Fortress komentáře u knih
Kniha se mi moc líbila. Nešlo o kdovíjak propracovaný děj, proto nedávám plný počet, ale myslím, že autor dokázal to co chtěl a to navodit pochmurnou, strašidelnou atmosféru. Kouzlo spatřuji v tom, že ve mně autor dokázal vyvolat strach něčím co nepojmenoval, něčím co nikdo neviděl, něčím co je nevysvětlitelné. Horory nečtu, takže nemohu srovnávat, ale vtáhlo mě to. Doporučuji....
Opět skvělý počin z pera Jo Nesba. Podle mého názoru doposud nejlepší díl série(zatím čtený dle pořadí jako 7.). Kniha je velmi čtivá, napínavá, prostě wauuu. Skvělá odpočinková četba.
Není co vytknout. Úžasné, čtivé, napínavé. Kniha je velmi poutavá od začátku do konce. Pan Barker, přestože není zkušeným spisovatelem, si nijak nezadá s ostřílenými mistry thrilleru. Knihu mohu rozhodně doporučit.
Skvělé, poutavé, jednoduché čtení. Kim Stoneová je prostě perfektní :-) Těším se na pokračování této úžasné série.
Komturova smrt je pro mě úžasné dílo. Literárně vážně není co vytknout. Děj je poklidný, ale rozhodně ne nezajímavý. Kniha má veškeré rysy Murakamiho díla. Propojení reality a distopického světa, hledání sama sebe v podání hlavního hrdiny. Propojení života a smrti a nechybí samozřejmě sex jak je u Murakamiho zvykem. Četl jsem zde spoustu připomínek, jak se autor opakuje ve spoustě svých děl. Ano, opakuje se. Autor totiž ve svých knihách zrcadlí sám sebe, své touhy, strach, úvahy nad spoustou věcí atd. Je to odraz jeho samotného a ten se prostě dopsáním knihy nevypaří, ale zůstává v něm po celý život nebo minimálně po určitou část života. Kniha je delší, ale upřímně bych nadšeně četl, i kdyby měla o 1000 stran více. Ten kdo potřebuje napětí a rychlá řešení, uzavřené konce atd, ať přesedlá na Nesba, Yrsu, Keplera atd. , kteří jsou literárně skvělí, knihy jsou napínavé, velmi čtivé, ale Filozofické úvahy a hlubší myšlenky v nich nečekejte.
Odpočinkové, nenáročné čtení, nicméně rozhodně ne nekvalitní. Mám Francise velmi rád a vždy se k němu rád uchýlím po něčem náročnějším jako je například Murakami. Příběh mě pohltil, strávil jsem s ním dva příjemné večery. Nemám co bych vytknul.
Jednoduché, oddechové čtení, Agatha Christie opět nezklamala.
Jednoduše skvělé. Úžasný příběh k zamyšlení, zajímavá zápletka, velmi čtivé. Je to prostě Murakami. Ti kdo ho milují si knihu rozhodně užijí. Ti co mají raději jednodušší odpočinkovou literaturu se v některých pasážích mohou ztrácet. Z mého pohledu je Murakami prostě geniální, nadčasový autor. Užívám si jeho knihy, tohle za to prostě stojí...:-)
Má druhá kniha od Murakamiho po Norském dřevu. Nepreferuji povídky a raději se začtu do delšího románu a sžívám se s hrdiny, se kterými prožívám nejrůznější dobrodružství, pocity. Kniha vůbec nezklamala a Murakami opět ukázal své mistrovství. Nejdůležitější mi v jeho tvorbě vůbec nepřijde zamyšlení nad současnou japonskou společností jak píše překladatel, protože to je z pohledu evropského čtenáře naprosto irelevantní, ale Murakamiho schopnost, probudit ve čtenáři empatii. To je naprosto úžasné. Při čtení Nesba a jiných skvělých autorů samozřejmě prožíváte děj s hlavní postavou a je to skvělé čtení, ale žádný z autorů vás neuvede do duše a pocitů hlavních postav tak jako Murakami. Naučí nás milovat obyčejnost bytí, hrdinové jsou průměrní nikterak úspěšní lidé a přesto je milujeme jako superhrdiny od Marvela. :-)
Má první Kingova Kniha. Nebylo to nijak přehnaně oslňující, ale rozhodně žádný propadák. Prolínání reality a distopického světa v Kingově podání je velmi zajímavé. Kniha je čtivá, námět originální. Za mě fajn kniha, kterou mohu doporučit.
Nevím jak jednoduše vystihnout tuto knihu. Kdybych ji měl hodnotit jedním slovem, napsal bych WAUUUU. Čtu převážně Thriller, krimi. Když jsem začínal číst tuto knihu, říkal jsem si, že to zkusím a v nejhorším případě to nějak přežiju. Kniha se mnou naprosto otřásla(v pozitivním smyslu). Murakami si mě získal. Byly to dva úžasně strávené večery. Kniha ve mě vážně zanechala silnou stopu a moc rád se k ní po čase opět vrátím. Myslím si, že Murakami je naprosto nadčasový, geniální. Knihu nelze než doporučit. Za mě je to jedno z nejkrásnějších děl současné literatury.
Čtu postupně celou sérii s Harrym Holem a musím říct, že Nesbo má vzestupnou tendenci co se kvality díla týká. Naprosto skvěle, čtivě napsané. Během týdne přečteno, děj mě vtáhl. Těším se na další díl(Sněhulák), za mě je Nesbo opravdu špička. Dávám tedy rozhodně palec nahoru a mohu vřele doporučit.
Jednoduše skvělé. :-) Kniha je naprosto strhující od první do poslední stránky. Některé věci jsou méně uvěřitelné, nicméně se jedná o velmi čtivou knihu. Přečteno během jedné soboty. Děj je velmi poutavý a autor udrží vaši pozornost v průběhu celého příběhu. Vřele doporučuji :-)