Gabba99 komentáře u knih
Od knihy jsem očekávala více, v podstatě se zaměřuje více na příčinu vzniku problémů v dětství s následnou psychoterapií, chybí mi pohled na problém vyvěrající z dosavadní životní situace.
Nejprve jsem četla knihu Jako voda a moc se mi líbil styl vyprávění z pohledu více postav. Tato kniha byla jiná, samozřejmě šlo opět o psychologický rozbor jedné rodiny, ale vyprávěna z pohledu hlavního hrdiny a částečně dědečka. Musím přiznat, že jsem se ze začátku nemohla úplně začíst, ale po zapojení vzpomínkového deníku do děje příběhu, dostala kniha nový rozměr a i závěr románu se mi moc líbil.
Příběh o tom, jak si na základě svých domněnek konstruujeme svět, jak nás to dokáže rozdrtit, jak na spoustu věcí přijdeme, až když je pozdě.. A také že nikdy není pozdě na štěstí..
Po excelentních dvou dílech, mírně slabší závěrečný díl, ale osudy lidí na ostrově a popis nádherné krajiny drží oči přilepené na řádcích knihy. Moc pěkná trilogie, bude mi chybět. Určitě se k ní vrátím, na tajemný ostrov Lewis...
Krásný příběh z japonského prostředí, který skvěle popisuje život gejši se všemi jeho stránkami.
Nádhera, ještě lepší jako Skála. Nemyslím, že byl až důležitý případ vraždy. Ta sloužila jen jako kulisa k pohledu do osudů jednotlivých postav, který byl naprosto krásně popsán, tolik lásky a bolesti a boje za lepší život, nádherným autorovým jazykem. A nejlepším zážitkem byl pro mě popis očima nemocného člověka, který ač sám ze sebe hodně ztrácí, stále je člověkem, který žije a cítí. Kniha není určena pro ty, kteří očekávají dechberoucí krev a děs, ale pro požitkáře s citem pro jazyk a kvalitní příběh.
Skvělá kniha, krásny pohled na život ve slumu a ve vyspělé zemi očima dítěte. Bavila mě dětská naivita i upřímnost a kniha krásně ukazuje, že "vysněný život" nemusí být vždy ideální a krása zpočívá v jiných věcech.
Nádherná kniha, přečteno již několikrát. Je plná myšlenek o tom,o co v životě skutečně jde.."Správně vidíme jen srdcem,co je důležité,je očím neviditelné..."
Úžasná kniha plná emocí, lásky, zoufalství i naděje. Autor dokázal dokonale vystihnout vnitřní svět ženy se všemi jejími obavami a touhami.
Velké zklamání, nepravdepodobné a ani ne príliš vtipné...
Kniha byla docela dobrá, začátek se mi moc líbil, popis tlaku médií na člověka i vtip, který autorka používala, ale od poloviny měla kniha již klesající tendenci.
Průměrná kniha, těšila jsem se na děj odehrávající se v Nepálu, ale přišlo mi to vše přitažené za vlasy a nenazvala bych to ani thrillerem.
Bohužel pro mě průměrná kniha, děj mi nepřišel až tak humorný a docela nudil.
Kniha nebyla špatná, ale o manželství po letech jsem četla daleko lepší knihy.
Zajímavá kniha, popisuje meditaci, všímavost, zaměřuje se na různé duševní problémy. Nabízí různé typy meditací, takže, každý si může vybrat, co mu vyhovuje.
Výborná kniha! Já osobně bych ji nenazvala thrillerem, ale psychologickým románem s detektivní zápletkou. Autor střídá období dětství a přítomnost a zároveň ich formu s vypravěčem. Děj zasazen do úžasné krajiny, která dávala knize neopakovatelnou atmosféru. Na netu jsem si ostrov, skálu, guga a gaelštinu musela vyhledat. Jediný závěr, rozřešení vraždy, mi přišel trochu nenápaditý, ale jelikož pro mě byla kniha hlavně nádherným příběhem o lidech, vztazích a životě v drsné krajině, tak to autorovi odpouštím..Jdu přikoupit další díly a na další osudy Fina se moc těším.
Pěkná kniha, ale vychází v podstatě ze čtyř dohod, které mě zaujaly více.
Jedna z nejlepších knih, které jsem četla, zasazená do krásného prostředí a období, plná emocí a nejde přitom o sladkobolný románek. Silný příběh o lásce a činech, které pro ni činíme.