Forest66 komentáře u knih
Vražda a její okolnosti nebyly vůbec tak propracované, jak jsme od Autorky obvykle zvyklí například z EP. Postavy bez nejmenší hloubky a příběh ničím nezaujal, nepřekvapil...ke konci už mi bylo jedno, kdo je zabíjí, hlavně aby je vyřídil rychle a já už mohl číst něco jiného. Během "detektivky" se nikdo nezatěžoval sebemenším pátráním po čemkoliv a motiv sám působil dojmem, že byl vymyšlen až dodatečně, pro účely poslední kapitoly.
Méně propracované, než předchozí díly série, ale stále výborná knížka :)
Tenhle díl mi přišel o něco slabší, než první dva, ale vcelku si stále drží vysokou úroveň humoru i napínavosti příběhu.
Jako vždycky, nezklamala. Vtipné, napínavé a rozuzlení opět pěkně nečekané, jak se ostatně dalo očekávat :)
Zatím jasně nejslabší část už tak upadající série. Mám pocit, že autor už se asi vyčerpal. Po téhle knížce jsem se už s Carlem definitivně rozloučil
Napínavý a vtipný příběh, plný nečekaných událostí a humoru inteligentního, černého a bláznivého současně. Dokázat napsat takovou knihu je dar
Zatím jsem asi v polovině, ale můžu říct, že je to velmi zajímavý a poutavý příběh. Je velká škoda, že ho autor obalil do takového obrovského množství balastu. Nebýt tam tolik zbytečných myšlenkových pochodů do vytracena, které s obsahem v podstatě nesouvisí, mohla být kniha ještě čtivější.
Asi se mi to líbilo víc, než seriál. Není to žádné terno, ale není na tom tolik znát, jako na seriálu, že scénárista netušil, o kom píše seriál.
Ale proboha! Proč někdo měl potřebu překládat Freetown :_(
Parádní díl. Jsem moc rád, že jsem se nenechal odradit tím předchozím Konec dost nečekaný. V zásadě tomu ani zpětně nic nenasvědčovalo, až trochu vycucané z prstu, ale z nějakého důvodu mi to zase tolik nevadí
Celkem čtivě napsaný příběh, byť poněkud nerealistický. Byl ale značně průměrný a proto průměrné hodnocení. Detektivky jí jdou rozhodně lépe
S posledním dílem jsem dost bojoval. Přišlo mi, že čtu dvouset stránkový epilog, kde některé kapitoly byly za trest. Kdyby poslední 2 vynechala úplně, bylo by to lepší. Knížka nebyla špatná, to ne, ale když celou dobu víte, kdo je vrah, jak to skončí a v tomto případě můžete docela dobře odhadnout i celý průběh... To dokáže poutavě napsat jen pár autorů a Jackson do této elity bohužel nepatří
Bohužel nejslabší díl série, který nechává víc otázek, než odpovědí. Téma je to dobré - boj o vzniklé mocenské vakuum po Cizinci. Bohužel Billie je víc než co jiného vypravěčem okolních událostí, kterými se nechá pohazovat sem tam a sama vlastně nikdy nic neudělala.
Některé povídky mě mile překvapily, od jedné jsem čekal víc. Co mě hodně mrzí, že Tom Bombadil je jen klamavá reklama. Jen pár bezduchých básniček
Katayzáto je přesně takový, jaký jsem očekával a co jsem si od toho sliboval. Luceno píše spíš politiku a pozadí osob a příběhů a to jsem taky dostal. Takže pokud je někdo zklamaný, že tam nemá divoké přestřelky a mávání světelnými meči, váš problém, ne knížky :)
V knížce jsou výborně rozpracované postavy a vztahy a Krennica můžeme vidět ne jen jako suchého kariéristického záporáka, na což mu zbyl prostor v Rogue One, ale také jako výborného stratéga, schopného plánovat mnoho kroků dopředu a být tak rovnoceným soupeřem Tarkinovi. Taky asi dokážu líp pochopit, proč se Lyra vrátila ke Galenovi, místo aby zůstala s Jyn, což ve filmu nedávalo zrovna smysl. Tam ji pouze potřebovali odstranit z filmu :D
Povídky sami o sobě, zase tak špatné nejsou. Nemám ale dojem, že by to universum Duny nějak rozvíjelo. Hlavně proto, že je tam docela dost nesmyslů, vylučující se s původní knížkou a ne zrovna zanedbatelných
Tahle knížka má mnoho, co by se tomu dalo vytknout, ale má i své světlejší stránky, takže vyloženě zatratit bych si ji také nedovolil. Rozhodně je to slabší kousek celé už tak slabé série (to se dá ale říct o většině z Disneyho "kánonu") a děj v podstatě působí jako deja vu k Sílící bouři. Je tady strašné znát, že tahle série už se jen vleče, nemá co nového nabídnout a opakuje se. Navíc je tak přecpaná protěžování sexuálních menšin, až si nejsem jistý, jestli je to sci-fi nebo LGBT román zasazený do SW kulisy. Další věc, co hodně narušuje děj, jsou neustálé odkazy na události, které nikdy nevyšli knižně, jen formou komiksů, průvodců atp. a ještě ne u nás.
Co se naopak povedlo, jsou většinou postavy, které byly až na výjimky vtipné a sympatické. Když odhlédneme od naprosto zbytečné dějové linky z historie, je knížka i docela čtivá a až na pár faktických nesmyslů docela promyšlená. Lépe, než už zmíněná Sílící bouře, která se strašně vlekla.
Rozhodně jedna z těch lepších knížek, které v poledních letech vyšly. Jen je škoda, že mezi vydáním 1. a 2. dílu uplynulo tolik času, protože to hodně navazuje
Bylo tam pár zajímavých myšlenek, ale většinu času se autor věnoval konstatování zjevného, opakování se a protiřečení. Taky tam bylo pár vyloženě nesmyslů, ale těch nebylo moc. Jako největší přínos pro time-management považuji, že jsem poslouchal audioknihu, místo abych to četl :)
Je to takové průměrné čtení, lepší než přepsaná Thrawnova trilogie, ale mnohem slabší, než původní. Prolínání dvou časových linií bylo tentokrát napsané dost mizerně, protože obsah, obsazení i zápletka byly v zásadě totožné, takže události naprosto splývají. Přesto si pokračování rád přečtu, protože Chissové jsou zajímavé téma a tahle část byla napsaná docela dobře
Autorka má docela originální záplatky, to se musí nechat. Co ale pokulhává na obě nohy, je sestavit z toho čtivou knihu. Děj je vleklý, nerealistický a zavalený balastem (kniha mohla být klidně o 1/3 kratší a jen by jí to prospělo). Nepovedly se ani postavy - většinou jsou opět nereálné a postrádají jakoukoliv hloubku