FireOfFilth FireOfFilth komentáře u knih

Anihilace Anihilace Jeff VanderMeer

Dost podobné Pikniku u cesty od Strugackých. Takovéhle knihy miluji. Dost nezodpovězených otázek. Doufám, že v dalších knihách budou zodpovězeny.
Celkové hodnocení 100%

12.02.2017 5 z 5

Metro 2034 Metro 2034 Dmitry Glukhovsky

Oproti 2033 jsem se poměrně dost nudil. Prostředí mě přišlo méně obrazně napsané jako v předešlé knize. Čteno pouze z povinnosti.
Celkové hodnocení 40%

28.01.2017 2 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Úžasná post-apo cesta moskevským metrem. Skvělá atmosféra a rozmanité lokace.
Celkové hodnocení 90%

28.01.2017 5 z 5

Černý jícen Černý jícen Ronald Malfi

Hned na začátek musím říct, že kniha je velmi čtivě napsaná a děj samotný krásně ubíhá. Sledujeme tu několik postav, které vzpomínají na nepěkné události z dětství. A bohužel v dospělosti je uhnali a musí je řešit. Kniha pěkné střídá přítomnost a minulost a postupně odhalujeme co se vlastně stalo. V cca polovině knihy se objeví nová postava, kterou opravdu nebudete mít rádi. Krásně do tohoto příběhu zapadla a vysvětlila několik věcí.
Knihu bych spíše zařadil do mysteriozního thrilleru s prvky hororu. Také bych ji určitým způsobem přirovnal ke Kingovu To a Simmonsovu Temnému létu.
Doporučuji. Hodnotím 80 %.

04.09.2024 4 z 5

Temní a děsiví a Nová lidská rasa Temní a děsiví a Nová lidská rasa Mike Mignola

Třetí kniha o Abeovi je bohužel tou nejslabší. Obsahuje dva příběhy a ani jeden nijak zvlášť dobrý. Paradoxně se mi líbil více druhý, který se může na první pohled zdát nudný. Odehrává se na pláži a Abe musí snášet nadávky na jeho osobu. Chudák.
Kresba obou děl neurazí ani nijak nenadchne.
Hodnotím 60 %

07.06.2024 3 z 5

Smrtihrad Smrtihrad Mike Mignola

Hellboyův vyhalucinovaný výlet na Smrtihrad, který je přinejmenším zábavný. Nepřináší však nic nového a neposouvá děj nikam. Kresba odpovídá tomu, že je tato kniha spíše pro mladší čtenáře.
Každopádně se jedná o zábavnou vsuvku do hellboyuniverza.
Hodnotím 65 %.

31.03.2024 4 z 5

Dům tisíce šepotů Dům tisíce šepotů Graham Masterton

Hodně zajímavý horor, i když spíše bych řekl mysteriozní thriller. Kniha se takřka v 90 % odehrává ve starém domě, do kterého přijede rodina po smrti svého otce. Postupně se začnou dít zvláštní věci, které následně odkrýváme spolu s hrdiny knihy. To co se děje v sídle je zajímavě pojaté. Kniha se čte velmi dobře.
Líbilo se mi to. Hodnotím 75 %.

05.10.2023 4 z 5

Záhada ve Vodozemí Záhada ve Vodozemí Kim Newman

Po druhém dílu Lovce čarodějnic, který mě dost zklamal, je toto příjemné překvapení. Kresby se chopil skvělý Tyler Crook a vykreslil nám zajímavý příběh z Vodozemí.
V hlavní roli úhoři začnou děsit lidi a atmosféra houstne a graduje.
Hodnotím 70 %.

27.06.2023 4 z 5

Rusko Rusko Mike Mignola

Musím říct, že tato kniha je zatím nejlepší díl Pekla na zemi. Hned na začátku mě vtáhla. Sledovat ruského vědce jak jede výtahem dolů a prochází chodbou. Úžasná atmosféra. Celkově se mi příběh líbil, byl plný lovecraftího hnusu, který mám tak rád. Skvělou roli tu sehrál Johann, který dobře naštval šéfovou. A jeho nový oblek se mi dost líbí a jemu evidentně také.
Kresba od Tylera Cooka mi sedla a hodila se k příběhu.
Nemám v podstatě co vytknout. Hodnotím 90 %.

