FireOfFilth FireOfFilth komentáře u knih

Technokněží Technokněží Alejandro Jodorowsky

Epický příběh, který nám vypraví o jedné rodince. V kostce se dá říct, že sledujeme vývoj mladého žáka Albina v všemohoucí bytost, v podstatě Boha.
Tento příběh sleduje dvě příběhové linky, jedna se točí kolem zmíněného Albina a druhá o jeho matce a jeho sourozencích. Tyto dvě linie se nakonec spojí v jednu.
Celý tento příběh je v podstatě parafrází na část bible. Pro bádáme galaxii skrz na skrz, kde nás čekají různé podivnosti, jak v tomto Jodorowského vesmíru bývá zvykem.
Kresba toho díla je perfektní, čisťouňky krásná.
Tento komiks mě možná i bavil více než Kasta Metabaronů, která je neméně skvělá. Pro nadšence z Kasty je tento komiks povinnost. Pro čtenáře, kteří nemají zatím žádné zkušenosti z toho vesmíru, klidně můžou sáhnout rovnou po této knize a užijí si je stejně dobře.

25.02.2018 5 z 5

Dlouhý John Silver 1 a 2 Dlouhý John Silver 1 a 2 Xavier Dorison

Pirátská tématika mě docela baví, hledání pokladů námořní bitvy atd. Proto jsem se těšil na tento komiks. Bohužel mě nebavil tolik, kolik bych si přál. Hlavně z důvodu toho, že vlastně to co mě baví na pirátech se mi dostalo velmi málo. Pravděpodobně toho víc dostaneme v dalších dvou dílech. Chápu tyto dva díly jako takovou předehru, rozehřátí. Přesto se mi tento komiks nečetl moc dobře, i přes ne úplně špatné dialogy a určitě ne špatnou kresbu.
Proto tyto dva díly hodnotím průměrně. Uvidíme co předvede další díl Modré Crwe.

08.02.2018 3 z 5

Batman / Želvy nindža Batman / Želvy nindža James Tynion IV

Svižný crossover, který šlape jak hodinky a dává smysl. Zápletka poměrně jednoduchá, ale hezky napsaná. Nepostrádá žádná hluchá a nudná místa. Například první setkání Želv s Batmanem bylo pěkně a vtipně udělané. Charaktery byly ponechány, tzn. že želvy jsou vtipné a chovají se prostě jako teenergeři, zato mistr Tříska je vážný "člověk". Akorát Trhač mi nepřišel tak hrozivý.
Visuální stránce nemám co vytknout, kresba se mi velmi líbila a panelování bylo taky povedené.
Knihu určitě doporučuji i lidem, kteří nečtou Batmana a myslím, že si i tak dostatečně užijí. Hodnotím 4+

03.02.2018 4 z 5

JLA: Hřebík JLA: Hřebík Alan Davis

Zábavný kousek. Celkově tento příběh, který poukazuje na nebezpečnost superhrdinů ( tady je všechny dali do jednoho pytle a říkají jim mimozemšťané), kteří jsou shodou okolností "přistiženi při zločinu". Samozřejmě nic není takové jak se zdá být. Objevuje se tajemný záporák, který manipuluje s veřejností a samozřejmě se samotnými hrdiny.
Příběh je plný docela nečekaných i čekaných zvratů, které mě velmi mile překvapily.
Kresba je taková klasická, ve které se čtenář dobře vyzná, ale nijak nenadchne.
Nejlepší a v podstatě nejkrutější hláška komiksu je: Batgirl a Robin, "Někdo zjevně chce, abychom šli dovnitř. Batman, "Přesně. A proto oba zůstanete tady".

U retro komiksu jsem se hodně nasmál, asi nejvíc mě pobavilo, když se Superman zahrabal pod zem (místo aby odletěl, protože to stejně poté udělal).

Celkově tuto knihu hodnotím jako hodně slušnou, proto dávám 4*.

21.01.2018 4 z 5

Tomb Raider: Archivy S.2 Tomb Raider: Archivy S.2 Dan Jurgens

Celkově musím říct, že mi to přijde o maličko slabší než Archivy S.1. Nejvíce se mi líbili tyto příběhy.
Střípky času - úžasná dobrodružná jízda v africké Keňi a obsahuje i dost zásadní sci-fi prvky.
Zlá krev - velmi slušný hororový počin
Anděl temnoty - příběh, který na mě zapůsobil jako Šifra mistra Leonarda od Dana Browna.
Například příběh Propast mě vůbec nebavil a ani nevím proč.

Kreslířů se v této knize střídá více než v první, ale každý nám servíruje Laru nejvíce sexisticky jak dokáže. Lařinka má většinou minimalistické oblečky a pozice ve kterých je kreslena jsou k pokukání.
Každý kdo má rád dobrodružné příběhy a počítačové hry s Larou, tak pro něj je tato kniha povinnost, ale samozřejmě si ji užijí i hledači prostých akčních příběhů.

