Fifth Element komentáře u knih
Mam rada stastne konce, mam rada harlequinky, ale proc nektere musi byt tak.. trapne..
První dobrá, druhá za moc nestala.. Ale na odreagování fajn..
Ani dobrá, ani špatná.. Jednoduchá a odpočinková tak jak má harlequinka být.. :-)
Nemůžu si pomoct, ale s každým dalším dílem se čtivost celé série snižuje.. Nicméně nelze popřít, že se těším na překlad pátého dílu, anotace mě docela zaujala :)
Začátek poněkud podivný, ale pak jsem si zvykla na nadpřirozené prvky, i když se mi do příběhu moc nehodily.. Nicméně.. Červená knihovna v sedmi letech??
Jedna z těch, ke kterým se člověk musí vracet..
Tohle hodnoceni si nenecham ujit.. pozor, muze obsahovat spoiler..
Serie se mi libila asi do prvni tretiny druheho dilu.. Ale to, ze z hlavni hrdinky udelala autorka novodobou Johanku z Arku a z Tobiase (ktery Tris v podstate ucil za pochodu) jejiho neposlusneho poskoka s obsesivni poruchou (coz jiste Tris ve svych sestnacti vedela, co znamena), ktery si pomalu sam bez cizi rady nedokaze zavazat tkanicku, to autorce vazne odpustit nemuzu.. At se na me nikdo nezlobi, ale timhle tu serii, na to, jak zacala, opravdu zkazila nehlede na to, ze kdyby ji zkratila, udelala by lip..
Po precteni prvniho dilu jsem se podivala i na film, ale nedokazu si predstavit, ktery herec by chtel hrat noumu Tobiase, kterym se v podstate stal.. Nicmene, ac ich formu nemusim, cetlo se to celkem slusne, zacalo to celkem dobre, akce byly take obsazene, takze alespon tu polovinu hodnoceni davam..
Má první kniha od Morella.. Jediné, co můžu říct - děsivý příběh a ještě děsivější představa..
Jsem já jediná, kdo nepochopil co se na konci vlastně stalo a zdál se mi příliš rychlý a zmatený na to, jaké byly popisy všeho možného, anebo je nás víc?
Začíná se to docela slušně zamotavat.. Uz aby byl přeložen další díl. :-)
Tahle kniha by měla být povinnou literaturou pro děti i dospělé a neměla by chybět v žádné knihovně.. Opravdu skvělé zpracování..
Uff.. Tak tady nemůžu asi jinak, než dát plný počet.. A zaslouženě..
Zpočátku, kdyz jsem vybírala, co si přečtu, jsem byla trochu na rozpacích, anotace u téhle knihy se mi líbila, ale stejně tak, jako u ostatních z mého výběru. Nicméně chtěla jsem nějakou krátkou, jednoduchou knihu a tahle se zdála být ideální.. Ale jak už to chodí, zdání většinou klame, ale rozhodně nelituji.. Nebyla složitá, dokonce mě tak trochu "naštval" i konec, protože mě napadlo pár možností, ale kdyz jsem dočetla úplně poslední stránku, a to upozorňuju budoucí čtenáře, že to je opravdu důležité, s proslovem autorky, tak mi teprve všechno docvaklo :)
Takže za mě - krátká, ale neobyčejná kniha,kterou vřele doporučuji..
Posledni dil me nenadchl tak, jako predchozi dva, predevsim prvni.. Spousta veci zustala otevrenych a nezodpovezenych, bohuzel nic nenasvedcuje tomu, ze by serie mela mit pokracovani..
Po jazykove strance urcite lepsi nez Silmarillion, nicmene dejove mene zajimave a takove jednodussi.. ale i presto se mi kniha libila..
Nez jsem si zvykla na styl psani, pripadala jsem si, jako kdybych cetla bibli.. nicmene i presto, ze "jazyk" byl pro me trochu tezkopadny, i tak se mi Silmarillion hodne libil, hvezdicku ubiram prave jen za ten styl..
Takovou blbost, jako je tahle kniha jsem v zivote snad necetla.. Neodkladam rozectene knihy, takze jsem se donutila ji docist, ale doufam, ze takovou uz nikdy vic a uz vubec ne nekam na dovolenou. Nechapu, jak mohla ziskat nominaci na nejzabavnejsi knihu roku.
Napad dobre sepsany, zapletka promyslena, rozuzleni taktez.. jen ten styl postradal jakysi naboj, ktery by vtahl ctenare naplno do deje..
No.. Jak to napsat.. Kniha byla suprova, jako takova se mi libila, dobre napsana, dobry pribeh, dobre rozuzleni.. Ale jen kdyz si to predstavim, tak se mi dela spatne..