Gabba99 komentáře u knih
Zvláštní kniha, že začátku a jsem měla problém se začít, prvních 80 stran bylo nutné přelouskat, ale pak nabral příběh spád. Z hlavní postavy byla cítit až hmatatelná samota a donutí to člověka zamyslet se, jak si takový člověk musí ve světě připadat opuštěný. Zároveň mě bavily popisy původu slov mimo jiné i autorova jména. Celkově mě kniha přišla slabší oproti předchozím.
Kniha, která není ani tak o smrti, ale o tom, jak žít, ne jen přežívat, dělat co máme rádi a neodkládat vše na pak..pak nemusí přijít. Každý máme život ve svých rukou a jak s ním naložíme, je jen na nás a právě teď.
Pěkná kniha. Našla jsem v ní malá podobenství s Malým princem. Kniha nese podobné myšlenky a zamyšlení na životem.
Výborná kniha, která se zamýšlí na způsobem života, kde v dnešní době chybí tak trochu selský rozum. Autora mám moc ráda, je to člověk s inteligentními názory a přirozenou skromností.
Pěkná kniha, v které se zorientují i laikové, seznámí se základy problematiky. Když mě neco trápí, nalistuji v knize a zkouším např.doporučenou stravu.
Krásná kniha. Malého prince mám moc ráda a tato kniha nabízí jiný pohled na myšlenky v knize, něco málo o životě autora, ale hlavně pohladí po duši.
Od knihy jsem očekávala více, děj se opakoval, táhl, jde spíše o lehčí knihu na dovolenou.
Skvělá kniha. Krásně vykreslený fantasy svět, skvělé hlavní postavy. Kniha mě zcela vtáhla do děje, přečteno na jeden zátah. Už se těším na další díl.
Nádherná kniha. Je sondou do jednoho manželství, vztahů v rodině, ale i třináctých komnat. Moc se mi líbil pohled na rodinu a vztahy v ní z pohledu členů rodiny, jejich vývin v čase a i celý závěr. Nečteno naposledy.
Od knihy jsem očekávala více. Očekávala jsem lepší rozpracování pocitů, myslela jsem, že kniha nabídne podobnou sondu do manželství jako má oblíbená kniha Jako voda, ale to se nekonalo.
Zajímavá kniha, další důkaz, že nejsme pouze nástrojem genů, ale jak naše tělo funguje již od nejmenší částečky v těle, jak reaguje na změny a jak my lidé můžeme tyto informace využít ve svůj prospěch.
O přečtení této knihy jsem dlouho přemýšlela, přesvědčil mě až fakt, kdy jsem poznala autora na krátké přednášce. Tento člověk mě okouzlil svou inteligencí, skromností a nadšením pro vědu. Kniha není jednoduchá, některé pasáže jsme si ani nedokázala představit, autor spojuje výsledky vědy, filozofii i duchovní nauky v několik úvah o nás lidech, o světě, o smyslu života a jeho přesahu. Jak sám autor píše a já souhlasím, že nemusíte vše v knize brát za fakt, ale spíše jako podnět k zamyšlení o našem postavení ve vesmíru.
Knihu jsem četla před léty a kdykoliv na ni zavadím pohledem v knihovně,...mrazivo a určitý druh úžasu se stále vrací. Věděla jsem částečně do čeho jdu, že to není lehká kniha, ale že i přes strach z ní, obavy ze zklamání, dá tato kniha tolik, jsem nečekala.. Jedna z knih co má poselství a hlubší rovinu. Nemyslím že kniha patří mezi sci-fi, myslím, že nutí nebo by alespoň měla nutit k zamyšlení, v čem žijeme a nemusíme vždy žít...
Moc pěkná kniha, čekala jsem, jak se zápletka vyvine, jedna z mála knih která nemá čitelný konec, který byl dojemný, smutný a krásný.
Krásný příběh, který popisuje smutnou problematiku i z jiných úhlů pohledu, nutí člověka přemýšlet o lidských tužbách a záměrech.
Knihu jsem četla před lety a doporučuji každému, kdo se zajímá o problematiku lidského jednání. A když se dívám na svět, v kterém žijeme, tak snad i povinná četba.
Pěkná kniha, ač jsem neměla tak živelnou babičku, měla jsem s ní podobný vztah, jako hrdinka, krásný a plný lásky, s poselstvím do života, to se mě v knize dotklo asi nejvíce.
Jak jsem již psala k předchozím povídkám,autor nezklame,dokáže krásným jazykem popsat lidské emoce,touhy i obavy. Těším se na další knihy!
Zatím přečteny všechny knihy autora a žádná nezklamala. Román je úžasný a i povídkové knihy mají to,co autor v knihách předává..emoce,krásu,kde ji nehledáme a osudy,jaké neznáme.
Krásná kniha,jedna z těch,co přečtete a stále na ni myslíte,určitě jsem ji nečetla naposledy. Příběh který má duši,který není gendrově určen,příběh,který nenastavuje zrcadlo co je dobré a zlé,ale nabízí pohled do lidských emocí.