Fuckenbrau komentáře u knih
Věc názoru a věc v kusu, ale tahle antologie mě sedla mnohem víc, než ta nacistická! Vyloženě slabej kus pro mě tam byl jen jeden (Zákon smyčky), četlo se to skoro samo. Možná to bylo umocněno tím, že jsem si knihu hezky stylově otevřel v době coronavirové a mohl obdivovat a porovnávat to, co se děje ve světě s tím, co nám předpovídali autoři.
A že tam ta podobnost někdy byla...
60 procent ****, 30 procent ***, 10 procent *.
Scénaristicky: nejdříve krátké příběhy, které nám ve střípkách představí Dobyvatelovu armádu. Pak osudovka, Arnova pomsta. Klasický příběh o dlouhotrvající pomstě. A na konec parádní jednohubka, Katedrála.
Kresba: jednoduše famózní! Neuvěřitelně propracované a prokreslené do naprostého detailu. Tohle je masakr. Trochu jsem se obával, co s tím oproti úžasné ČB verzi udělá coloring. Ale ten je dělán naprosto citlivě. Opravdová lahůdka!
No, po Sladgehammerovy, který mě dost nebavil, jsem byl opatrný. Ale tohle Mignola zvládl bravurně! Takhle nějak si představuju comicsoví horor! Téměř až filmového stylu. Akce střídá akci, staří démoni, vampíří, rudé hvězdy, sadistické panenky a vivisekce prováděná na živích tvorech nacistickými okultisty.
Jo, tohle šlape!
Shrnutí nejznámějších absurdních situací z historie, které vedly k smrti tisíce lidí.. Čtivě a víceměně zábavně napsáno, než si člověk uvědomí, kolik bylo prolito krve.
Je neuvěřitelné, že se tytéž chyby cyklicky stále opakují.
Tohle je klasický comics, na který člověk potřebuje víc čtení. Scénář je dokonale propracovanýa a při dalším čtení si člověk všimne různých skrytých detailů, který ve finále ovlivní život a smrt aktérů.
Příběh plyne pozvolna, mrazivě a násilně. Není to žádná akční jízda, mimochodem první kapitolu si pamatuje ještě z Crwe2 č.4 a miluju jí!
Baví mě i Frusinova kresba, tuhle sérii mám děsně rád!
No.. prostě pro nás, odkojené Lobem, Mlíkem a Sejrem nebo třeba Maskou, to nebude to pravé ořechové. Na můj kus i toho zabíjení je tam málo.. od celé série jsem čekal víc.. zajímavé že první film mě docela sednul.
Tohle prostě sedí. Krásná temná atmosféra, dobré promyšlené charaktery postav, nekompromisní protivníci, znetvořené tváře, vyhřezlé vnitřnosti. Do toho se podíváme třeba do Estonska v roce 1920. Atmošku to má, až si říkám takovou kacířskou myšlenku, jestli tahle série nakonec není ještě lepší než Hellboy...
Jeden z absolutních TOP comicsů, co jsem kdy četl. Hutná, drsná a syrová atmosféra emerického lapáku, nelítostné gangy muklů, sadističtí dozorci, znásilňování za paklík cigaret, otevřenej rasismus. Promakanej scénář, kdy John dějem jakoby proplouvá, až třeba na několikeré přečtení si člověk všimne detailu, kdy něco ovlivňuje, ohýbá..
No a do toho Corbenova kresba. Ne každému tohle asi bude sedět, ale já ty malá tělíčka s velkýma hlavama miluju.
Rád se k tomuhle dílu vracím, za mě nejlepší Azzarello co u nás vyšel. A nejlepší Constantine!
Tohle byla první knížka od Gaimana a byla to bomba z čistého nebe. Na střední škole jsem se nemohl od Nikdykde odtrhnout, jak to bylo napínavé. Když jsem už fakt jako musel jít spát, tak jsem před usnutím přemýšlel, jak rozečtené kapitoly dopadnou. A strašně se těšil na druhý den.
Po letech jsem do toho šel znovu, to jsem přečetl i comics, který mě zas tak nevzal. A i po letech knížka je.. bomba. Hlavne pan Croup a pan Vandemar, moji nejoblíbenější záporáci.
Jen je škoda, že další vydání bylo poněkud cenzurováno (tuším pro U.S. trh) a dost v knize ubylo na syrové brutalitě.
Za mě teda restart s plnou parádou a čím víc jsem se do toho začítal, tím víc jsem byl nadšený. Paráda!