07.12.2017 4 z 5

Tajemství počátků Tajemství počátků Jeff Lemire

Nic moc jsem od této knihy nečekal, takže mé zklamání není takové jaké mohlo být. Knihu jsem přečetl poměrně rychle, přesto jsem se místy docela nudil. Žádná z postav mi nějak pevně nepřirostla k srdci.
Zlatuše, dospělá žena v těle holčičky, která se ale chová jak malej rozmazlenej spratek. Nebo marťan, který se utápí v depresi. A bohužel ani Valda coby typický farmář. Jediná postava, která mě poměrně zaujala a bavila byla Madam Vážka.
Kniha mě úplně nepřesvědčila, zda v této sérii dál pokračovat, ale pravděpodobně další díl ještě zkusím.
Hodnotím jako průměr, 3*.

03.12.2017 3 z 5

Incal Incal Alejandro Jodorowsky

Dobrodružná výprava do podivného světa Incalu, kde naleznete přehršel podivných oslovení (Vznešená plazovitost, Megasvátost atd) a dalších označení či názvů jako Technopapež, nekrosonda či protootec. Při čtení si člověk připadá jako pod vlivem nějakých veselých drog. Každopádně se toto dílo velice dobře čte, na kresbu si člověk musí zvyknout, a že si na ni zvykne velice rychle. Díky ní se mu dostane velice pestrého prostředí plného barev a zvláštních tvarů.
Pro milovníky sci-fi a zároveň ujetých podivností je tento skvost povinnost. Hodnotím 4* a určitě si rád přečtu další Jodorowského kousek.

05.11.2017 4 z 5

Superman: Supermanova smrt Superman: Supermanova smrt Roger Stern

Na začátek musím říct, že jsem od komiksu nic moc nečekal, ale po přečtení musím říct, že mě dost překvapil.
Jednalo se o klasickou superhrdinskou řežbu, ale oproti jiným mě dost bavila, abych řekl pravdu nevím čim to je. Možná tím, že to nebylo přeplácané jako jiné. Každopádně kresba byla velmi přehledná a čitelná. Příběh byl samozřejmě tuctový, ale měl i své momenty, které se mi líbili. Třeba Superman v televizní talkshow. Poslední stránky byly velmi masivní, v podstatě šlo o celostránkové panely, kde byl vidět finální souboj, který vyústil akt obsažený v názvu knihy.

Retro komiks byl velmi vtipný, aneb jak Superman nafingoval smrt a natřel se fosforeskující barvou, aby se stal duchem.

Celkově tuto knihu považuji za velmi kvalitní kousek z DCKK. Proto hodnotím 4,5*

30.10.2017 5 z 5

The Brave and the Bold: Vládci štěstí The Brave and the Bold: Vládci štěstí Mark Waid

Zápletka tohoto příběhu není vůbec špatná, ale to zpracování scénáře už pokulhává. Co se mi nejvíc líbí na tomto komiksu je jeho kresba, která je opravdu ale opravdu detailní a jednotlivé stránky jsou plné.
Nejvíc se mi líbilo zpracování oněch Vládců štěstí.

Bonusový retro komiks my přišel poměrně fajn i když z velmi podivnými a vtipnými momenty.

Celkově hodnotím lehce nadprůměrně 3,5*

21.10.2017 3 z 5

Lex Luthor: Muž z oceli Lex Luthor: Muž z oceli Brian Azzarello

Pff zase další Supermaní komiks, ale ejhle po začtení se do knihy jsem rázem zjistil, že toto není klasický Superman plná kravin. Tady samozřejmě jak název napovídá vidíme příběh ze strany Luthora, který je napsán krásně civilně. Hlavní myšlenka je jasná, Superman a hrozba pro lidstvo, není to člověk je to mimozemšťan.
Nejlepší jsou scény, kde se Superman vznáší u oken Luthorovi kanceláře.
Jinak kresba je naprosto úžasná, hlavně správně dospělácká a temná. I Superman vypadá drsně a hrozivě, ne jako šašek jako ho většinou známe.

V bonusovém retro komiksu mě pobavila hláška Supermana kdy vyslýchá zločince, "Buď na mou otázku odpovíte, nebo vám vymlátím mozek z hlavy o támhletu stěnu". Dost drsná výhrůžka i na Supermana.

Komiks mě hodně překvapil a bavil, takže hodnotím 4,5* a považuji za další kvalitní komiks v DCKK.

