem se přihlouple usmívala a těch zbylých deset jsem se nahlas smála. Takže za mě skvělá a vtipná oddechovka.

29.04.2020 5 z 5

Království popela Království popela Sarah J. Maas

Tohle bylo skvělý.
Oficiálně děkuju dešti z roku 2015 kvůli kterému jsem se schovala do knihkupectví a omylem si koupila první díl Skleněného trůnu.

Přemýšlím, jestli už jsem někdy byla takhle smutná po dočtení série. Asi ne.
Skončil příběh naší úžasné Celaeny/Lilian/Aelin (to je asi fuk). Občas jsem ji milovala, občas nechápala a možná párkrát i nenáviděla, ale stejně její příběh zůstane v mé hlavě, a možná i srdci (klišé), na hodně dlouho.
Jsem sice trošku zklamaná, že umřelo tak málo důležitých postav (čímž samozřejmě nemyslím, že měla Sára nechat všechny umřít, ale kdyby si s tím trochu pohrála, tak nám všem mohla prohnat slzný kanálky o trochu víc), že autorka vztahy mezi postavami pojala stylem každý-s-každým a že konec byl trochu moc přeslazený, ale tohle jsou věci, které se dají tak nějak překousnout.

Už teď, pár minut po dočtení, mám knižní kocovinu a budu se z konce téhle série ještě nějakou chvíli vzpamatovávat. Moc se těším, až za nějaký ten čas zalovím v knihovně a znovu si těchto 4695 stran přečtu.

27.04.2020 5 z 5

Chci tě Chci tě Jen Frederick

Celkem hrůza.
Hlavní hrdinka Bitsy mi přišla neuvěřitelně hloupá a Leka mě štval asi tak od desáté stránky. Ani jedna z postav mi nepřirostla k srdci, jejich vztah i chování mi bylo jedno a konec byl asi stejně reálný jako Harry Potter :)
Na to, že autorka spolupracuje s Elle Kennedy a jejich společné knížky jsou super, tak to bylo ohromné zklamání. Víc k tomu nemám, co napsat.

30.03.2020 1 z 5

Láska a jiná slova Láska a jiná slova Christina Lauren

Kam zmizely ty knihy, kde to mezi postavami hned od začátku jiskřilo?
Autorské duo se kdo ví proč rozhodlo, že bude psát instalove romance. Za mě velmi špatné rozhodnutí, protože je to NUDA! Nejsem od autorek na takovýhle styl psaní zvyklá a ani si na něj zvykat nechci, takže si teď od jejich knížek dávám voraz. Bohužel.

24.04.2022 1 z 5

Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

Tohle bylo parádní.
Nespadám teda do kategorie mládež (natož pak dítě), ale tuhle knihu jsem doslova zhltla. Nedala se totiž odložit.
Zápletka mě neuvěřitelně oslovila, "starý pán" byl očividně liška podšitá a hlavní hrdinka Avery mi hodně rychle padla do oka. O čtyřech bratrech Hawthornových ani nemluvě (mám tak trochu crush na tři z nich).
Téměř všechno bylo v závěru jinak, než jsem během čtení očekávala, a to se mi na knize líbilo nejvíc. Proto si rozhodně nenechám ujít další díly.

17.03.2022 5 z 5

Políbit nebe Políbit nebe Krista Ritchie

Chtěla jsem napsat sáhodlouhou recenzi a velebit do nebe tuhle knihu, ale zkrátím to na tři slova.

Richard Connor Cobalt.

Oficiálně jsem ním posedlá, je novou láskou mýho života a jediná výtka, kterou k němu mám je - proč sakra tenhle chlap není reálnej!?

„Polib se mnou nebe, a nikdy se nevracej na zem.“

Po přečtení zbylých komentářů bych ráda dodala, že byla od nakladatelství očividná chyba vydat sérii od čtvrté knihy, protože čtenáři přišli o příběh Lily a Lorena, kde je navíc vysvětlený i počátek vztahu Rose a Connora.
Možná by to chtělo vydávat série od začátku místo od půlky.

06.11.2021 5 z 5

Bennett Mafia: Zakázaná láska Bennett Mafia: Zakázaná láska Tijan (p)

Nedokážu si pomoct, ale na mě to působilo jako hodně průměrné dílko z nejmenované online platformy, kam takto vyzrálé a kvalitní příběhy píší velmi zkušené a těžkým osudem zkoušené třináctileté slečny. No a tohle dílko se očividně někdo dost omylem rozhodl vydat a pak ještě větší shodou náhod dokonce i přeložit do češtiny.
Kniha u mě vyvolávala prakticky stejné pocity jako podobně kvalitní supr čupr série od Amo Jones. Takže jo, byl to příšernej skoro odpad, ale zároveň mě zajímalo, jak hloupě to bude mezi děsně zlým Kaiem a věčně omdlívající Riley pokračovat.
Nakonec jsem to dočetla.
Bohužel :)