10.05.2023 5 z 5

Bohové a netvoři Bohové a netvoři Mike Mignola

Druhá kniha z nové série mě bavila o dost více. Komunita přeživších jakoby vypadla ze série Walking dead. Líbila se mi vsuvka, kde doktor vyprávěl o Hyperborei, tyto části mě prostě baví. Kniha je rozdělena do dvou části Bohové, kterou kreslil Davis a druhou Netvoři, které se ujal Crook.
Uvidíme co nám přinesou další knihy.
Hodnotím 70 %

15.03.2023 4 z 5

Nový svět Nový svět Mike Mignola

Musím říct, že docela vlažný začátek nové série. Hádání se z Kate mi přišlo docela dětinské a hraničilo to skoro z nějakou telenovelou. Linka v kanadských lesích byla docela zajímavá. Copak to má za "hezké" miminko? Setkání se starým známým potěšilo, super postava.
Jinak kniha mě relativně zklamala, čekal jsem více.
Hodnotím 60 %

15.03.2023 3 z 5

Toulavá země Toulavá země Liou Cch'-sin

Na další knihu z pera autora Problém tří těles jsem se těšil a musím říct, že mě nezklamala. Při čtení je krásně poznat, že čtete právě tohoto autora. Ano je vidět, že autor ještě nevyspěl a nepodává dokonalý výkon jako v trilogii. Přesto jsou povídky chytlavé a originální. Několik se mi jich líbilo hodně, viz výčet:

Hora - zajímavé vyprávění obyvatele Země s mimozemskou rasou.
Čínské slunce - příběh o velkém projektu a pracovnících, které ho udržovali v chodu.
Požírač - k Zemi se blíží nebezpečí, dokáží obyvatelé zabránit zkáze jejich planety?
Vejmínek boží - příběh o tom jak je důležité se postarat o staré obyvatele.
Zemědělo - pro mě jedna z nej povídek, kde se setkáváme z dalším monstrózním projektem, který nakonec dostane jinou funkci, než bylo původně zamýšleno.

Sbírku hodnotím 75% a doporučuji všem milovníkům hard sci-fi.

17.10.2022 4 z 5

Oko na nebi Oko na nebi Philip K. Dick

Několik lidí se stane obětí nehody urychlovače Bevatronu. Jenže, jsou mrtvý či přežili. Každá z osobností má v hlavně něco jiného, jiné radosti, jiné strachy. Postupně si několik z nich projdeme. Je to zajímavý trip a čtenář se jen kochá bizarností.
Kniha je to zajímavá a někomu nemusí úplně sednout, ale je to prostě typický Dick.
Hodnotím 70 %

16.07.2022 4 z 5

Motory Boha Motory Boha Jack McDevitt

Na začátek můžu říci, jak jsem se na tuto knihu těšil, tak mě ve výsledku lehce zklamala.
Kniha obsahuje několik zajímavých prvků. Záhadné monumenty, o který se neví k čemu sloužili. Rasu, která údajně monumenty postavila. A tak nám tu začne zkoumání. Dostáváme se na planetu Quaraque, kterou chce Země kolonizovat. Ale také jsou zde nalezeny ruiny, které by mohli vést k odhalení tajemství stavitelů.
Příběh nás dále zavede do další planetární soustavy, kde vyjdou napovrch další fakta. Členové expedic začnou už chápat, ale už je možná pozdě na záchránu před blížící se katastrofou kolosálních rozměrů.
Děj by se dal rozdělit do třech relativně odlišných kapitol, akce střídá průzkumné a vysvětlující části. Čtenář se určitě nenudí.
Jediné co mi asi vadilo bylo nedostatečně probádaná rasa stavitelů a také co přesně způsobuje katastrofu.
Jinak určitě milovníkům sci-fi doporučuji. Hodnotím 80%