Kdyby toe četl v době vydání, tak jsem asi nadšený. Takhle, po těch letech, je to úsměvné. Bohužel pro mě, ale ne legrační.
Skvěle napsané, nechci tady rozepisovat, myslím, že vše podstatné již bylo řečeno. Ale nesmírně mě baví, že zde dostává prostor i druhá strana. Autor se ptá obyčejných lidí, jak vzpomínají na doby minulé. Člověk si pak trochu udělá obrázek, proč žili pod jhem toho a toho vůdce.
Českej akční dobrodružnej comics plnej nácků, za studené války? Který vyšel díky HitHitu? Mysteriózní ponorky v Alpách, atomové bomby tak dál? No jasně že jsem si hnedle řekl, že beru!
Tedy nejdřív jsem chvíli řešil kresbu, přišlo mě to jako kreslený v Malování. Ale tak jako, je to hezky barevný, šel jsem do toho! A velmi rychle jsem se v napínavém příběhu s kresbou sžil a otáčel stránku za stránkou. Vlastně mě ta kresba příjemně připoměla legendární flic animace jako třeba Greenpeace. (Ale to jsem už moc nostalgicky odbočil a pokusil se tyto legendární genocidní a nekorektní animace najít přes google, což moc nejde,ale já je určitě budu mít někde na disku).
Solidní akčňárna, plná spousty, ale opravdy spousty klišé, tedy vlastně narážek. Já v tom vidím poctu spoustě dobrých filmů, comicsů a vlastně příběhů. Ty narážky mě bavily. Občas mě zaujal charakter, tedy spíš obličej postav, ale pak jsem zjistil, že na HitHitu mohl si dárce zakoupit "učinkování" v comicsu.
A je pravda, že autor v comicsu toho dost vysvětluje nad rámec monologů postav, ale to je věc, která mě taky nevadila.
Už to tady asi někdo říkal (psal), normálně za 3 rudé hvězdy, ale jako české sympatické dílo tomu dávám 4.
Jenom teda nad jednou věci se ještě pozastavím, tohle není comics za 500 kč. Jako když si to lidi koupí, třeba jako já, ok! Když to ale porovnám s tlustýma bookama světovejch autorů od třeba od Crwe, tak si za tímto stojím.
Na to jak je Aaron teď můj oblíbenj scénárista a jak všichni byli z jeho série Max nadšení, tak Za mě pořád trochu zklamáníčko. Možná to je očekáváním, ale prostě megahustý úrovně série Max od Ennise to nedosahuje.
Ať už nápady, tím že to nemá ten Ennisův nadhled a bohužel největší zklamání je v brutalitě a sprostých slovech. Ano, nečtu to kůli tomu, ale Ennis dokázal vymyslet šíleně-absurdně-brutální situace a k tomu bezva kanální hlášky. To vše tu je v míře o hodně menší a příliš navážno. Ano, někdy do toho Aaaron hezky šlape (mafiánský porod za Punisherovy asistence v jednom z minulejch dílů) ale celkově spíš slabej nadprůměr... uvidíme co bude dál.
Russell je především expert na německé prostředí, série s Fabelem mám rád. Proto sem byl zvědaví, jak se popasuje s předválečným Československem.. no někdy to je úsměvné, ale zase všechna čest za sbírání informací.. Jinak kniha je napínavá, možná až moc na tento styl přímočará. Ale zase autor dokáže skvěle kličkovat s vaším podezřením, kdy nám předhazuje víc kandidátů a dokáže vás tím zblbnout. Vyšetřování mysli šílenství je zajímavé a díky velmi krátkým kapitolám se to opravdu rychle čte.
Tohle ne! Tohle mě fakt nebavilo! Ani jeden příběh mě nechytl. Dám tomu později ještě jednu šanci a třeba své hodnocení změním.
Nečekejte nic exotického, spíš komorní pochmurný horor, kdy konečně dostává prostor Abe Sapien, oblíbená to postava z Hellboyova universa i z knížek o UPVJO.
Start série to není špatný, takový melancholický, temná Alexandrova kresba podporuje atmsoféru.. ale možná mě chyběl trochu akčnější drive.
Stručně popsané reálie u nás ne moc známého konfliktu. Zajímavé z hlediska historie Jižní Afriky, dějin impéria, ale také zajímavé vzhledem k okolnostem vzniku prvních koncentračních táborů i ukázovém vedení gerilové války. Kniha je kapesního formátu, tudíž do autobusu nebo vlaku jako dělaná.