22.12.2020 1 z 5

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Přemýšlím, jestli jsem četla stejnou knihu jako ostatní, protože mně to dobrý nepřišlo.
Vadilo mi, jak rychle se střídají pohledy a ještě se v nich opakuje doslova to samé, co jsem slyšela o dvacet řádků výš.
Vadily mi šílené chyby v překladu. A skloňování jména Kinga? Hnus.
Vadil mi "sarkamus" Kingy, protože to nebyl sarkasmus, ale spíš se chovala jako typická arogantní kráva. Sarkastické věty byly v celé knize tak dvě.
Vadilo mi přehnaně agresivní chování Lukasze, protože nebylo v pořádku. Není v pořádku, že chce fyzicky napadnout ženu (a málem to udělal), která ho naštvala. Prostě není.
Vadil mi jejich prý "žhavý sex", protože to byla děsná nuda.
Vadil mi jejich "břitký jazyk". Tohle nebyl břitký jazyk, zkrátka jenom mluvili hůř než dlaždič a jestli takhle někdo skutečně mluví, navíc s jejich očividně vysokým vzděláním a prací, tak je mi ho líto.
Vadila mi ta rádoby thrillerová linka, protože byla primitivní a předvídatelná.
Vadila mi celá ta kniha a vadí mi, kolik peněz jsem za ni utratila.

28.05.2020

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Konečně jsem se dočkala melounů.
Ale ten konec?! Copak nám čtenářům autorka nemohla trochu víc dopřát a přidat krátký epilog? Škoda. Ale i tak byl závěr série naprosto úžasný a já se k ní někdy určitě znovu vrátím.

24.04.2019 5 z 5

Prohnilé království Prohnilé království Erin Watt

Do hodnocení téhle knihy se mi vůbec nechtělo, jelikož byl Easton mojí oblíbenou postavou této série. Nakonec jsem se rozhodla, že budu hodná. Přivřela jsem obě oči a dala knize průměrné hodnocení, což je dle mého názoru víc než si kniha zaslouží.
Na můj vkus bylo toho "dramatu" až příliš. Ať už s Felicity, Stevem nebo s panem Wrightem, jehož jméno jsem se ani nesnažila zapamatovat. Hartley mě tak 80% knihy neuvěřitelně štvala a o Eastonovi radši ani psát nebudu.
Po minulém díle jsem upřímně zklamaná a doufám, že pro dobro nás čtenářů, už autorky žádné další pokračování nechystají. (Zas na druhou stranu, kdyby se nějaké objevilo, tak předpokládám, že budu tak zvědavá, že si ho stejně přečtu.)

SPOILER: Konec knihy mi přišel jako jedno obrovské klišé "a žili šťastně až navěky", což chápu, že je u knih tohoto stylu žádoucí, ale buďme trochu objektivní - kolik lidí se v dnešní době žení nebo vdává před 20. rokem života, ať jsou sebevíc zamilovaní?

04.09.2018 3 z 5

Něco skutečného Něco skutečného Erin Watt

Jsem nadšená, jelikož mě tato tak trochu klišoidní knížka dostala z několikatýdenní čtenářské krize a ke všemu mě i pobavila.
Moc se mi líbila počáteční nenávist mezi hrdiny a především proříznutá pusa Vaughn. Dlouho jsem tápala nad správnou výslovností jejího jména, kterou jsem si nakonec musela vygooglit. Občas ani 12 let angličtiny nepomáhá :D.
Knížku bych doporučila spíše na letní čtení, protože je to vtipná, oddechová, nenáročná a romantická jednohubka.

01.08.2018 5 z 5

Černý rytíř Černý rytíř Rina Kent

(SPOILER) Ne-e. Prostě se nedáš dohromady s borcem, který tě sedm let šikanoval. NE. Ať už byly jeho důvody jakýkoliv. Je to totiž úplně jedno. Protože důležitou roli hraje, že to vůbec udělal.
Tahle kniha mohla mít 15 stran, kdyby Xander, Kimberly a jejich absolutně vylízaní rodiče (ať už je to kdokoliv) uměli normálně komunikovat. Tečka.

16.10.2024

Máme holý ruce Máme holý ruce Magdaléna Platzová

Krásná a čtivá kniha. Řekla bych, že spíše pro mladší čtenáře, jelikož Magdaléna ve svém deníku řeší i každodenní problémy dospívajících dívek a píše opravdu jednoduchým a stylem, ale pro ty starší může působit jako hezká připomínka té šílené doby a vyvolávat pocit nostalgie.

Jsem vděčná, že jsem nikdy nezažila komunistický režim a jsem vděčná všem, co se na tom jakkoliv přičinili, za jejich statečnost a neústupnost. I paní Magdaléně s jejím červeným kabátem pokapaným od vosku.

"Lidi. Lidi jsou úžasný. Krásný, hodný. Statečný a pravdivý. I takoví můžou být Češi. Pamatuj si to, zapamatuj si to na ně!"

14.11.2019 5 z 5