Francois17 komentáře u knih
Zatím asi nejlepší pokračování mistra Shardlaka. Pořád se tam něco děje a je to velice napínavé. Moc dobré.
Opět vynikající a po všech stránkách dokonalá kniha. Doporučuji.
Větší písmo, šestnáct stran barevné přílohy a vyprávění o flanderských a holandských korzárech a španělském námořnictvu. Pěkná knížka.
Počínání nakladatele, který utne vydávání tak skvělé série, se dá jen těžko pochopit. Co na to říct ? Škoda, ale bylo to výborné.
Krásná dobrodružná knížka "starého střihu". Čtení jsem si velice užíval, opravdu nádhera. Od autora už jsem před lety četl Zlaté jezero a to bylo také velice dobré. Ctitelům starých dobrodružek doporučuji.
Nad knihou jsem strávil hodně času a přečetl jí od A do Z. Zajímavé jsou osudy některých šlechtických rodin během nacistické okupace a po ní. Výborné.
Krátké, brilantní a vtipné.
Staré známé postavy a postavičky. Opět skvělé, ale tentokrát je to hodně silné kafe. Kniha si zaslouží veškeré superlativy. Je prostě výborná.
Skvělé, škoda, že to byla jen jedna knížka. Tohle období, by si zasloužilo celou sérii. Moc pěkná a zajímavá kniha. Byl jsem opravdu nadšen.
Knížka tak na jedno, dvě odpoledne, ale moc pěkná.
Je to takové povídání, někdy zajímavé, jindy už méně. Poznámky Jiřího Kovaříka na některých stranách, jsou delší než samotný text autora. Spousta moc pěkných obrázků.
Velice dobrá kniha. Přehledně popsané jednotlivé etapy bojů, má to spád a dobře se to čte. Výborné.
Perfektní kniha. Autora si okamžitě dávám do oblíbených. Velice srozumitelně napsáno, žádné nudné pasáže, fakt skvělé. Doporučuji.
Na dané téma toho u nás moc nevychází. Kniha je to velice pěkná, čtivě napsaná, se spoustou fotografií souvisejících s textem a ne pouze ilustračních. Togo a Kamerun jsou zmíněny pouze v časové ose na konci knihy, to je trošku škoda. Ale celkově - výborná a ojedinělá kniha.
Tak a to je zatím všechno. Od autora mi zbývá přečíst už jen pár jednotlivých knih. Škoda, bylo to výborné. Za nejlepší Cornwellovu sérii sice považuji Sharpa, ale tohle bylo taky skvělé. Desátý díl nezklamal, byla to opět dobrodružná knížka jak se patří. Zbývá už jen čekat na české vydání dílu jedenáctého.
Spousta informací na poměrně malém prostoru necelých dvou set stran. Autor uvádí vlastně u všech aktérů základní životopisná data a vše je podáno srozumitelně. Dobrá kniha. Bavila mě.