04.10.2017 5 z 5

Prokletí vran Prokletí vran Paul Tobin

Tento komiks i přesto, že se v něm nachází Ciri uplně nechytl. Postupně jak příběh utíkal, mě začal dost bavit. Klasická Yennefer a její výtky vůči čemukoliv.
Kresby se chopil jiný chlapík. Bohužel se mi tolik nesedla. Avšak, některé stránky jsou hodně pěkné.
Dokonce je v této knize i pasáž ala Babicovy dobroty, kde se naučíme vařit výborný gulášek.
Pro fandy Geralta povinnost. Hodnotím 3,5*

17.09.2017 4 z 5

Liščí děti Liščí děti Paul Tobin

Liščí děti bohužel vykrádají část knihy Bouřková sezóna, což pro mě bylo veliké zklamání. Příběh jsem si bohužel neužil, jak bych si přál. Kresba opět v rukou Joe Querio je pěkná.
Knihu určitě doporučuji fandům Zaklínače. I když poměrně zklamání po Skleněném domu.
Hodnotím 3*

17.09.2017 3 z 5

Hrobka Hrobka Howard Phillips Lovecraft

Moje první lovecraftí kniha a uvítání do jeho úžasného světa. Ne všechny povídky jsou skvělé, některé jsou horší, některé lepší. Proto, zde uvedu ty které se mě nejvíc zaujali.

Bílá loď - zajímavé snové dobrodružství, kde se ocitáme v podivných místech lovecraftího světa.

Hrůzný stařec

Ultharské kočky - pro mě tato povídka patří mezi jednu z nej

Chrám - povídka, která se celá odehrává v ponorce a má poměrně zajímavý spád.

Hodnotím jako celek 3-4*

14.09.2017 4 z 5

Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4 Ekhö: Zrcadlový svět 3 a 4 Christophe Arleston

Třetí díl Hollywood Boulevard:
V tomto díle se jak název napovídá podíváme do Hollywoodu a tím pádem filmového studia. S hlavními hrdiny zde zažijeme další taškařice. Líbily se mi různé easter-eggy na známé filmy. Hodnotím 4*

Čtvrtý díl Barcelona:
Tento díl nebyl špatný, ale líbil se mi nejméně. Hodnotím 3/4*.

23.08.2017 4 z 5

Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Ekhö: Zrcadlový svět 1 a 2 Christophe Arleston

První díl New York:
Skvělý díl, ve kterém si poprvé představíme zrcadlový svět New York. Úvodní stránky, kdy se postavy dostávají do onoho světa jsou neskutečně skvělé. Hlavně díky kresbě, která tak krásně vystihuje výrazy jednotlivých hrdinů. Celkově je svět tak krásně navržen a graficky zpracován, že je na co se koukat. Taky se v tomto díle dozvíme něco o závislosti Prikónů (něco jako veverka) na čaji, která hraje poměrně klíčovou roli. Jinak tento úvod do zrcadlového světa hodnotím 4/5*.

Druhý díl Paříž:
Tento díl je trošku tajemnější. Líbilo se krásné grafické zpracování pařížských ikon jako je Eiffelova věž či Notre Dame. Hodnocení 4*

23.08.2017 4 z 5

Superman/Batman: Nepřátelé státu Superman/Batman: Nepřátelé státu Jeph Loeb

Tak tohle nebylo vůbec špatný. Spousta hostujících hrdinů, kteří dávali smysl a měla svou úlohu. Kresba poměrně vtipná, taková nerealistická. Nabušený Luthor byl skvělej.

18.08.2017 4 z 5

Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá Batman: Dlouhý Halloween: Kniha druhá Jeph Loeb

Tato kniha není úplně tak komiks se superhrdinou Batmanem, jako spíše komiks s detektivem Batmanem. Noirová vyšetřovací záležitost. Kresba tohoto díla ve skvělá, ale nemusí se zalíbit všem. Příběh je perfektně napsán a napětí až stříká. Pro mě jeden z nej příběhů Batmana.

18.08.2017 5 z 5

Green Lantern: Tajemství původu Green Lantern: Tajemství původu Geoff Johns

Hodně slušný origin postavy Green Lanterna. Zde se dozvíme o tom jak se Hal Jordan stane Green lanternem. Taky zjistíme něco o Lanternech samotných. Kresba poměrně obyčejná, tím pádem přehledná.

18.08.2017 3 z 5

Batman: Ticho: Kniha první Batman: Ticho: Kniha první Jeph Loeb

Hodnotím knihu jako celek. Ticho je skvělý příběh Batmana s poměrně hodně postavami. Každopádně příběh baví a je napínavý od začátku do konce. Kresba Jima Leeho je velmi líbivá, pro někoho však tuctová. Kdo má rád Batmana tak tento komiks by neměl vynechat.

18.08.2017 5 z 5

Tomb Raider: Archivy S.1 Tomb Raider: Archivy S.1 Dan Jurgens

Kdo má rád Laru pro něj tento komiks je povinnost. Jedná se o dobrodružnou akční jízdu. Kniha obsahuje několik samostatných příběhů, některé lepší než jiné.

Co je ale na knize nejlepší je kresba, která velmi lahodí oku čtenáře, tak i úžasné zpracování, které nám připravilo Comics centrum. Kvůli němu je nutnost knihu číst na stole :-)

29.07.2017 4 z 5