10.05.2022 4 z 5

1948 1948 Mike Mignola

Tento příběh je takový netradiční. Máme tu krásně zpracovanou základnu, kde probíhají jaderné testy. Celkově to působí dost profesionálně. Ale samozřejmě po testech se začnou dít věci. Proto povolají osobnost, která by mohla vědět co a jak, profesora Bruttenholma.
Toho hned zaujme jedna krásná vědkyně. S ní poté diskutuje mohlo způsobit útoky monster. Nakonec jejich rozhovoru nejsou tak pozitivní jak by jsme si řekli.
Do těchto kapitol tu máme menší vsuvky malého Hellboye, kterou jsou takové výplňové a zároveň roztomilé.
Samotný konec mě bohužel lehce zklamal, byl relativně smutný, jak píše DennisMoore. Ale celkově mě neuspokojil.
Ale pokud by jsme toto brali jako takovou protijadernou propagandu, tak v tomto případě to uspělo.
Hodnotím 85%

06.03.2022 5 z 5

Znamení smrti Znamení smrti Mike Mignola

Další kniha s Klepetáčem obsahuje několik nesourodých povídek. První tří povídky jsou takové kraťasy a další dvě o něco delší. Za mě jsem se víc bavil u těch kratších.
Každou nakreslil někdo jiný, ale kvalita je u všech na vysoké úrovni. Žádná není špatná.
Nejvíc se mi líbila povídka Šťastná povídka Tonyho Massa, protože jediná obsahovala pořádný okultismus.
Celkově hodnotím 90%

28.02.2022 5 z 5

Příběhy pilota Pirxe Příběhy pilota Pirxe Stanisław Lem

Hned na začátku můžu říct, že mě tato kniha ve výsledku zklamala. Lema mám velmi rád, protože jeho knihy popisují střet lidstva s mimozemskou civilizací. A jak se dočteme i v doslovu, Lem si dal menší pauzu od tohoto tématu a napsal tyto povídky.
Některé mě bavili více, některé méně. Vždy tu sledujeme pilota Pirxe, který řeší různé problémy.
Nejvíc mě bavila povídka Patrola a Lov. Finální vyprávění bylo také dost dobré. Ostatní mě tolik nebavili. Nejvíc jsem se nudil u povídky Ananké.
Celkově považuji tuto sbírku za průměrnou, ale určitě někoho bude bavit více.
Hodnotím 55%.

23.02.2022 3 z 5

Morfeův gen Morfeův gen Tibor Rode

Jsem nadšen. Než jsem knihu začal číst, tak jsem měl menší obavy, už podle recenzí co jsem zde viděl, špatný překlad či ne moc zajímavý děj.
Já se neskutečně bavil, kniha byla velmi čtivá, nenašel bych žádné místo, kde bych se nudil.
Postupně s hlavním hrdinou zjišťujeme, která bije a co způsobilo jeho nespavost co se stalo s jeho přítelkyní a kolegou.
Zasazení do České republiky je skvěle udělané. Pro mě nejzábavnější část knihy se odehrává na Karlově mostě, který je popsán výtečně. Autor na něm 100% byl.
Konec taky pěkně vymyšlený. Já si prostě nemohu stěžovat. Knihu doporučuji všemi deseti.
Hodnotím 85 %

15.01.2022 5 z 5

Blednoucí vzpomínky Blednoucí vzpomínky Bartosz Sztybor

Další díl komiksového Zaklínače se mi poměrně líbil. Dostáváme se do městečka, kde má věž čaroděj, který podle lidí vypouští netvory. Samozřejmě, že nic není jak se na první pohled zdálo a náš Geralt to musí vyřešit.
Kresba docela v pohodě, ale u mě vede Skleněný dům jak příběhem tak kresbou.
Hodnotím 80%

26.10.2021 4 z 5

Nenávratno Nenávratno Cullen Bunn

Tak tu máme závěr této skvělé série. Jak dopadne boj zlé Hester a "hodné" Emi? Tuto otázku už jsi každý čtenář položil na konci předešlé knihy.
Zde to začne být opravdu zlé, ale Ema bude bojovat ze všech sil.
Grafické tvárnění opravdu na 1* tak jako ve všech dílech.
Velmi důstojné, nijak nenatahované ukončení tohoto příběhu.
Na konci máme i tři skvělé příběhy, které opravdu nejsou pozitivní.
Hodnotím 95%.

10.10.2021 5 z 5